top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Tips voor bij het Pokemon kinderfeestje thuis

Bijgewerkt op: 27 jan. 2023

Het allernieuwste kinderfeestje wat je makkelijk zelf thuis kan organiseren met mijn draaiboek is het Pikachu Pokemonfeestje . Een thuisfeestje voor kids die gek zijn op Pokemon! Met hun vrienden en vriendinnetjes maken ze hun eigen Pokedex en pokesnoep, maar ook is er een speurtocht, een pokemonquiz en meer.

Pokemon kinderfeestje thuis blog met tips pokedex speurtocht

Feesten in Pokemon style

Versier de feestruimte in het thema. Dan komen de kids meteen in de juiste sfeer! Pokemon is overduidelijk herkenbaar door het rood, zwart en wit van de Pokeball en het felgeel van Pikachu. Dus decoratie in die kleuren werkt meteen goed. Denk aan ballonnen en slingers of stroken crêpe papier in die kleuren. Dek de tafel met twee tafelkleden, een rode en een witte. En plak deze aan elkaar vast met zwarte tape. Koop gele bekertjes en teken met zwarte en rode markers het gezicht van Pikachu op. En vergeet niet om mijn draaiboek printables voor slingers te printen en op te hangen! Leuk die combi die moeder Maaike maakte van mijn printables en de Pikachu ballon!

Pokemon kinderfeestje thuis organiseren draaiboek

Pokemon kinderfeestje thuis draaiboek tips

Feestservies: bordjes, bekers, slingers en ballonnen

Andere optie is om in Pokemon thema te kopen. Zoals je ziet op de foto hierboven: echt alles is in Pokemon thema verkrijgbaar! Moeder Richelle gaf aan dat ze helemaal los was gegaan in het thema.

Pokemon kinderfeestje thuis tips pokedex maken speurtocht

Pokemon taart

Voor dit feestje bakte ik een Poketaart. Een ‘gewone’ biscuittaart met daartussen botercrème. De taart overgoot ik met gesmolten witte chocolade. In de nog warme choco ‘plakte’ ik in het midden van de taart een streep met rondje van Malthezers. Daarna beplakte ik de ene helft met witte mini marshmallows . De andere helft bestrooide ik met rode confetti. Even goed laten uitharden de chocolade. Dan blijft alles namelijk goed vastzitten. En dan is de taart klaar.

Pokemon kinderfeestje thuis tips pokemon taart

Pikachu donuts

Richelle mailde mij ook deze Pikachu donut traktatie. Superleuk! Wel een werkje, dus leuk idee als taart voor op het kinderfeestje zelf. Om er 30 van te maken, dan ben je wel even bezig.

Pokemon kinderfeestje thuis draaiboek traktatie donuts

Pikachu prikker

Maaike maakte deze grote bal met Pikachu op een stokje. Het lijf van Pikachu is een snoepdoosje. Wel fijn dat je deze traktaties al ruim voor de feestdatum kan maken.

Pokemon kinderfeestje thuis draaiboek traktaties

Pokeballen

Op de kerstafdeling kocht ik doorzichtige, zelf vulbare kerstballen. De ene helft van de bal vulde ik met witte marshmallows, de andere helft met rode (nou ja, meer roze eigenlijk). Met een zwart stukje tape plakte ik de ballen dicht.

Pokemon kinderfeestje thuis tips pokeballen traktatie

Pokespekjes

Omdat ik nog marshmallows over had, maakt ik er ook nog prikkers van. Op een prikker stak ik een witte marshmallow. Daartussen prikte ik een oreo koekje. Tip, gebruik een roldropveter en niet zo’n oreo, want die breken best snel. Bovenop prikte ik weer een rode marshmallow. Om de saaie houten prikkers een beetje op te vrolijken, deed ik een papieren rietje om de prikkers heen. Ziet er net wat feestelijker uit.

Pokemon kinderfeestje thuis tips traktatie spekjes

Snoepsushi

Pokemon is Japans, dus snoepsushi kan natuurlijk ook niet ontbreken als lekkere snack op het kinderfeestje of als traktatie op school. Verzamel snoep zoals marshmallows, dropveters en zure matten wat je in elkaar rolt en met de dropveters als nori vastzet.

Pokemon kinderfeestje thuis tips snoepsushi

Pikachu koekjes

Van Betaalbarebento kreeg ik Pikachu uitstekers. Daarmee bakten we zandkoekjes. Niet ik, maar mijn dochtertje decoreerde de koekjes met verschillende soorten stevig eiwitglazuur. Zij heeft daar lol in en werkt heel wat netter dan mij, vandaar! Die uitsteker kan je natuurlijk ook gebruiken om bijvoorbeeld marsepein uit te steken voor op een taart.

Pokemon kinderfeestje thuis tips pikachu traktatie

Pokemon cupcakes

Dit idee vond ik ook leuk: een cupcake met daarin een Pokemonkaart. Heel simpel, maar toch leuk! Ik bakte cupcakes in stevige, zwarte, kartonnen vormpjes vanillecupcakes. Daarna deed ik er een toef botercrème op. In die toef stak ik, vlak voor het geven aan de kids, een Pokemonkaart. Het was een succes, zowel de kaart als de cupcake! Moeder Krista versierde cupcakes als een pokeball, ook erg leuk!

Pokemon kinderfeestje thuis tips cupcake


Pokemon feest kinderfeestje thuis draaiboek speurtocht cupcakes traktatie

Pokemon pizza

Net als een taart, kan je ook een pizza in de themakleuren beleggen. Dan leg je op de bodem met tomatensaus op de ene helft kaas en de andere helft salami.


Gezonde snacks

Ook gezonde snacks kan je heel goed in deze kleuren maken. Een fruitschaal bijvoorbeeld met aan de ene helft plakjes banaan, aan de andere kant aardbei en in het midden blauwe druiven of bessen. Of snoeptomaatjes en mozzarella bolletjes.

Pokemon feest kinderfeestje traktatie gezond fruit pokeball

Wat ook kan is een Babybell bewerken tot pokebal. Mij iets te veel werk voor een hele klas, maar het kan natuurlijk wel als snack op een kinderfeestje. Het idee staat op mijn pinterestbord. Daar zie je ook een idee voor een Pokedonut en Pikachu hamburger.

Pokemon kinderfeestje thuis tips pokedex speurtocht

Pokemon kinderfeestje thuis

Wil je ook een Pokemon thuisfeestje organiseren, maar heb je geen ideeën of te weinig tijd. Bestel dan gewoon mijn uitgebreide draaiboek waarin alles staat, van planning tot boodschappenlijstje. Dan ben je in 1 keer klaar! Klik hier om verder te kijken naar het Pokemonfeestje of andere feestjes zoals het professorfeest.


Pokemon kinderfeestje thuis organiseren draaiboek pokedex

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page