• van Kaat

Pannenkoeken 2.0: Pancake art!


Zijn je kids gek op pannenkoeken? Ga dan ’s voor pannenkoeken 2.0: pancake art. Samen met je kids pannenkoeken bakken in grappige, vrolijk gekleurde figuurtjes. Ook erg populair bij vloggers, dus de kids willen vast wel helpen met ‘koken’ vanavond!

Ingrediënten voor 4 kids:

· 500 gram bloem

· 500 ml melk

· 2 eieren

· snufje zout

· bakboter (als je een koekenpan gebruikt)

· voedingsmiddelenkleurstof (als je gekleurde pannenkoeken wilt)

Wat heb je nodig?

· gladde bakplaat (van je gourmetset, teppanyakiplaat of een grote koekenpan)

· beslagkom

· garde

· spuitfles / knijpflacon met spuitmond

· trechter

· pannekoekenmes

En dan?

Zet de plaat aan om op te warmen. Meng daarna de bloem, melk, eieren en zout in de beslagkom met een garde. Goed hutseklutsen, want het beslag moet klontvrij zijn. Een klein klontje kan namelijk al een verstopping veroorzaken in het spuitflesje. Wil je zeker weten dat er geen klontje in het beslag zit? Zeef het dan even voor je het flesje vult. Vullen gaat het makkelijkst met een trechter. Het is namelijk best dik beslag, dus dat giet niet zo handig.

Pancake art

De truc bij pancake art is om in verschillende delen de pannenkoek te bakken. Bij het beertje van de foto maakten we eerst de buitenste randen, oren, ogen en neus op een hete plaat. Laat die een paar minuten bakken. Zodra die delen een beetje bruin worden vul je de open stukken op met beslag. Hierdoor krijg je verschil in kleur in de pannenkoek.

Oefenen

Waarschijnlijk willen je kids de meest ingewikkelde figuren maken, tip is toch om eerst met makkelijke vormen te beginnen. Een smiley of een hartje bijvoorbeeld. Je moet namelijk even ontdekken dat je de spuitfles niet te dicht boven de plaat moet houden (dat stolt het beslag in de spuitmond), hoe snel het beslag eruit komt (te dikke of juist te dunnen lijnen), hoe lang de eerste laag moet bakken wil je kleurverschil zien (minimaal twee minuten).

Bakken en smullen

Heeft iedereen genoeg geoefend? Dan kan je wat moeilijkere figuren van het pannenkoekbeslag maken. Als je wilt zelfs met kleurtjes. Hou er dan wel rekening mee dat de kleuren door het bakken veranderen. Vond ik er niet echt meer zo heel smakelijk uitzien… Daarom bestrooien wij de pannenkoeken met gekleurde poedersuiker. Feestje op je bord!

Pancake art Challenge

Hebben je kids het spuiten van de figuren een beetje door? Laat ze dan een paar vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen. Dan kunnen ze met z’n allen een pancake art challenge a la YouTube doen. Schrijf op kaartjes figuren die ze moeten maken. Op mijn Pinterestbord kan je kijken voor ideeën voor figuren. Degene met de pannenkoek die het beste lijkt, krijgt een punt. Kan je een paar platen regen? Dan is dit erg leuk om te doen als ‘avondeten’ op een kinderfeestje!

#pancakeart #kinderfeestje #traktatie #verjaardag

314 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven