top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Tip voor bij het Harry Potter Toverschool kinderfeestje

Bijgewerkt op: 2 jul.

Het Harry Potter Toverschoolfeest is mijn allernieuwste kinderfeestje. Een feestje voor de echte Harry Potter boek- en film fans. Met een quiz testen hoeveel ze weten over Harry en zijn vrienden, toverdrankjes leren maken, maar ook zwerkbal spelen tijdens een speurtocht. En nog veel meer, van dilemma’s tot toverspreuken. Deze fantasiewereld kan je nog meer tot leven brengen decoraties en traktaties.

Harry Potter kinderfeestje thuis traktatie speurtocht tips

Feestversiering

Nu in de herfst wordt het al vroeg donker. Hoe leuk is het dan om de zwevende kaarsen zoals in Zweinstein na te maken. Dan kan je doen met slingers kerstverlichting of door led waxinelichtjes aan een doorzichtig draadje op te hangen. Donker hoort sowieso bij de toverwereld. Een zwart tafelkleed maak je snel door vuilniszakken open te knippen en neer te leggen. Maak het af door er glow in the dark sterren op te leggen. Ook leuk is om een doorzichtig tafelzeil te gebruiken en daaronder Harry Potter afbeeldingen te leggen zoals moeder Fleur deed.

Harry Potter kinderfeestje thuis traktatie toverstok maken speurtocht

Moeder Ana zette ook meteen flesjes en potjes voor de toverdrankjes die ze gaan maken op tafel. Toverdrankjes zie je namelijk echt overal bij tovenaars.

Harry Potter kinderfeestje thuis traktatie feestversiering speurtocht

Maak de ingang van het feest speciaal door een perron 9 3/4 te maken net als moeder Alicia. Print de stenen muur uit de bijlagen van het draaiboek. Of spons verf op een oud laken. Hang witte ballonnen op waar je een uilen gezicht op tekent. Maak vlaggen van alle groepen van crêpepapier zoals moeder Bauke. Je kan echt helemaal los in dit thema!

Boterbier

Het populaire drankje in de Harry Potter wereld is boterbier. Dat wordt geserveerd in van die pullen (drinkbeker met rietje). Die kan je dus ook alvast op tafel zetten. Later kan je daar boterbier in maken. Of het de kids zelf laten doen, want het is makkelijk te maken! Het wordt ook wel een ‘Float’ genoemd. Dit maak je door koude cola of Fanta in het glas te gieten en daar een schep vanille ijs in te doen. Dan gaat het schuimen. Wil je veel schuim? Dan doe je eerst een bolletje ijs in het glas en giet je de frisdrank erop.

Harry Potter kinderfeestje thuis traktatie boterbier speurtocht

Harry Potter snacks en drinken

Snacks, traktaties of tussendoortjes, moeder Lindy maakte er een hele tafel vol van! Gekleurd water en ranja als wisseldrank, bugles chips als ravenklauwen, snoepslangen voor Zwadderich, chocokikker, gouden eieren, Feniks salade. Je ziet, zoveel mogelijkheden om er een uitgebreid Zweinstein buffet van te maken! Voor ieder wat wils!

Harry Potter kinderfeestje thuis traktatie  tafel speurtocht
Harry Potter kinderfeestje thuis traktatie  tafel speurtocht wisseldrank

Mandragora cupcake

Deze plantjes moeten pietjesprecies verzorgd worden, anders gaan ze heel hard gillen. Gelukkig is het maken ervan zonder risico! De moeder van jarige Olle maakte ze, superleuk! Je maakt ze door chocolade cupcakes of cake in potjes te verkruimelen tot potgrond. Van witte fondant (gemengd met een beetje cacao of kleurstof) en groene fondant maak je de bolvormige plantjes en blaadjes.

Harry Potter kinderfeestje thuis traktatie mandragora cupcake speurtocht

Sorteerhoed

Elk jaar is het weer spannend bij welke afdeling de sorteerhoed vindt dat je hoort. Een sorteerhoed, oftewel een heksenhoed, kan je maken van een ijshoorntje, rond koekje, pasta en skittles. Vul het hoorntje met één kleur skittles of ander snoep. ‘Plak’ het hoorntje met chocopasta of gesmolten chocolade vast op het koekje. Pas na een hap zien de kinderen welke kleur ze hebben.

Harry Potter kinderfeestje thuis traktatie sorteerhoed speurtocht

Dit kan je natuurlijk ook doen met een pinata cupcake. Hoe je die maakt, lees je in een andere blog van mij. Klik daarvoor hier.

Harry Potterfeest kinderfeest thuis sorteer cupcake

Gouden snaai traktatie

Lekker en makkelijk te maken, dat is de gouden snaai traktatie. Het enige wat je hoeft te doen (afgezien van Ferrero Rochers kopen dan hè) is vleugels (printen en) knippen. Stukje dubbelzijdig tape ertussen plakken en klaar ben je. En ook nog C-proof nu het voorverpakt is. Helemaal handig dus!

Harry Potter kinderfeestje thuis traktatie gouden snaai speurtocht

Smekkies in alle smaken traktatie zakje

Deze smekkies in alle smaken zijn wel de meest grappige snoepjes van Zweinstein. Je weet namelijk niet of je een lekkere citroen of appelsmaak hebt, of een vieze zoals oorsmeer of zeep. Spannend dus bij elk snoepje wat je uit het zakje pakt! Je kan de ‘echte’ Bertie Bott’s kopen, maar ook Bean Boozled. Die hebben alle twee van die vieze smaken in het zakje. Goedkopere optie is een zakje zure en zoete jelly beans bij bijvoorbeeld Hema kopen. Ook dan is het nog steeds spannend welke smaak je krijgt.

Harry Potter kinderfeestje thuis traktatie smekkies in alle smaken speurtocht

Roze koeken

Heb je een beetje vaste hand? Dan kan je vast goed een bliksemschicht op een roze (of andere grote) koek tekenen met eetbare decoratie stift. Op de foto zie je wel dat ik niet heel gelijkmatig werk, maar ach, ze vonden het lekker!

Harry Potter kinderfeestje thuis traktatie roze koek speurtocht

Bladerdeeg brulbrieven

Je kan niet alleen zoete, maar ook hartige traktaties maken. Deze brulbrieven bijvoorbeeld. Die maak je van bladerdeeg vierkantjes met een vulling die je zelf het lekkerst vindt. Met ham, kaas en een beetje tomatensaus voor een pizza bijvoorbeeld.

Harry Potter kinderfeestje thuis traktatie brulbrief speurtocht

Nimbus 2000 Kaas bezems

Een heksenbezem, oftewel een Nimbus 2000, is ook een hartige snack. Deze maak je namelijk van zoute sticks met een blokje kaas waar je sneetjes voor de bezemharen in maakt. Maar een stukje Cheestrings wat je openscheurt als je het op de stick gezet hebt kan natuurlijk ook.

Harry Potter kinderfeestje thuis traktatie kaasbezemspeurtocht

Wil je ook dit Harry Potter thuisfeestje organiseren, maar ontbreekt het je aan verdere ideeën of heb je te weinig tijd. Bestel dan gewoon mijn uitgebreide draaiboek waarin alles staat, van planning tot boodschappenlijstje. Dan ben je in 1 keer klaar! Klik hier om verder te kijken naar het Toverschoolfeestje.

Harry Potter kinderfeestje thuis traktatie draaiboek speurtocht


Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Guest
May 13, 2023

Wat een leuke ideeën! Dochter wordt 11 dit jaar...Het jaar dat DE brief komt natuurlijk. Bedankt voor de tips

Like
bottom of page