top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Tips en ideeën voor Sinterklaas schoencadeautjes

Maandag begint het sinterklaasjournaal al weer! Dat betekent dus ook dat Sinterklaas al onderweg is naar Nederland. En dus dat over iets meer dan een week de eerste schoentjes gezet gaan worden. In de stad hoorde ik al dat verschillende ouders aan het shoppen waren voor ‘shoe presents’. Dat zei een bellende moeder met aan haar hand een kind. Blijft leuk dat stiekeme gedoe voor Sint! Heb je nog niks in huis, moet je nog gaan shoppen? Dan geef ik je graag nog wat leuke ideetjes voor cadeautjes voor in de schoen.

Tips en ideeën voor Sinterklaas schoencadeautjes

Schoencadeautjes: cadeautips onder de € 10,00

Een kleinigheidje, dat is mijn idee bij een schoenkadootje. Misschien ouderwets, maar het heet niet voor niet schoen cadeautje. Het pakje moet dus wel enigszins in die schoen passen! En niet al te duur zijn. De grote, duurdere cadeaus, die krijgen ze met pakjesavond.


Adventskalender en kruidnoten

Toch begin ik meteen met een cadeau wat echt niet in hun schoen past (ook al heeft de oudste maat 39). Elk jaar is namelijk het eerste cadeautje een adventskalender. Zo’n goedkoop ding van € 1,00 met mini chocolaatjes in. Dat is één van onze sint tradities. Net als een pakketje met alle ingrediënten om pepernoten te kunnen bakken samen. Zelfgebakken en nog een beetje warm, vinden wij namelijk echt de lekkerste!


Zelf een advent kalender maken is ook leuk trouwens. Daar lees je alles over in mijn adventskalenderblog

Tips en ideeën voor Sinterklaas schoencadeautjes regenwormen spel snoep

Snoep en chocolade

Hier in huis worden er behoorlijk wat zakken sintlekkers gegeten. Van kruidnoten en schuimpjes tot marsepeinstaven. Sorry, maar mij kan je echt niet blij maken met een mandarijn! Dus een doosje marsepein in een leuke eenhoorn, sushi of wat voor vorm dan ook, zit ook standaard in het schoencadeau assortiment bij ons. En natuurlijk een chocoladeletter om in een kop warme thee te dippen en op te slurpen. Ook hier weer sorry voor, maar dat is gewoon lekker. Hou jij ook wel van lekkers in het sintthema? Lees dan mijn sint traktatie en snacks blog


Sint en kerstspullen

Om nog meer in de sint- en kerststemming te komen, zijn cadeautjes in dat thema ook leuk. Zo zag ik bij Flying Tiger een verf je eigen notenkraker en rendier haarset. Een sneeuwbol hoort ook echt bij de winter. Blijft zo’n magisch ding (tenzij ‘ie op de grond kapot valt…) Een bioscoopbon om naar een Sinterklaasfilm te gaan. Of raamstickers is stiften om je kids de ramen laten te versieren.


Knutselspullen

Knutselspullen zijn altijd leuk (en handig) voor als er kinderen komen afspreken. Dat heb je dan meestal ook genoeg in huis! Als cadeautje is het dan wel zo leuk om iets ‘speciaals’ om te knutselen te geven. Krimpfolie bijvoorbeeld om sleutelhangers of kettinkje te maken. Misschien ken je het nog van vroeger ‘krimpie dimpie’. Raamstiften om een mooie tekening voor Sint en Piet mee te maken. Voor de wat oudere kids is wol of garen met een setje haaknaalden leuk om een eigen knuffel of tasje te haken. Fimoklei om mini’s te maken in kleine potjes, wat toch echt weer wat anders en uitdagender dan gewone klei is. Of schildersdoeken, is toch net iets anders dan verven op gewoon papier. Mijn jongste kocht laatst bij Sostrene Grene een mini ezel met mini canvas. Hebben ze meteen iets leuks om op hun kamer neer te zetten.

Tips en ideeën voor Sinterklaas schoencadeautjes schoen munten

Slaapkamer tiener

Voor tieners is ‘iets’ voor op hun kamer ook altijd een succes. Dat kan een leuke poster, wereldkaart of fotolijst zijn. Maar ook een (nep)plant in een stoere pot,een veelkleurige ledstrip (perfect voor het opnemen van tiktoks), opbergkratjes, sieradenrekje, spiegel of een leuk kussen.


