top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Recept voor een over de top milkshake: een Freakshake!


Heb jij er al één op, zo’n waanzinnige freakshake? Of ken je deze foodtrend niet? Een Freakshake is dus een over de top milkshake. Bovenop de milkshake zit namelijk een overkill aan zoetigheid, heel veel zoetigheid… Zo’n freakshake is echt een feestje om te zien en te eten. Daarom vond ik dat een lekkere traktatie om het begin van de vakantie van de meiden te vieren. In deze blog lees je hoe je met een zoete traktatie gegarandeerd indruk gaat maken op je kinderen! Niet alleen indrukwekkend trouwens, maar ook leuk om samen te maken en te versieren!

Recept milkshake Freakshake Tiktok challenge kinderfeestje thuis draaiboek

Het kan niet gek genoeg zijn

Mijn kids hadden al voorpret bij het verzinnen van alle toppings. Op internet zochten ze naar inspiratie. Ze vonden foto’s van freakshakes waar bij het zien het glazuur al van je tanden afspat. Daardoor sloeg hun fantasie lichtelijk op hol: spekjes, donuts, chocolade, koekjes, oreo’s, lollies, suikerspin, zuurstokken, cake, discodip en caramelsaus als topping. En dan heb je natuurlijk ook nog een moeilijke keuze voor welke basissmaak je gaat kiezen. Een klassieke milkshake smaak zoals vanille, chocolade, aardbei of banaan. Of toch iets avontuurlijkers zoals karamel-zeezout, cookies & cream of cheesecake?


Op mijn vraag of ze dat alles op elkaar echt lekker leek, ontstond er wat twijfel. Door enigszins te sturen (ik had echt geen zin in misselijke kids) besloten ze heel verstandig om de eerste freakshake redelijk bescheiden te houden. Alhoewel, slagroom, spekjes, oreo, stroopwafel, lange vingers, discodip en cruncy sprinkles is nog steeds best veel.


Inmiddels hebben de meiden vaker Freakshakes gemaakt, steeds groter en gekker! Ongeveer drie jaar geleden maakten de meiden hun eerste. Toen hielden ze het nog heel bescheiden. Alhoewel, slagroom, spekjes, oreo, stroopwafel, lange vingers, discodip en crunchy sprinkles is nog steeds best veel. Een jaar later gingen op het challengefeest 16 meiden los met allerlei verschillende topping met de freakshake challenge.

Recept milkshake Freakshake snoep koek kinderfeest thuis Challenge Tiktok feest

Recept Freakshake

De basis, de milkshake maak je van 4 bollen vanille ijs en 350ml melk in de blender tot een glad mengsel. Maar je kan natuurlijk ook andere smaken ijs nemen. Aardbeien of chocolade ijs os ook erg populair vanwege de kleur. Maar, voor het roze effect kan je er ook een paar druppeltjes rode kleurstof in doen als het bijna goed ‘geshaket’ is. Als je wilt, kan je hier ook extra ingrediënten mee mixen, zoals fruit, koekjes of chocolade.

Recept milkshake Freakshake donut

Dripeffect

Een glas met een randje waarop je eten kan leggen is handig. Op een glas met een grote opening kan je bijvoorbeeld een stroopwafel leggen als plateau om op te bouwen. Bij glazen met een smallere opening kan je bijvoorbeeld een donut als bouwbasis gebruiken. Voor je het glas vult, kan je het glas zelf ook al vrolijk versieren. Dip de glasrand in ranja en strooi er discodip overeen. Maar je kan ook de rand van het glas in gemolten chocolade dippen en vervolgens in gehakte nootjes, hagelslag of mini-marshmallows te rollen. Je kunt ook wat slagroom op de rand spuiten en bestrooien met gekleurde sprinkles voor een feestelijke touch. Gebruik je net als ons chocolade? Drip wat je over heb dan aan de binnenkant van het glas. Dan krijg je een leuk patroontje aan de buitenkant.

Recept milkshake Freakshake donut spekjes Tiktok Challenge kinderfeestje thuis draaiboek

Versieren

Vul het gedripte en gediscodipte glas met koude milkshake. Leg op de opening een donut (of andere grote koek zoals een roze koek of stroopwafel. Spuit daarop een goede ring slagroom. Rijg een paar spekjes en zure matten op een satéprikker en zet de in het gat van de donut in de milkshake. Steek in de slagroom allerlei lekkere dingen zoals likkoekjes, lange vingers en mini marshmallows. Strooi er nog wat decoratie hartjes overheen en tadaa, klaar is ie!


De eerste gebruikten de meiden als ‘bodem’ een stroopwafel bovenop het glas. Met een gaatje in voor het rietje! Daarop spoten ze slagroom. Om vervolgens een mini oreo, lange vingers en spekjes in de slagroom te steken. Als finishing touch strooiden ze er chrunchy sprinkles over.


Tip voor een echte frakshake is: stapel je freakshake hoog op met allerlei lekkernijen zoals koekjes, brownies, wafels, snoepjes, donuts, en meer. Eindig je freakshake met een royale toef slagroom en voeg eventueel nog wat extra toppings toe, zoals een stukje chocolade, een kers, een koekje, of een stukje fruit. Als je wilt kun je ook nog een scheutje chocoladesaus, karamelsiroop of aardbeiensaus over de top gieten!

Recept milkshake Freakshake donut oreo

Smullen

Heel enthousiast smulden ze van hun zelfgemaakte freakshake. Maar, ondanks dat het een (voor een freakshake althans) bescheiden portie was, kregen ze de freakshake niet helemaal op! Niet gek, want het is ook wel een hele lading snoep en ijs!


Leuk voor op een kinderfeestje

Mijn kids vonden het echt superleuk (en lekker!) om een freakshake te maken. Leuk dus om samen te maken met je kids op een regenachtige dag. Maar ook leuk als alternatief voor taart op de verjaardag of kinderfeestje. Dan kan je er zelfs nog een verjaardagkaarsje op zetten als je wilt bij de jarige. En een freakshake maken als challenge op het tiktok kinderfeestje, blijft het ook nog steeds een lekker succes!

Freakshake maken op kinderfeestje Challenge Tiktok feestje thuis

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page