top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Carnaval traktatie voor op school of als snack tijdens carnaval

Nog maar een paar dagen en dan is het carnaval. Dus dat betekent weer groot feest in de stad! Heb je binnenkort een jarige in huis? Leuk om dan op school te trakteren in het carnavals thema. Daar heb ik wel wat leuke ideeën voor. Je leest ze in deze carnaval blog.

Traktatie school carnaval kinderfeestje

Confetti popcorn

Bij carnaval hoort confetti. En dit is wel echte snoep confetti hoor, kijk hoe vrolijk! Een lekkere traktatie als je van zoete popcorn houdt. De popcorn heb ik namelijk gemixt met discodip en gekleurde chocolade balletjes. Dat alles wordt bij elkaar gehouden door zoete ‘snoeplijm’: gesmolten marshmallows. Staat extra feestelijk in een confetti muffinvormpje van Hema. Alle ingrediënten zijn goed houdbaar, dus deze traktatie kan je al en dag voor het trakteren of uitdelen maken.

Traktatie school carnaval kinderfeestje popcorn taart

Carnaval Rocky Road / Bark

Al eerder maakten mijn dochters mierzoet gekleurde unicornbark. Deze keer werd het een variant voor carnaval. Natuurlijk in de Tilburgse Kruikenstad kleuren oranje – groen. En gemaakt volgens een nieuwe TikTok hack: leg drie verschillende repen chocolade in een ovenschaal op bakpapier. Laat de repen een beetje smelten door kort in de oven te zetten. Maak swirls in de gesmolten chocolade met een satéprikker. Strooi versiersel over de chocolade en laat het in de koelkast hard worden. Breek het daarna in stukken. Leuk om een paar brokken in een zakje te doen als traktatie.

Traktatie school carnaval kinderfeestje Tilburg bark rocky road

Cakepops

Zien er vrolijk uit toch deze cakeballetjes op een stokje? Lijkt misschien ingewikkeld om te maken, maar dat is het echt niet! Je koopt of bakt een cake. Die cake verkruimel je. De cakekruimels kneed je met botercrème om vervolgens door de discodip (oftewel confetti) te rollen. Het hele recept staat in mijn cakepop blog.

Traktatie school carnaval kinderfeestje cakepops discodip

Confetti wafels

Wafels zijn superleuk als traktatie. Je kan wafels kant en klaar kopen in de winkel, maar ook zelf bakken. Bij ons thuis bakken de meiden regelmatig wafels. Vooral met de hartjes wafelmaker Een makkelijke traktatie als je de hartjes op een lollystokje prik, dipt in gesmolten chocolade en bestrooit met confetti, oftewel, discodip. Zo simpel, maar zo leuk!

Traktatie school carnaval kinderfeestje wafels

Zelf uitdeelzakjes maken

Voor bij het Harry Potterfeest maakte ik deze smekkies in alle smaken zakjes. Het zijn jellybeans in veel verschillende kleuren en smaken. Voor carnaval kan je als zakkensluiten een printje met snoep confetti op maken of snoep serpentines. Confetti voor snoepjes zoals jellybeans, gepofte rijst, M&M’s, smarties. Serpentines voor snoepslierten zoals verschillende kleuren dropveters of zure matten.  

Traktatie school carnaval kinderfeestje Harry Potter smekkies smaken zakje uitdeel

Confetti discodiptaart

Een taart vol confetti, dat is onze discodiptaart! Deze taart ziet er misschien ingewikkeld uit met overal die discodip. Maar daar is een handig trucje voor!  Hoe je deze taart kan maken, lees je hier.

Traktatie school carnaval kinderfeestje discodip taart

Carnaval kwarktaart

Deze taart maakte mijn jongste in de kleuren van de regenboog. Perfect voor bij het unicornfeestje! Voor carnaval maak je deze taart natuurlijk in de kleuren van je carnavalsstad. Hoe je deze taart maakt, lees je in mijn regenboogtaartblog.

Traktatie school carnaval kinderfeestje regenboog taart kwarktaart

Goede bodem voor carnaval

Friet

Een lekkere bak friet is altijd een goed idee voor na de optocht. Even lekker opwarmen na uren in de kou staan! Op nep frietjes trakteren past dan ook goed bij het carnavalsthema. Deze friet traktatie maakte moeder Suzanne voor het jarige zoontje. Gemaakt van mini frietjes chips, een twix als frikandel en een marshmallow als klodder mayonaise. Kijk voor nog meer friet traktaties in mijn frietblog.

Traktatie school carnaval kinderfeestje friet trakterem twix

Pannenkoeken

Bij het kindercarnaval worden bij ons vaak de kinderen getrakteerd op pannenkoeken bij de cafés. Leuk idee om een pannenkoek muffin te trakteren. Je maakt ze van een dik pannenkoek beslag. Het recept lees je in mijn pannenkoek blog. Je kan de muffins nog meer in het thema maken met confetti of discodip strooisel door het beslag.


Donuts

Vette hap, dat hoort gewoon bij carnaval. Na friet en pannenkoeken, past daar ook nog wel donuts bij. Deze confetti donuts zijn wel iets gezonder. Met de nadruk op iets. Het is namelijk gewoon cake met glazuur in plaats van gefrituurd donutdeeg. Wij noemen ze daarom ook nep donuts. Het recept staat in mijn donutsblog

Traktatie school carnaval kinderfeestje donuts

Worstenbrood

Brabantse worstenbroodjes, lekker warm eten tijdens het kijken naar de optocht! Je kan ze in mini uitvoering op de verpakte brood afdeling kopen, maar ook zelf maken. Mijn oudste bakte ze laatst zelf naar een recept van Laura’s Bakery, maar wel met een eigen twist door meer kruiden in het vlees te doen. Geeft net wat meer smaak. En dus in een wat kleinere vorm. Superlekker!

 

Kijk voor nog meer feest- en traktatietips verder in mijn blog. En vergeet ook vooral mijn kinderfeestjes niet: van draaiboek tot compleet feestpakket!

 

 

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page