top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Piñata (verrassing) cupcakes maak je zo!

Bijgewerkt op: 15 jun. 2022


Piñata’s, die maakt een vriendin van mij elke verjaardag van haar kinderen. Op het feestje mogen alle kids daar op slaan, net zo lang deze kapot gaat en de snoep er uit valt. Populair zijn nu ook de piñata taarten en cupcakes. Dus toen mijn dochtertjes een zak mini m&m’s en nerds van hun oom kregen, dachten ze meteen aan de piñata cupcakes. Die moesten we echt maken! De snoep cupcakes zijn makkelijk te maken en zijn super feestelijk!

Piñata cupcake maak je zo kinderfeestje

Recept

· cupcakes

· kleine snoepjes

· botercrème

· kleurstof


Uithollen cupcakes

De basis zijn cupcakes. Deze kan je kant en klaar in de supermarkt of bij de bakker kopen, maar zelf bakken kan natuurlijk ook (kijk voor verschillende cupcake recepten op mijn blog) Het mooiste resultaat krijg je met wat hogere cupcakes. Anders kan je ze bijna niet vullen. Dus koop grote of bak hoge door meer beslag in een cakevormpje te doen. Hol de cupcake in het midden uit. Dat kan met een appelboor, maar ook gewoon met een mesje. Belangrijk is dat je niet helemaal tot op de bodem gaat! Eet het staafje cake wat je er uit haalt niet op, want dat heb je nog nodig.

Piñata cupcake recept kinderfeestje

Vullen

Heb je een mooi gat in de cupcake gemaakt, dan kan je deze vullen met kleine snoepjes. Het leukste effect krijg je als er veel snoep uit het cakeje valt als je deze open snijdt of er een hap uit neemt. Dus denk aan echt kleine snoepjes. Zelf gebruikten wij mini m&m’s en nerds. Maar dummy’s, manna of ander snoep kan natuurlijk ook. Heb je de cupcake bijna helemaal gevuld, leg je een stukje van het staafje cake wat je eruit haalde op. Dit gebruik je dus als kapje, zodat je cakeje weer dicht lijkt.


Piñata cupcake bakken kinderfeestje

Toefje er bovenop

Met een zakje van dr. Oetker maakten we botercrème. Om de cupcake er meteen al vrolijk uit te laten zien, kleurden we de botercrème met blauwe kleurstof. Spuit een mooie, hoge toef botercrème op de cupcake. Geef je deze op een kinderfeestje, maak het dan nog wat feestelijker door een paar mini snoepjes op de toef te strooien. Echt een verrassing bij de eerste hap voor iedereen!


Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page