Fashion en Beauty

De meeste meiden worden blij van bruisballen, doucheschuim, maskertjes, nagellak, ringen, oorbellen, kettinkjes, oorbellen en lippenbalsem. Ook jongens kan je blij maken met stoer ruikende deo, douchegel of gel. Populair bij jongens en meiden zijn lange sokken met printjes. Sloffen met gekke vormen of of huissokken met printjes zijn nu ook een goed idee (bedenk ik terwijl ik deze blog theedrinkend en met sloffen aan achter mijn computer zit te typen). Ook populair zijn Oodies, Snuggles of hoe je ze ook noemt, je weet wel zo'n oversized deken cape ding waar je lekker warm mee in huis kan rondlopen. En natuurlijk oorbellen, armbandjes en kettinkjes.


Koken en bakken

Een cadeautje waar je zelf ook van kan meegenieten: kook- en bakspullen. Ik bedoel, je kind kan moeilijk een hele taart in zijn eentje opeten. Dat is opvoedkundig niet verantwoord, dus je moet wel mee-eten! Je kan een kant en klaar bakpakket voor bijvoorbeeld een taart kopen (ik zag bij Hema bakmix voor een donuttaart bijvoorbeeld). Of zelf een pakket samenstellen met verschillende ingrediënten en bakvormpjes of koekuitstekers. Een sushi of wrappakket is ook leuk voor een gezellig middagje samen in de keuken en daarna samen eten.

Tips en ideeën voor Sinterklaas schoencadeautjes sushi go

Spellen en puzzels

Spellen hoeven niet duur te zijn! Favoriete kleine spellen zijn bij ons Lama en Sushi Go, wat je voor nog geen € 10,- kan kopen. Bij onder meer Bol.com en Kruidvat zijn er vaak voordelige aanbiedingen voor spellen en puzzels zoals Uno, Sushi Go en Qwixx. Dus hou dat in de gaten! Kijk voor veel meer speltips in mijn spellen- en reviewblogs


Bouwen en spelen

Lego, playmobil, LOL Surprise, Pokemonkaarten, dino’s, je kan het echt allemaal voor minder dan € 10,- kopen! De minifigures van Lego bijvoorbeeld. Lego is weer helemaal in door Legomasters! Maar denk ook aan een lekkere warme fluffy deken. Niet alleen lekker om onder op de bank te chillen, maar ook om binnen een tent mee te bouwen.

Tips en ideeën voor Sinterklaas schoencadeautjes boek kind kinderboek

Boeken

Boeken, die geef ik echt graag als cadeautje. Heb ik namelijk een goed excuus om uren in de boekwinkel rond te kijken! Boeken zijn meestal best prijzig, dus ga dan voor een moppenboek of stripboek zoals een Duck pocket. Een tijdschrift kan natuurlijk ook, Tina, Stoer, Lego. Of een puzzel- of doeboek, dat kan ook natuurlijk. Soms heb je wel 's boeken kortingsacties bij Bruna en Bol.com rond de feestdagen. Hou dat dus in de gaten! Wil je tips voor leuke kinderboeken? Lees dan mijn boekenblog.


Inpakken

Shoppen voor cadeautjes vind ik leuk, maar dan dat inpakken he. Niet echt mijn ding. Als je wilt, kan je van dat inpakken wat moois maken. Tips voor leuk inpakken lees je in eerdere blogs, bijvoorbeeld inpaktips van moeder Sanne

Tips en ideeën voor Sinterklaas schoencadeautjes inpakken

Pakjesavondspel

Wil je dat pakjesavond een gezellig, leuk avondje samen met een pakjesfeest is? En dat de cadeautjes niet allemaal tegelijk snel, snel achter elkaar worden opengescheurd? Speel dan mijn pakjesavondspel. Nieuwsgierig naar dit spel? Je leest er hier alles over.


Pakjesavondspel sinterklaas spel grappige opdrachten

Nog meer tips nodig voor een cadeautje van ongeveer € 7,50? Lees dan mij cadeautjes blog! Of neem een kijkje bij mijn kinderfeest draaiboeken en feestpakketten.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page