top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Zeemeermin cupcake voor bij het zeemeerminfeestje

Bijgewerkt op: 15 jun. 2022

Een mermaid cupcake, dat is echt perfect als taartje op mijn zeemeerminfeestje! Dus toen ik een leuk idee hiervoor zag op bakken.nl, plande mijn dochtertje meteen een bakdate met een vriendinnetje in. Natuurlijk hadden de meiden zo hun eigen ideeën over deze cupcake, dus hebben ze er helemaal hun eigen draai aan gegeven.

Zeemeermin cupcake bij zeemeerminfeestje kinderfeestje

Ingrediënten

· Een pak cakemix (wij gebruikten Dr. Oetker basismix cupcakes naturel)

· Mix voor luchtige botercrème (wij gebruikten die van Dr. Oetker)

· 200 g boter/margarine,

· 2 eieren,

· 225 ml melk,

· 2 limoenen

· blauwe kleurstof

· Ocean mix decoratie van Dr. Oetker

· Chocoladereep

· Gekleurde fondant

Zeemeermin cupcake bakken bij zeemeerminfeestje kinderfeestje

Cupcakes bakken

Evie had alle ingrediënten al op tijd klaargezet. Dus toen haar vriendinnetje aanbelde, gingen ze meteen aan de bak. De mix, eieren, melk en boter mixten ze in onze keukenmachine tot een glad en luchtig beslag. Een smaakje aan de cake vinden wij altijd wel erg lekker. Daarom raspten de meiden de schil van twee limoenen. Die schilstukjes mengden ze door het beslag heen. Rook meteen lekker! Na ongeveer 25 minuten bakken waren de cupcakes gaar en mooi goudbruin


Botercrème maken

Nadat Evie en haar vriendinnetje de beslagkom echt helemaal leeg gesnoept, maakten ze de botercrème. Doordat de boter al even in kleine stukjes gesneden lag te wachten, was deze al een beertje zacht. Daardoor ging het mixen best goed. Die botercrème blijft altijd een lastig iets om deze zo te krijgen dat hij precies goed is, dus zacht en romig in plaats van hard of korrelig. De meiden keurden de botercreme goed en gaven ‘m toen een lichtblauwe kleur met een paar druppeltjes blauwe kleurstof.Zeemeermin cupcake bij zeemeerminfeestje kinderfeestje schelpen

Chocolade smelten

Toen was het tijd voor de schelpen. Tijdens een dagje Antwerpen had Evie bij Sostrene Grene https://sostrenegrene.com/een malletje gekocht met schelpfiguren. Die wilde ze nu uitproberen. Au-bain-marie smolten ze een reep melkchocolade. Omdat de gesmolten chocolade best warm was, mocht ik even helpen: de warme choco in de gaatjes van het malletje gieten. Evie had ergens gezien dat je de choco overal krijgt, door de mal alle kanten op te houden. Dus dat de choco zo in het hele figuurtje loopt. Dat lukte best redelijk. Met een theelepel duwden zede choco naar de laatste plekjes waar nog niks at. Een uurtje in de vriezer en de choco schelpen zijn klaar!

Zeemeermin cupcake bij zeemeerminfeestje kinderfeestje zeemeerminstaart

Kleien met fondant

En toen moest er gekleid worden! Van roze en blauwe fondant maakten de meiden zeemeerminstaarten. Ook ik waagde een poging, maar dat leek meer op een paashaas. Dus hulp van mij was echt niet nodig! Met een modelleerpen met een boogje maakten ze schubben in de staart. Om zeker te weten dat de staarten rechtop blijven staan, prikten ze de staarten op een cocktailstokje.

Zeemeermin cupcake fondant zeemeerminfeestje kinderfeestje

Zeemeermin cupcake / mermaidcupcake

Alle onderdelen waren klaar, dus nu kon de cupcake afgemaakt worden. De botercrème deden de meiden met een spuitjes in rondjes op de bovenkant van het cakeje. In het midden van een paar cakejes prikten ze een zeemeerminstaart. Op de andere cakejes legden ze een chocoschelp. Als laatste strooiden ze over alle cupcakes lekker veel ocean mix om het helemaal in waterthema te maken.

Zeemeermin cupcake bij zeemeerminfeestje kinderfeestje maken

Wat ook erg leuk is voor bij het zeemeerminfeestje, is de “parel in schelp” traktatie. Een makkelijke traktatie die je maakt van likkoekjes, botercrème en jelly beans. Hoe je deze traktatie maakt, lees je hier.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page