top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Tips voor het safarifeest: een thuisfeestje in je eigen jungle!

Bijgewerkt op: 30 apr.

Alle kinderen hebben wel een lievelingsdier. Vaak zijn het stoere dieren uit de jungle. Op safari gaan of naar de jungle is natuurlijk ook wel een superleuk thema om over te fantaseren. Daarom maakte ik een safarifeest waarbij de feestbeesten een safarihoedje maken tegen vallende spinnen en een blaaspijp. Maar ook is er een uitdaging: kunnen ze door het dichte lianenbos heen? En natuurlijk ontbreekt een speurtocht ook niet! Niet alleen de spellen kan je in thema doen, ook de taart, snacks, traktaties en decoraties! Hoe je dat doet, lees je hier.

Tips safari jungle kinderfeestje thuis traktatie

Traktatie safari jungle kinderfeestje

Met een voorverpakt iets een leuke traktatie maken, is bij het Safarifeestje echt makkelijk! Gebruik gewoon de dierenprint printables uit mijn draaiboek. Print deze op stevig papier, knutselkarton bijvoorbeeld. Plak met een stukje dubbelzijdig tape iets lekker in dezelfde kleuren op de kaart. Ik gebruikte een Lion voor bij de girafprint en een Hippo kinderbueno voor bij de zebraprint. Knoop er een touwtje met een feestlabel omheen en klaar ben je!

Tips safari jungle kinderfeestje thuis traktatie apekop

Heb je geen tijd, dan is dit beestenbakje ideaal: koop uitdeelzakjes met dierensnoep, zoals deze apenkoppen van Katja. Stop dat zakje in een stevig cupcake vormpje met een dierenprint. Als finishing touch steek je er nog een prikker met een jungleboomblad in. Het bakje en de prikker zijn van Hema.

Tips safari jungle kinderfeestje thuis zebra cupcake traktatie

Taart en cupcakes safarifeestje

Als traktatie of in plaats van taart, kan je natuurlijk ook cupcakes geven. Bak (of koop) cupcakes en zorg dat je Duo choco glazuur van Dr. Oetker in huis hebt. Als de cupcakes goed afgekoeld zijn, kan je het vloeibare voorzichtig over de cakejes gieten. Zo maak je simpel een cupcake met zebraprint.

Tips safari jungle kinderfeestje thuis giraf taart

Giraffen cake

Heb je wat meer tijd om te bakken? Probeer dan net als mijn dochtertje deze giraffenprint cakerol te maken. In een andere dierenprint kan natuurlijk ook! Hoe je deze taart kan maken, schreef ik in mijn Giraftaart blog. Echt een aanrader met de Zwitserse room, die is echt superlekker!

Tips safari jungle kinderfeestje thuis dieren taart

Safari taart

Toen we een paar jaar geleden een ‘nepfeestje’ vierden om het safarifeestje uit te testten, maakten we ook een taart voor erbij. Bij een feestje hoort immers taart! Wel een makkelijke, want het ging toen natuurlijk vooral om wat alle kinderen van het feestje zouden vinden. Die makkelijke taart was een cake bakken en daaroverheen gesmolten chocolade gieten. Het werd een echte safaritaart door er speelgoed mini wilde dieren op te zetten. Simpel, maar de kinderen vonden ‘m superleuk en lekker en daar gaat het om!

Safari jungle kinderfeestje thuis taart dieren

Jungle Dieren taart

Deze dieren taart maakten we met lekkere lange nek koekjes en speelgoed dieren. Hoe je deze maak lees je in mijn safaritaart blog.

Tips safari jungle kinderfeestje thuis

Wil je echt een jungle van de feestruimte maken? Verzamel dan alle knuffeldieren uit de kamers van je kinderen en zet deze verspreid door de kamer heen neer. Moeder Marije had dat zo gedaan op het safarifeest liet ze mij met deze foto zien.

Tips safari jungle kinderfeestje thuis lunch

Hang ook de slingers op die je met de printables uit mijn draaiboek kan maken. Vergeet ook de vlaggetjes voor op prikkers uit het draaiboek niet! Vader Marcel mailde mij foto’s hoe ze de prikkers gebruikt hadden.


Is het dan nog niet jungle genoeg naar je zin? Hang dan groene stroken papier of linten op als lianen. Als je wilt kan je zelfs ballonnen met dierenprint ophangen, die zag ik bij Xenos. Ook leuk zijn de nieuwe cijfer folie ballonnen van Hema met jungle thema zoals een krokodil in de vorm van een 7!

Tips safari jungle kinderfeestje thuis safari hoed maken en speurtocht

Wil je tips voor andere feestjes? Ik schreef ook al blogs met tips voor bij het professorfeest, zeemeerminfeest, superheldenfeest, elfenfeest en het unicornfeest.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page