• van Kaat

Een freakshake, hoe maak je die?


Heb jij er al één op, zo’n waanzinnige freakshake? Of ken je deze foodtrend nog niet? Bijna niet voor te stellen dat je er nog niet van hoorde, want op social media je ziet veel Freakshake foto’s! Een Freakshake is een over the top milkshake. Bovenop de milkshake zit namelijk een overkill aan zoetigheid, heel veel zoetigheid…

Fantasie op hol

Mijn kids hadden al voorpret bij het verzinnen van alle toppings. Op internet zochten ze naar inspiratie. Ze vonden foto’s van freakshakes waar bij het zien het glazuur al van je tanden afspat. Deze megaroze freakshake op de foto hieronder van Mariëlle Meray van Me-licious.com bijvoorbeeld! Daardoor sloeg hun fantasie lichtelijk op hol: marshmallows, donuts, chocolade, koekjes, oreo’s, lolly's, suikerspin, zuurstokken, cake, discodip en caramelsaus als topping.

Fotocredits Mariëlle Meray van Me-licious.com

Doe maar gewoon…

Op mijn vraag of ze dat alles op elkaar echt lekker leek, ontstond er wat twijfel. Door enigszins te sturen (ik had echt geen zin in misselijke kids) besloten ze heel verstandig om de eerste freakshake redelijk bescheiden te houden. Alhoewel, slagroom, spekjes, oreo, stroopwafel, lange vingers, discodip en crunchy sprinkles is nog steeds best veel.

Recept

De milkshake maakten mijn dochtertjes van ijs, melk en banaan in de blender. Terwijl de blender zijn werk deed, ‘plakten’ ze discodip met siroop vast aan de rand van een groot glas. Nadat ze de shake in de glazen schonken, was het tijd voor de toppings. Als ‘bodem’ een stroopwafel bovenop het glas. Met een gaatje in voor het rietje! Daarop spoten ze slagroom. Om vervolgens een mini oreo, lange vingers en spekjes in de slagroom te steken. Als Finishing Touch strooiden ze er crunchy sprinkles over.

Smullen

Heel enthousiast smulden ze van hun zelfgemaakte freakshake. Maar, ondanks dat het een (voor een freakshake althans) bescheiden portie was, kreeg mijn jongste de freakshake niet helemaal op!

Leuk voor op een feestje

Mijn kids vonden het echt superleuk (en lekker!) om een freakshake te maken. Daarom misschien ook wel een leuk idee om als activiteit te doen op een kinderfeestje. Of om te geven in plaats van taart. Als er lolly's op kunnen blijven staan, dan moet dat toch ook met een kaarsje lukken!

#Freakshake #oreo #kinderfeestje #kinderfeestjes #traktatie

186 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven