top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Cadeau tips voor Sinterklaas, kerst en verjaardag

Bijgewerkt op: 23 okt. 2023

Blijft elke keer lastig: wat is nou een leuk cadeautje voor in de zak van Sinterklaas, voor onder de kerstboom of voor de jarige. Daarom een blog met inspiratie voor je kind om op het verlanglijstje te zetten. Daarnaast ook nog tips voor ouders die nog een leuk cadeau willen geven aan hun eigen kind en schoencadeautjes. Maar ook leuk om te geven als je kind naar een kinderfeestje gaat.

Cadeau tips voor Sinterklaas kerst verjaardag kind

Schoencadeautjes: cadeautips onder de € 5,00

Een schoencadeautje is voor mij een cadeautje wat zo ongeveer in de schoen past en onder de €5,00. Gewoon een leuk kleinigheidje dus. Dat betekent niet dat dat alleen maar van die ‘flutprullen’ zijn waar je kind één keer naar kijkt en dan vergeet. Voor € 5,00 kan je best leuke dingen kopen.

Cadeau tips voor Sinterklaas kerst verjaardag kind schoen

Zelf geef ik altijd een adventkalender, je weet wel met van die mini chocolaatjes erin. Ook al geloven ze niet meer, het is inmiddels een traditie. Dus Sinterklaas zonder adventkalender kan bij ons echt niet! Wat we ook elk jaar blijven doen is pepernoten bakken. Brengt je meteen goed in de Sinterklaasstemming, dus dat gaat als eerste in de schoen: een pak pepernotenmix.


Heb je boekenwormen in huis?. Een nieuw boek wordt lastig, maar tijdschriften zijn ook erg leuk ter afwisseling in het lezen. De Donald Duck, Tina, Hitkrant, Meiden, er zijn er veel! Een moppenboek of puzzelboek is ook een idee. Het Lego magazine kan je zelfs gratis online aanvragen!

Cadeau tips voor Sinterklaas kerst verjaardag kind tijdschrift magazine

Zijn je kinderen meer van het knutselen of bakken? Voor € 5,00 kan je, als je wilt, echt veel knutselspullen kopen! Klei, groot schetsboek, speciale stiften en potloden, kralen, strijkkralen, een mega tekenrol poster, geheimschrift pen, hout voor timmeren, gereedschap. Een ook met bakspullen kan je je lol op. Van bakmix en koekjesvormen tot cupcakevormpjes en taartdecoratie. Je kan natuurlijk ook een sushipakket geven om samen te maken en van te smullen.

Cadeau tips voor Sinterklaas kerst verjaardag kind snoep spel

Zelfs spelletjes kan je voor dit bedrag kopen! Een Yatzee scoreblok met dobbelstenen bijvoorbeeld. Bij Kruidvat zag ik Regenwormen Junior en Qwirkle voor nog geen € 5,00. En als je daar dan toch bent, kijk dan ook meteen naar Lego en Playmobil als je kinderen daar graag mee spelen. Want ook dat is in de aanbieding. Bij Hema kan je het grappige krokodillenspel kopen, maar ook puzzels, krimpfolie, knikkerpot, fluffy sleutelhangers en vrolijk gekleurde opbergkratjes.


Spellen

Spellen staan standaard op het verlanglijstje bij mijn meiden. Met hun vriendinnen, samen, maar ook met ons spelen ze vaak een spel. Ik schreef al eerder een blog met tips voor spellen uit onze spellenkast Die blog staat echt bomvol tips, dus ik hou het voor nu kort.

Cadeau tips voor Sinterklaas kerst verjaardag kind spel

We hebben net een paar nieuwe spellen in huis: Pandemic, Stay Cool, Regenwormen, Exit, Cluedo. Voor oudere kinderen zijn deze echt leuk! Pandemic speel met met alle spelers tegen het spel: je moet een pandemie in de wereld zien te voorkomen. Erg toepasselijk voor deze tijd. Stay Cool is een partyspel waarbij het draait om veel dingen tegelijk doen en dan ook nog snel. Bijna niet te doen, terwijl de opdrachten echt niet moeilijk zijn, dus stressen en veel lachen. Regenwormen is een dobbelspel met een extraatje. Je moet namelijk al je dobbelstenen bij elkaar optellen om een cijfersteen met wormen te kunnen krijgen. Exit is een escaperoom spel. Dus raadsels, puzzels en breinbrekers oplossen om het einde te halen binnen een uur. We moeten nog wat oefenen, want het blijft lastig. Cluedo, het bekende spel waarbij je moet ontdekken wie, waar, hoe de moord is gepleegd.


Wil je weten wat ik bijvoorbeeld van de spellen Lynx, Ticket to Ride of Bank Attack vind? Lees dan mijn review blogs over deze spellen en andere spellen.

Cadeau tips voor Sinterklaas kerst verjaardag kind regenwormen

Nintendo Switch

Dit jaar staat er (alweer) een Nintendo Switch op het verlanglijstje. Mijn kinderen moeten het namelijk nog steeds doen met een Wii uit het stenen tijdperk. Wel goed spul dus, want hij houdt het al 14 jaar vol! Probleem is alleen dat er (bijna) geen spellen meer voor uitgebracht worden. Dus het wordt nu toch echt tijd voor vervanging. Met de nieuwste spellen Mario Kart 8 Deluxe, Super Mario Party, Just Dance 2021en Animal Crossing. Dus hoe de Nintendo Switch is, kunnen we (nog) niet zeggen, maar ik hoor er enthousiaste verhalen over.


Inmiddels hebben de meiden een switch. Wat ze er van vinden? Dat lees je in mijn Nintendo Switch review.


