top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Taart voor op je kinderfeestje bakken zonder oven: no bake verjaardagstaart

Bijgewerkt op: 3 jun. 2022

Had ik me net zo verheugd op het bakken van een hele vrolijke unicorntaart, slaan ineens de stoppen door als ik de oven aanzet! Helaas kunnen we het zelf niet repareren. Dus het is nu wachten op de monteur. Die komt als het goed is morgen. Natuurlijk heb ik dan toch zin in vanalles waar ik de oven voor nodig heb. Van warme worstenbroodjes bij de lunch tot hartige spinazietaart en dus die unicorntaart! Gelukkig kan je ook zonder oven een taart bakken voor op het kinderfeestje!

kinderfeestje no bake taart zonder oven

Kloppudding experiment

Vrijdagavond probeerden de jongste en ik daarom het eerste niet bak experiment. Normaal bakt zij op vrijdag altijd iets om haar oom weer met iets lekkers te verrassen. Die komt namelijk elke vrijdag bij ons eten. Het werd een taart van kloppudding (dat vind hij lekker). Als eerste maakte ze twee pakjes kloppuding met een liter melk. Daarna was het even wat gekluns om de taartvorm een rand van kokosbiscuitjes geven. Ze vielen steeds om… Dus werden mijn oudste en ik om hulp gevraagd: koekjes vasthouden, terwijl zij de taartvorm vol giet met de pudding en er unicornstrooisel op doet. Dat werkte best goed, alhoewel er wel wat pudding tussen de koekjes door was gegaan. Maar dat zagen we pas toen ze de taart uit de vorm haalde na twee uur in de koelkast opstijven. Niet mijn favoriet, maar de meiden en hun oom vonden het lekker!

kinderfeestje no bake taart zonder oven verjaardag klopklop

Regenboog kwarktaart

Natuurlijk weet ik wel dat er ook taarten zijn die je niet in de oven hoeft te bakken. We bakten immers al deze vrolijke regenboog kwarktaart. Toevallig ook nog voor de verjaardag van die oom die op vrijdag altijd komt eten ;). Hoe je deze kan maken, lees je in mijn unicorntaartblog

In de kerstvakantie gaf een vriendinnetje de jongste een pak kwarktaart mix als bedankje voor het logeren. Dus nog voor er geslapen was, stond de taart al in de koelkast op te stijven!

kinderfeestje no bake taart zonder oven verjaardag regenboog kwarktaart

Cheesecake

De eerste cheesecake die we maakten, was er een met een pak van Dr. Oetker. Dat was voor het Amerikaanse feestje

kinderfeestje no bake taart zonder oven verjaardag cheese cake

Inmiddels zijn we heel wat cheesecakes verder en maken we het zonder pakje. Veel lekkerder! Je kan dan namelijk zelf kiezen welke koekjes je wilt als bodem. Zo maakten we al eens een roze koek cheesecake. Best lekkere combi moet ik bekennen!

kinderfeestje no bake taart zonder oven verjaardag roze koek

Moeder Mijke gaf mij de tip voor een stroopwafel cheesecake. En moeder Jill mailde mij een link met een kitkat cheesecake. Dus ik kan voorlopig nog wel even vooruit met cheesecakes bakken, leuk dank je!

kinderfeestje no bake taart zonder oven verjaardag monchou kwark

Monchou taart

Ook Monchou taart kan je zonder de oven te gebruiken maken. Mijn oudste vindt deze taart superlekker met vers fruit. Aangezien mijn jongste en ik niet echt van het fruit zijn (ja erg ik weet het, maar het is gewoon zo) slaan wij deze taart altijd over. We maken ‘m graag voor haar, maar daar blijft het dan ook bij! Nou ja, afgezien van de Bastognekoekjes voor de bodem proeven dan.

kinderfeestje no bake taart zonder oven verjaardag monchou

Oreo taart

Begin dit jaar zagen de meiden in de supermarkt nieuwe bakmixen op de bakafdeling: Oreo mousse taart en Milka mousse taart. Dat moesten we dus wel uitproberen. Ze gingen voor de Oreo variant. Die taart maak je echt heel snel klaar! Maar, je moet wel even wachten voor je ‘m kan eten. Hij moet namelijk opstijven in de koelkast. En niet een uur zoals op de verpakking staat, maar toch echt wel iets langer! Want na een uur was het eigenlijk meer pudding dan taart.

kinderfeestje no bake taart zonder oven verjaardag oreo taart

Short Bread

Tegelijktijd met de Oroe mix, kochten ze ook iets nieuws van Dr. Oetker: Short Bread Choco en Karamel. Op zich makkelijk te maken, maar wel even opletten als de kids dit willen maken. De boter smelt je namelijk met schenkstroop. Dat is heet en het kan spetteren, dus erbij blijven is wel aan te raden!

kinderfeestje no bake taart zonder oven verjaardag short bread

Nog meer tips en recepten

Bij de Jumbo heb ik gekeken wat er nog allemaal verkrijgbaar is aan no bake taarten. Er zijn kant en klare schelpen en taartbodems die je kan vullen met bijvoorbeeld banketpakkersroom of Zwitserse room en fruit. Maar ook zijn er pakketten voor het maken van tompoezen. Daar zit zelfs het bladerdeegplak voor de bodem en bovenkant al in. Bij Lidl nam ik een receptenkaart mee van een no bake koekjes stapeltaart. Die ziet er ook superleuk en lekker uit! Ik ben namelijk gek op koekjes!


Nog meer taartrecepten, zoals een mega donut taart of discodiptaart, vind je op mijn blog. Maar natuurlijk ook de leukste kinderfeestjes waar je draaiboeken of complete feestpakketten bij mij voor kan bestellen. Want wat dacht je van een professorfeest of Tiktok challengefeestje?

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page