top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Pannenkoeken 2.0: Pancake art!

Bijgewerkt op: 24 jun. 2022


Zijn je kids gek op pannenkoeken? Ga dan ’s voor pannenkoeken 2.0: pancake art. Samen met je kids pannenkoeken bakken in grappige, vrolijk gekleurde figuurtjes. Ook erg populair bij vloggers, dus de kids willen vast wel helpen met ‘koken’ vanavond!

Pannenkoeken 2.0: Pancake art!

Ingrediënten voor 4 kids:

· 500 gram bloem

· 500 ml melk

· 2 eieren

· snufje zout

· bakboter (als je een koekenpan gebruikt)

· voedingsmiddelenkleurstof (als je gekleurde pannenkoeken wilt)

Wat heb je nodig?

· gladde bakplaat (van je gourmetset, teppanyakiplaat of een grote koekenpan)

· beslagkom

· garde

· spuitfles / knijpflacon met spuitmond

· trechter

· pannenkoekmes

Pannenkoeken bakken Pancake art

En dan?

Zet de plaat aan om op te warmen. Meng daarna de bloem, melk, eieren en zout in de beslagkom met een garde. Goed hutseklutsen, want het beslag moet klontvrij zijn. Een klein klontje kan namelijk al een verstopping veroorzaken in het spuitflesje. Wil je zeker weten dat er geen klontje in het beslag zit? Zeef het dan even voor je het flesje vult. Vullen gaat het makkelijkst met een trechter. Het is namelijk best dik beslag, dus dat giet niet zo handig.

Pancake art

De truc bij pancake art is om in verschillende delen de pannenkoek te bakken. Bij het beertje van de foto maakten we eerst de buitenste randen, oren, ogen en neus op een hete plaat. Laat die een paar minuten bakken. Zodra die delen een beetje bruin worden vul je de open stukken op met beslag. Hierdoor krijg je verschil in kleur in de pannenkoek.

Oefenen

Waarschijnlijk willen je kids de meest ingewikkelde figuren maken, tip is toch om eerst met makkelijke vormen te beginnen. Een smiley of een hartje bijvoorbeeld. Je moet namelijk even ontdekken dat je de spuitfles niet te dicht boven de plaat moet houden (dat stolt het beslag in de spuitmond), hoe snel het beslag eruit komt (te dikke of juist te dunnen lijnen), hoe lang de eerste laag moet bakken wil je kleurverschil zien (minimaal twee minuten).

Pannenkoeken bakken figuur Pancake art!

Bakken en smullen

Heeft iedereen genoeg geoefend? Dan kan je wat moeilijkere figuren van het pannenkoekbeslag maken. Als je wilt zelfs met kleurtjes. Hou er dan wel rekening mee dat de kleuren door het bakken veranderen. Vond ik er niet echt meer zo heel smakelijk uitzien… Daarom bestrooien wij de pannenkoeken met gekleurde poedersuiker. Feestje op je bord!


Pannenkoeken bakken: Pancake art

Pancake art Challenge

Hebben je kids het spuiten van de figuren een beetje door? Laat ze dan een paar vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen. Dan kunnen ze met z’n allen een pancake art challenge a la YouTube doen. Schrijf op kaartjes figuren die ze moeten maken. Op mijn Pinterestbord kan je kijken voor ideeën voor figuren. Degene met de pannenkoek die het beste lijkt, krijgt een punt. Kan je een paar platen regen? Dan is dit erg leuk om te doen als ‘avondeten’ op het challengefeestje!


Kinderfeestje thuis organiseren

Je bent aan het kijken voor ideeën voor eten op een kinderfeestje. Graag help ik je met het organiseren van een kinderfeestje, zodat je makkelijk en zonder stress en superleuk kinderfeestje voor je kind kan regelen! Van digitaal draaiboek met speurtocht tot een compleet feestpakket met alles spullen die je nodig hebt voor het feestje. Thuisfeestjes in originele thema's; van professorfeest tot zeemeerminfeest en spionnenfeest. Klik hier om naar mijn feestjes te gaan.
Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page