top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Zeemeermin pinata verjaardag taart

Bijgewerkt op: 3 jun. 2022

Nailed it! Dat was wat manlief en dochters keihard lachend riepen toen ze mij bezig zagen met deze piñata taart. Mijn idee, een blauwe zeemeermintaart overgoten met witte chocolade en gekleurde chocoballetjes erin, daarover had ik ze voor het bakken verteld. Tot de witte chocolade ging het goed. Chocolade ganache bleek toch niet zo makkelijk te zijn als ik dacht. Maar, gelukkig toch wel een lekkere piñata taart als resultaat. Hoe je deze voor bij het zeemeerminfeestje kan maken, lees je in deze blog.

Zeemeermin pinata verjaardag taart maken

Biscuitdeeg voor een luchtige taart

Als eerste bak je twee ronde cakes. Ik bakte twee luchtige biscuitcakes van 22 cm in hoge Hema springvormen volgens het recept van Laura’s Bakery Daar deed ik wat citroenaroma bij voor een lekkere frisse smaak. En blauwe kleurstof voor het oceaan effect. Je hoeft het niet perse met dit recept te doen. Je kan ook een ander recept of een kant en klare bakmix gebruiken natuurlijk. Alle twee de cakes zaag je na goed afkoelen in tweeën. Met een taartzaag, want dan weet je zeker dat de taartlagen recht zijn.

Zeemeermin pinata verjaardag taart recept

Botercrème

Omdat ik veel tijd nodig had voor het decoreren, had ik het mezelf makkelijk gemaakt. Ik had een zakje mix voor botercrème gekocht bij de Jumbo. Met wat melk en roomboter erbij heb je in een paar minuten botercrème. Die crème deed ik in een spuitzak, zodat ik de crème makkelijk over alle lagen kan verdelen. Nou ja, eerst alleen de eerste twee lagen. In de derde laag maakte ik namelijk een groot gat met een ronde uitsteker. Maar dat kan je ook gewoon wegsnijden natuurlijk.

Zeemeermin pinata verjaardag taart kinderfeestje

De cake met het gat legde ik als derde op de taart. Ook de cakerand besmeerde ik met botercrème. Het gat vulde ik met chrunchy unicorn mix balletjes van Jumbo (vind je bij het broodbeleg). Doe het in deze volgorde, dus eerst botercrème en daarna het gat vullen, anders plakken de bolletjes in de crème. De laatste cakelaag ‘plak’ je op de botercrème om het gat af te sluiten. Dus niet met ook een gat erin zoals ik deed, want dan stort je taart een beetje in als je ‘m aansnijdt en liggen de balletjes overal. Echt jammer… Vandaar mijn tip, ik weet nu hoe het wel moet : )

Zeemeermin pinata verjaardag taart kinderfeest

Nailed it!

En toen was daar dus het Nailed it moment. Want mijn witte chocolade ganache voor over de taart werd tijdens het maken al wat gelig. Veels te dun was ook een probleem. Dus na een paar grote lepels choco over de taart stopte ik daar meteen mee. En de chocolade ging ook nog door het kiertje van het gat, waardoor de balletjes aan elkaar plakken! Dat was namelijk niet wat ik wilde, het zag er niet uit! Het leek totaal niet meer op het idee, dus vandaar het 'Nailed it' geroep van de rest van mijn gezin.

Zeemeermin pinata verjaardag taart crunchy

Nailed it, ik weet niet of jullie het kennen, maar dat is dus een bakprogramma op Netflix. Daar proberen mensen die bijna nooit bakken een taart na te maken. En dat onder begeleiding van een grappige presentatrice en een jurylid met een Frans accent. Nou ja, kijk het maar een keer als je bakken leuk vindt.

Zeemeermin pinata verjaardag taart bakken

Plan B zeemeermintaart

Gelukkig had ik nog wat botercrème over. Daar smeerde ik de bovenkant mee in. Bestrooide die met witte chrunchy chocolade balletjes om de ganache fout een beetje proberen te verbergen. Om het nog meer in zeemeerminthema te maken strooide ik daar Ocean mix van Dr. Oetker overheen.

Zeemeermin pinata verjaardag taart feest

Toen was ‘ie eindelijk klaar om aangesneden te worden. Oh nee, eerst een foto maken natuurlijk (van zijn minst mislukte kant dus). Dochterlief stond me zo uit te lachen, dat het filmpje wat ze maakte bij het aansnijden compleet mislukte. Gelukkig kon ik wel een foto maken van het leuke piñata effect dat alle gekleurde balletjes uit de taart stromen. Ik ben er toch blij mee! Ben tenslotte maar een hobby bakker en niet perfect. De rest heeft er nog steeds lol om als ze weer een stuk taart eten, want lekker vinden ze ‘m dus wel. Iedereen blij!

Zeemeermin verjaardag taart kinderfeestje thuis organiseren

Ben je nieuwsgierig geworden naar het zeemeerminfeestje? Het kinderfeestje waar iedereen zijn eigen zeemeerminstaart maakt? Maar ook spelletjes en een quiz doen, een speurtocht en een regenboogpotje maken? Kijk dan bij mijn feestje.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page