Telefoon

Heeft je kind een telefoon? Dan zijn accessoires voor die telefoon altijd goed. Nieuw hoesje, powerbank, oortjes, telefoonhouder, popsocket. Maakt je kind veel foto’s met zijn of haar telefoon? Dan is een minifotoprinter ook leuk. Wijzelf hebben een HP Sprocket die de fotos op stickerfotopapier afdrukt. En je kan de foto’s ook nog eerst op je telefoon bewerken met de bijbehorende (gratis) app om decoraties of tekst aan je foto toe te voegen. Die gepimpte foto’s plakken mijn meiden dus op hun fotowall in hun kamer.


Kamer verbouwen

Een paar keer per jaar ‘verbouwen’ de meiden hun kamer. Verbouwen in de zin van alles verzetten dus. Afgelopen maand moesten (mochten volgens de meiden) we helpen met een muur verven. De een wilde een blauwe muur, dan ander een halve groene muur. In matchende kleuren kochten ze bij Ikea opberg bakken. We zagen trouwens ook nieuwe Lego bakken bij de Ikea, daar kan je Lego in opruimen, maar ook op bouwen. Naast de bakken kochten ze daar ook nepplanten, want echte overleven het niet met hun watergeefkunsten.

Cadeau tips voor Sinterklaas kerst verjaardag kind slaapkamer

Voor haar kamer staat er een LED strip op het verlanglijstje van mijn jongste. Dat is namelijk leuk om TikToks bij op te nemen. Posters, wereldkaart, stoel / kussen / zitzak om op te chillen, dat kan ook als cadeau. Ga je voor die chillplek? Denk dan aan een goede koptelefoon, zodat de rest van de mensen in huis en de buren geen last hebben van de ‘achtergrondmuziek’ van je kind. Het is maar een tip.


Boeken

Tips voor leuke boeken, daar schreef ik al een uitgebreide blog over. Die lees je hier. Van een aantal boeken zijn er net nieuwe delen uit, bijvoorbeeld de Magische Apotheek, het Ministerie van Oplossingen, Dogman.

Cadeau tips voor Sinterklaas kerst verjaardag kind kinderboek

Bouwen en spelen

Lego bouwen, dat is in Corona tijd erg populair geworden bij volwassenen. De Lego Architecture vooral. Maar ook nog meer bij kinderen door het tv programma LegoMasters. Net nieuw is de serie Lego Super Mario Avonturen, wat de winnaar is van speelgoed van het jaar 2020 in de categorie 6&7 jaar. Een aanrader dus volgens de vele stemmers! Niet gek denk ik, want het schijnt interactief te zijn, met app en Mario die munten verzamelt in een fysiek game Lego level.


Je kan niet alleen met Lego bouwen, ook met het nog steeds populaire Kapla. Heb je geen inspiratie, dan kan je op internet veel voorbeelden vinden. Ook GraviTrax is erg populair voor het bouwen van Knikkerbanen. Zelf hebben we het niet, maar ook hier hoorde ik goede verhalen over.


Wil je echt goed bouwen, dan is en blijft het leukste toch altijd nog een echte hut bouwen. Buiten, maar ook in de winter binnen. Je kan het ‘old skool’ doen met deken, lakens, wasknijpers, stoelen en het wasrek. Op Facebook gaf Ikea grappige ideeën voor binnen hutten bouwen met Ikea spullen. Dus als je wilt, kan je een complete huttenbouwset cadeau doen!


Spelen met figuren is ook altijd leuk, vooral als je deze eerst mag uitpakken, oftewel unboxen! De LOL Suprise ballen blijven populair!

Buiten spelen

Veel kinderen zijn in Coronatijd meer buiten gaan spelen en vooral ook gaan sporten. Bij ons in de buurt is skateboarden en skaten populair. Vaders bouwden zelfs half pipes voor hun kids (en om stiekem zelf te proberen zag ik ook). Een skateboard of variant daarop, zoals pennyboard of longboard, staan nu dan ook op veel verlanglijstjes.


Maar ook het simpele stoepkrijt blijft leuk. Door al die challenges in het voorjaar blijft het niet meer bij pijltjes zetten of een simpele, kleine tekening. Nee, kinderen maken nu mega grote kunstwerken. En daar heb je heel veel stoepkrijt voor nodig. Net als pijltjes voor in een nerfgun, daar kan je er ook nooit genoeg van hebben.

Cadeau tips voor Sinterklaas kerst verjaardag kind speelgoed buiten

Fashion en Beauty

Afgelopen weekend waren wij weer ‘s bij Lush, de winkel die de meest kleurrijke bruisballen (bath en shower bombs) verkopen. Daar werd weer wat zakgeld uitgegeven aan de nieuwe kerstlijn. Iets voor in bad of onder de douche is echt een tip voor tieners! Ook altijd goed: nagellak, ringen, maskertjes, kettinkjes en oorbellen. Maar vergeet ook niet de lange sokken met print die nu echt hip zijn.


Inpakken

Natuurlijk moet dit alles ook nog ingepakt worden. Dat kan heel simpel met sinterklaaspapier. Maar als je wilt, kan je van dat inpakken ook wat moois maken. Tips voor leuk inpakken lees je in mijn eerdere blogs

Cadeau tips voor Sinterklaas kerst verjaardag kind inpakken

Pakjesavondspel

Wil je dat de cadeautjes op pakjesavond niet allemaal tegelijk snel, snel achter elkaar worden opengescheurd? Speel dan mijn pakjesavondspel. Nieuwsgierig naar dit spel? Je leest er alles over in een andere blog.

Cadeau tips voor Sinterklaas kerst verjaardag kind pakjesavondspel

Update 2023: na het succes van het pakjesavondspel maakte ik op verzoek van veel ouders het kerstspel. Veel grappige opdrachten in kerstthema voor de hele familie! b


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page