top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

25+ tips voor kinderfeest cadeautjes van ongeveer € 7,50 / € 10,-

Bijgewerkt op: 31 mrt. 2023

€ 7,50, dat is ongeveer het bedrag wat je uitgeeft aan een cadeautje voor op een kinderfeestje. Tenzij het om een BFF of beste vriend gaat, dan mag het iets meer zijn. Blijft elke keer weer een uitdaging om iets leuks te vinden voor de jarige job! Om je een beetje te helpen, zet ik een aantal tips voor cadeautjes op een rijtje. Cadeautjes die je voor minder dan € 10,- kan kopen.

tips cadeautje kinderfeestje € 7,70 tot € 10,-

Update:

In de vakantie ging ik een dagje funshoppen met de meiden. We zagen zoveel leuke cadeautjes (en kochten er ook best veel), dat ik daar deze blog mee update.

tips cadeautje kinderfeestje € 7,70 tot € 10,- creatief haken

Creatieve cadeautjes

Knutselen is voor elke leeftijd leuk. Op elk kinderfeestje zijn er dan ook knutselactiviteiten. Van zeemeerminstaarten maken op het zeemeerminfeestje tot snoepsushi op het Japanse sushi feestje.


Tekenen, proefjes doen, bakken, bouwen, dat vinden de meeste (jongere) kids leuk om te doen. Het leukst is dan wel om iets te geven, wat niet bij het standaard assortiment knutselspullen hoort. Geef wat oudere kids bijvoorbeeld fimoklei om ieniemienie kleine figuurtjes voor aan een kettinkje of sleutelhanger te maken. Of supergrote vellen papier aan iemand die graag tekent. Of speciale stiften om te tekenen of om keien te kleuren (populair geworden tijdens Corona).


Lego en Playmobil is ook echt creatief. De kids kunnen er namelijk hun eigen verhalen mee verzinnen en bouwen. De minifigures kan je kopen voor Legofan. Die poppetjes kan je namelijk nooit genoeg van hebben. Of zo'n klein Harry Potter setje, ook leuk! Als je op het Harry Potter feestje van iemand mag komen, is dat dan een goed cadeautje. Maar ook spellen zoals Uno of Dobble kan je in Harry Potter versies krijgen voor nog geen € 10,-!


Bij de Hema zag ik knutselpakketten om zelf foamvliegtuigjes te maken en te kleuren, pixelkleurboeken en een strijkkralenset om een taart te maken. Op dit moment is het ook populair om armbandjes van kralen te maken en al dan niet te verkopen voor het goede doel.

tips cadeautje kinderfeestje € 7,70 tot € 10,- kralen ketting

Wat uitdagende creatief bezig zijn is haken. Vooral leuk voor de wat oudere meiden. Zowel mijn dochtertje als haar vriendinnen gaf ik al een aantal keer een haakpakket cadeau. Dat is een compleet pakket, dus met garen, haaknaald, vulling en uitleg. Deze kan je onder andere bij Xenos kopen in grappige dierfiguren. Daar kan je trouwens ook voor diamond painting terecht, maar dat is niet echt mijn ding om eerlijk te zijn.


Bakken is ook creatief bezig zijn! Dus bakvormen, bakmixen, spullen om koekjes en taart te decoreren, spuitzakken, taartzagen. Elke bakker kan altijd nog wel iets nieuws gebruiken toch? Ik kocht bij de Flying Tiger een leuke taartschep voor mezelf.


Cadeautje om buiten te spelen voor kinderfeestje

Buitenspelen is altijd leuk! De buurkinderen zag ik net een tent bouwen. Wat echt ideaal is om een tent van dekens mee te bouwen, zijn mega knijpers. Dan stort de tent tenminste niet steeds in. Met een leuk fleecekleed (voor een paar euro te koop bij bijvoorbeeld Zeeman of Ikea) erbij heb je een echt tentbouwpakket. Een tent zorgt bij mij altijd voor een vakantiegevoel, dus daar hoort ook een badmintonset bij!


