top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Tips voor een tuinfeestje: een kinderfeestje buiten in de tuin

Het begint weer lekker weer te worden! Perfect weer dus om het kinderfeestje buiten in de tuin, park, bos of duinen te vieren. Al mijn feestjes kan je buiten vieren! Buiten in het zonnetje maakt het feestje nog net iets leuker voor de kinderen. Maar ook niet onbelangrijk: scheelt jou als ouder weer rommel in huis. Heb jij een feestje te organiseren in de zomer, lees dan mijn tips!

Tuin feestje kinderfeestje thuis

Praktische tips tuinfeest

Bij een zomers tuinfeestje is het wel handig om vooraf wat praktische dingen te regelen.

· De hele tijd in de volle zon is niet fijn. Creëer daarom een paar schaduwplekken in de tuin. Met parasols, zonnescherm, partytent, schaduwdoeken of tarp

· Niet alle ouders denken eraan om hun kind in te smeren. Dus denk eraan om zonnebrand klaar te zetten. Ook verstandig met spelletjes in de zon!

· Vaak zijn kinderen wat hyperdepieper op een feestje. Let er daarom op dat ze niet vergeten om goed te drinken. Plan daarom regelmatig drink momenten in met een paar kannen water en ranja met ijsklontjes. Of in zo’n leuke limonadekan

waar de kinderen zelf drinken uit kunnen tappen.

Tuin feestje kinderfeestje thuis parfumfeest

· Vier je het feestje ’s avonds? Dan is het wel zo handig (en gezellig) om feestverlichting op te hangen. Een lichtsnoer met witte of gekleurde lampjes bijvoorbeeld. Of led waxinelampjes in potjes neerzetten of ophangen.

· Doe je waterspelletjes tussendoor ter verkoeling? Vraag ouders dan om droge kleren of zwemkleding mee te geven. Niet fijn om in natte kleren de rest van het feestje rond te moeten lopen. En vergeet ook niet om handdoeken klaar te leggen.

Tuin feestje kinderfeestje thuis ruimte astronaut feest

Feest tips

· Versier de tuin in het thema van het kinderfeestje. Bestel je een draaiboek voor een feestje bij mij? Dan krijg je printables voor feestversiering in het feestthema, bijvoorbeeld het professor thema. Je kan vlaggen voor een slinger printen, maar ook mini vlaggetjes voor aan een cocktailprikker voor in snacks of op een cupcake.

· Ook leuk om samen met de jarige een tekening van stoepkrijt in het thema maken op een muur of schuur. Feestje voorbij, met de tuinslang erop en weg is het. Zelf maakte ik samen met de meiden een tekening van een onderwaterwereld op de muur bij het eerste kinderfeestje van mijn oudste. Het was een zeemeerminfeest!

Tuin feestje kinderfeestje thuis zeemeermin feest

· Plan bij echte zomerse temperaturen een paar waterspelletjes in naast de andere feest activiteiten. Maak bijvoorbeeld een watervariant van het cadeauspel uit mijn draaiboek. Dus met waterballonnen in plaats van confetti ballonnen. Tips voor waterspelletjes lees je in mijn waterspelblog.

· Een speurtocht is altijd leuk op een feestje. Daarom staat er ook bij de meeste van mijn feestjes een speurtocht op de planning, zoals bij het Pokemonfeest . Plan bij zomers weer een stop bij een ijssalon in de buurt, een buurvrouw waar je ijsjes hebt afgegeven of een supermarkt waar ze een doos ijsjes kunnen kopen. Een briefje in de schat kan natuurlijk ook: tegoedbon voor ijsjes.


Tuin feestje kinderfeestje thuis Pokemon speurtocht

· Even een rustig momentje met knutselen is een vast onderdeel bij mijn feestjes. Dat kan aan een tafel buiten. Maar met een paar kleden of kussentjes op de grond is ook gezellig!

· Oudere kinderen willen vaak een slaapfeestje In de zomer kan je dat gewoon buiten regelen. Zet in de tuin een paar tentjes. Zelf hebben bij twee pop-up tentjes voor twee personen. Heb je er zelf geen, dan kan je vragen aan familie en vrienden. Kids zelf vragen om slaapzakken en matjes mee te nemen. Combineer dit met het Challengefeest voor een gezellig avondje met uitdagingen en dilemma’s. Of maak het een beetje spannend met het Harry Potter thema .

Tuin feestje kinderfeestje thuis pokemon pokedex maken

· Geef geen snoepzak mee, maar sluit het tuinfeestje af met het roosteren van Marshallows boven een kampvuur, vuurkorf of BBQ. Kijk voor meer lunch, diner en toetjes tips op een kinderfeestje in mijn partyfoodblog.


Tuin feestje kinderfeestje thuis  marshmallows roosteren

Heb je geen tuin? Dan kan je ook een feestje buiten vieren bijvoorbeeld in een parkje, het bos of duinen in de buurt. Beetje dicht bij huis? Maak dan een speurtocht van je huis naar de feestplek. Dan komen de kinderen meteen al in de stemming!


De komende twee weken is de weersvoorspelling perfect voor een kinderfeestje buiten in je tuin. Dus bestel snel een draaiboek of compleet feestpakket en vier het feestje lekker buiten!

Tuin feestje kinderfeestje thuis proefjes professor science feest

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page