top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

9 leuke cadeautjes voor een tienermeisje

Bijgewerkt op: 24 jun. 2022


Een tiener, waar kan je die, afgezien van een telefoon en WiFi, op haar verjaardag nou ‘s blij mee maken? Speelgoed, daar spelen ze eigenlijk niet meer mee (die van mij niet tenminste). Geld om voor iets groots te sparen ook al niet. Want tja, voor wat sparen dan? Toch zijn er gelukkig nog heel wat cadeautjes waar tienermeisjes heel blij van worden!

Drol aan een touwtje

Kop-en-schotel, parachute, Eiffeltoren en drol aan een touwtje ken je misschien nog wel van vroeger. Deze figuren maakte je van een aan elkaar geknoopt touwtje. En nu is er vingertouw 2.0: Ztringz. Een touwtje in alle kleuren van de regenboog waar je touwtrucjes mee kan doen. En het blijft niet bij kop-en-schotel. Op Youtube kan je namelijk ingewikkelde trucjes leren.

Verrassing

Gek op verrassingen, maar toch eigenlijk stiekem ook weer niet. Want “ik wil het zo graag weten”. Dus zo’n L.O.L. Surprise bal moet dan ook meteen uitgepakt worden. Die ballen hebben een licht verslavende werking op mijn jongste. Niet alleen op mijn kind trouwens! Want iedereen stond er omheen toen ze de bal ‘unboxte’. Wat gepaard ging met vele “ohhs”en “zo schattig”.

Mini fashionista

Kleren, daar worden mijn meiden heel blij van. Ze kregen superleuke shirts, topjes en een rok. De oudste helemaal blij met haar Levi’s shirt. Mijn mini fashionista met de Shoeby cadeaubonnen. Ze houdt namelijk van kleding shoppen. Leuke kleren uitkiezen, passen, voor de spiegel enzo. Terwijl ikzelf, heel eerlijk, het liefst online alles bestel en niet op zaterdag de stad in moet.

Bubbels

En het blijft niet bij kleding. Ook bruisballen, bodylotion, maskertjes vallen goed in de smaak. Vooral de bath bombs van Lush. Die hebben zo’n supergaaf effect als je die in bad doet. Ik bedoel, wie wil er nou geen galaxy bad wat ook nog ’s heerlijk ruikt! Binnenkort maar ’s een logeerfeestje regelen voor de meiden en hun vriendinnen. Dan kunnen ze alle maskertjes proberen!

Popcorn in het donker

Wat daar helemaal bij past is de film die volgende week uitkomt: Elvy’s Wereld: So Ibiza. Een film over Elvy die een Future Fashion Award wilt winnen op Ibiza. De twee Elvy boeken van Jill Schirnhofer vonden mijn kids superleuk om te lezen. Nu maar hopen dat de film net zo leuk is! Dus binnenkort naar de film met de gekregen bioscoopbonnen.

Swish Swish

Nog niet gekregen, maar wel op het verlanglijstje staat Just Dance 2019. Kan ze ook nog niet krijgen, want deze komt volgende maand pas uit. Mijn net tiener is helemaal gek op dansen. Twee keer in de week traint ze met haar hiphopgroep voor optredens. En thuis voor de lol met vriendinnen. Volgende week is het zover, dan mogen we weer naar het theater, leuk! Inmiddels hebben de meiden een Nintendo Switch. Je lees er alles over in mijn Switch Blog.

Spelletjesavond

Uitbreiding van de spellenkast met kaartspellen of strategische spellen is ook altijd een goed cadeau. Want dat wij gek zijn op spelletjes spelen weten jullie al. Helemaal leuk nu ze al wat ouder zijn en ook Ticket to Ride en Kolonisten van Catan echt leuk vinden. En er best goed in zijn… Maar Monopoly, Dobble en Uno horen ook nog steeds bij de favorieten. Lees mijn spellenblog voor een kijkje in onze spellenkast met reviews.

Boekenwormen

Net als mij verslinden de meiden boeken. Is er een nieuw boek uit van hun favoriete schrijvers, dan willen ze die het liefst meteen lezen! Nu is net de nieuwe Dagboek van een Muts uit. Dus die wilt mijn jongste graag lezen. Maar, dan moet wel eerst die dikke Harry Potter deel 5 uit. Want die is wel zo spannend, dat ze echt eerst wilt weten hoe het afloopt. In mijn boekenblog staan veel tips voor leuke boeken!

Een kloddertje roze

Elk jaar kopen we traditiegetrouw op de kermis een grote suikerspin. Maar 1 keer per jaar vond dochterlief toch echt te weinig. Dus kocht ze van verjaardag geld haar eigen suikerspinmachine. Na een paar suikerspinnen lukte het al om mooie suikerspinnen te maken. En ook een regenboog variant met verschillende kleuren suiker. Ook leuk voor op een kinderfeestje!


Lees ook mijn update van de cadeautjesblog met nog meer ideeën en tips!bottom of page