top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Tips voor bij het parfum kinderfeestje: zelf parfum maken!

Bijgewerkt op: 31 mrt. 2023

Dit echte meidenfeest organiseerde ik voor alle twee de meiden toen ze zeven werden. Ze vonden het namelijk altijd leuk om inde Bijenkorf parfums uit te proberen. Daarom ging ik dus aan de slag met het thema parfum. Een feestje waardoor je huis heerlijk gaat ruiken. En de dagen daarna ook nog trouwens. Want de meiden maken op dit feestje zelf hun eigen parfum, hoe gaaf is dat!

kinderfeestje thuis parfumfeest: zelf parfum maken tips

Parfumfeest

Natuurlijk is parfum maken niet het enige wat ze op dit kinderfeestje doen. Ze gaan namelijk ook met z'n allen speuren naar geuren tijdens een speurtocht, doen tijdens de speurtocht leuke opdrachten in het thema, gaan creatief aan de slag met de verpakking en een parfumflesje ontwerpen en doen geurspellen. Superleuk voor meiden die van parfum, beauty en knutselen houden!

kinderfeestje thuis parfumfeest: zelf parfum maken in parfumroller

kinderfeestje thuis parfumfeest: zelf parfum maken uitnodiging parfumfles

Feestversiering

Met de draaiboek printables voor vlaggetjes en slingers heb je al meteen veel feestversiering in het parfum thema. Maar je kan nog meer doen. Bloemen zijn superleuk om neer te zetten. Veel parfum wordt namelijk gemaakt van bloemblaadjes. Maak er net iets extra’s van met een druppeltje kleurstof in het water. Dan ziet het er meteen feestelijk uit.

kinderfeestje thuis parfumfeest: zelf parfum maken bloemen decoratie

Voor de parfumfeestjes van mijn dochtertjes had ik een mega parfum poster gemaakt. Uit beautytijdschriften en reclamemagazines van parfumeries scheurde ik paginagrote reclames voor parfum. Het liefst een reclame waar de flesjes ook op staan. Dan is dat meteen extra inspiratie voor de activiteit parfumflesjes ontwerpen. De reclames plakte ik met plakband aan elkaar tot ik een grote poster had.

kinderfeestje thuis parfumfeest: zelf parfum maken feest versiering

Daarnaast hadden de meiden zelf ook ‘posters’ voor op hun feestje gemaakt. Zij tekenden op grote A2 vellen een supergrote parfumfles na van hun favoriete flesje. Meteen een leuke activiteit voor de jarige als voorpret!

kinderfeestje thuis parfumfeest: zelf parfum maken  cadeautasje

Partyfood en traktaties

Wat ook leuk is, is om voor alle meiden een vrolijk cadeautasje met een stukje vloeipapier (vliegerpaper of crêpepapier) klaar te zetten. Daarin kunnen ze dan hun parfum na het feestje mee naar huis nemen. Net alsof je uit een chique parfum winkel komt. Kan je ook doen als traktatie natuurlijk zo’n tasje met iets lekkers in verpakt in vloeipapier.

kinderfeestje thuis parfumfeest: zelf parfum maken  uitnodiging

Een andere leuke traktatie die ook coronaproof en voorverpakt kan, is dit stazakje. Nou ja, niet echt een zakje, maar meer een hanger. Van de uitnodiging maakte ik deze traktatie door de afbeelding dubbel uit te printen met een vouwstuk als bodem ertussen. Tussen de bovenkanten klemde ik een zakje snoep en maakte ik aan elkaar vast met een splitpen.

kinderfeestje thuis parfumfeest: zelf parfum maken  cocktail

Parfum is ‘chique’, dus daar hoort ook een chique drankje bij: cocktails! Natuurlijk wel in champagneglazen hè! Met een randje suiker of discodip. Dat staat extra feestelijk. Suiker of dicodip kan je vast plakken door het glas in een laagje siroop te dippen en daarna in de versiering. Dan blijft het goed zitten. Als finishing touch kan je nog een rietje of parapluutje in het glas zetten. Bij zomers weer is een over the top freakshake over echt een aanrader. Want niet alleen lekker, maar ook leuk om samen te maken op het feestje! Hoe je zo'n freakshake maakt, lees je in mijn blog.

kinderfeestje thuis parfumfeest: zelf parfum maken freakshake

Je kan zelf een taart bakken, maar ook lekker makkelijk kopen! Bij Hema heb je bijvoorbeeld dripcakes die je kan pimpen met macarons. Parfum is Frans, dus dan past dit er wel heel goed bij! Ziet er ook superfeestelijk uit zo’n taart.

kinderfeestje thuis parfumfeest: zelf parfum maken  macarons

Wil je zelf samen met je dochtertje gezellig bakken voor het feestje? Dan zijn cupcakes met een laagje eetbare glitters superleuk om bij dit feestje te maken. Of bak zelf macarons. Mijn jongste maakt deze altijd met dit recept wat een fijn recept is voor met kinderen.

kinderfeestje thuis parfumfeest: zelf parfum maken

Wil jij meer weten over het parfumfeestje, het draaiboek of het complete feestpakket? Ga dan naar de parfum webpagina op mijn site. Maar natuurlijk kan je ook een kijkje nemen bij mijn andere complete kinderfeestjes, zoals het professorfeest of Tiktok challenge feestje.


Is de jarige naast parfum ook gek op Make-up en beauty? Kijk dan voor een leuk make-up cadeautje bij Prachtige Mamas!

Parfumfeest kinderfeestje puber make-up cadeau tip
Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page