top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Recept voor een over de top milkshake: een Freakshake!

Bijgewerkt op: 9 jun. 2022


Heb jij er al één op, zo’n waanzinnige freakshake? Of ken je deze foodtrend niet? Een Freakshake is dus een over de top milkshake. Bovenop de milkshake zit namelijk een overkill aan zoetigheid, heel veel zoetigheid… Zo’n freakshake is echt een feestje om te zien en te eten. Daarom vond ik dat een lekkere traktatie om het begin van de vakantie van de meiden te vieren.

Recept milkshake Freakshake

Het kan niet gek genoeg zijn

Het is niet de eerste keer dat we een freakshake maken. Ongeveer drie jaar geleden maakten de meiden hun eerste. Toen hielden ze het nog heel bescheiden. Alhoewel, slagroom, spekjes, oreo, stroopwafel, lange vingers, discodip en crunchy sprinkles is nog steeds best veel. Een jaar later gingen op het challengefeest 16 meiden los met allerlei verschillende topping met de freakshake challenge. Zij maakten door middel van toppinglootjes trekken ieder een andere creatie.

Recept milkshake Freakshake snoep koek

Recept Freakshake

De basis, de milkshake maak je van 4 bollen vanille ijs en 350ml melk. Maar je kan natuurlijk ook andere smaken ijs nemen. Aardbeien of chocolade ijs os ook erg populair vanwege de kleur. Maar, voor het roze effect kan je er ook een paar druppeltjes rode kleurstof in doen als het bijna goed ‘geshaket’ is.

Recept milkshake Freakshake donut

Dripeffect

Een glas met een randje waarop je eten kan leggen is handig. Op een glas met een grote opening kan je bijvoorbeeld een stroopwafel leggen als plateau om op te bouwen. Bij glazen met een smallere opening kan je bijvoorbeeld een donut als bouwbasis gebruiken. Voor je het glas vult, kan je het glas zelf ook al vrolijk versieren. Dip de glasrand in gesmolten chocolade of ranja en strooi er discodip overeen. Gebruik je net als ons chocolade? Drip wat je over heb dan aan de binnenkant van het glas. Dan krijg je een leuk patroontje aan de buitenkant.

Recept milkshake Freakshake donut spekjes

Versieren

Vul het gedripte en gediscodipte glas met koude milkshake. Leg op de opening een donut (of andere grote koek zoals een roze koek of stroopwafel. Spuit daarop een goede ring slagroom. Rijg een paar spekjes en zure matten op een satéprikker en zet de in het gat van de donut in de milkshake. Steek in de slagroom allerlei lekkere dingen zoals likkoekjes, lange vingers en mini marshmallows. Strooi er nog wat decoratie hartjes overheen en tadaa, klaar is ie!

Recept milkshake Freakshake donut oreo

Smullen

Heel enthousiast smulden ze van hun zelfgemaakte freakshake. Maar, ondanks dat het een (voor een freakshake althans) bescheiden portie was, kregen ze de freakshake niet helemaal op! Niet gek, want het is ook wel een hele lading snoep en ijs!


Leuk voor op een kinderfeestje

Mijn kids vonden het echt superleuk (en lekker!) om een freakshake te maken. Leuk dus om samen te maken met je kids op een regenachtige dag. Maar ook leuk als alternatief voor taart op de verjaardag of kinderfeestje. Dan kan je er zelfs nog een verjaardagkaarsje op zetten als je wilt bij de jarige. En als challenge op het tiktok kinderfeestje met de lootjes, blijft het ook nog steeds een lekker succes!

#Freakshake #oreo #kinderfeestje #kinderfeestjes #traktatie

783 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page