Voor een fanatieke voetbalfan kreeg ik het verzoek om bij Zeeman een scheidsrechterset (nog geen € 1,00) en pionnen te kopen. Dat setje bestaat uit een voetbalfluitje en rode en gele kaarten. Daar zag ik trouwens ook al mega waterpistolen hangen. Maar ook kleedjes in allerlei soorten en maten, perfect voor een picknick! Paar bordjes en bestek erbij en je hebt een complete set om samen naar het park te gaan, ook leuk.


Op dat kleed kan buiten ook goed kaarten geruild worden. Want Pokemon kaarten zijn echt heel populair. Nieuwe kaarten kan iedereen altijd wel gebruiken. Want hoe krijg je anders de complete verzameling bij elkaar gespaard? Gek op Pokemon? Kijk dan 's bij het Pokemonfeestje. Bijna alle kids spelen vaak buiten. Dus buitenspeelgoed komt altijd wel van pas. Ik bedoel maar, hoeveel ballen verdwijnen per jaar??


Nog meer leuks om buiten te spelen:

  • regenboogkomeet (bal met een regenboogstaart eraan)

  • een springelastiek, zoals Skippy Dance

  • walkie talkies (met een paar kids samen geven) voor politie en boefje of jachtseizoen (leuk voor bij het spionnenfeest)

  • bellenblaas maar dan wel speciale, zoals mega bubbles

  • waterballonnen met pomp

  • opvouwbare doeltjes

  • een skateboard (kan je met een paar kids samen geven)

  • pionnen om een skate parcours uit te zetten

  • een water- of pijltjespistool, zoals een Nerf SuperSoaker

tips cadeautje kinderfeestje € 7,70 tot € 10,- beauty

Beauty cadeautje kinderfeest

In de hoogste klassen geven meiden elkaar vaak dingen die met beauty of mode te maken hebben. Natuurlijk in zoete kleurtjes of in de meest schattige vormen. Lush bruisballen zijn altijd goed! En op dit moment zijn Kknekkies populair: haarelastiekjes die je als armbandje draagt.


Bij de Flying Tiger kocht mijn jongste een parelketting. Een ketting waarvan je nog niet weet hoe die eruitziet, want de parel voor aan de ketting zit in verstopt in een schelp! Hoe leuk bedacht en dat voor maar € 3,00! Heel handig dat zij die kocht voor een jarig vriendinnetje, kon ik 'm meteen op de foto zetten. Want tja, dit cadeautje moet ik natuurlijk wel als tip geven voor bij het zeemeerminfeestje.

tips cadeautje kinderfeestje € 7,70 tot € 10,- ketting parel

Naast die ketting kocht ze ook nog maskertjes, nagellak en een bon. Die bon was even moeilijk kiezen, want werd het een bon van de Mac, de ijssalon of DunkinDonuts? Op zich ben ik niet van het geld of bonnen geven. Maar dit is om het samen een keer te doen. Dus dat staat eigenlijk voor een gezellig middagje met vriendinnen!

tips cadeautje kinderfeestje € 7,70 tot € 10,- sokken

Niet alleen de kids zelf, maar ook hun kamer moet er leuk uitzien, een chillplek zijn. Ik zag een supergroot regenboogkussen bij Hema. Tip voor bij het unicornfeestje. Net als de regenboog bruisbal die mijn jongste kocht bij het bruisbal walhalla Lush (daar koopt ze echt altijd wat in die winkel, gelukkig hebben we 'm niet in Tilburg!) Maar ja, ik heb dat zelf dan best wel weer vaak bij Hema met grappige sokken. Zo kwam ik thuis met croissantsokken, donutsokken en citroensokken! Dus ze heeft het van geen vreemde.

tips cadeautje kinderfeestje € 7,70 tot € 10,- bruisbal lush

Vergeet ik helemaal te zeggen dat zij ook bij Hema nog wat kocht: lekkere parfum voor haarzelf binnen het cadeautips budget van € 10,-. Heel fijn dat ze het nu zelf heeft, dan 'leent' ze vast niet meer mijn Issey Miyake. Hoop ik dan he.... Dit is wel een leuke tips voor als je dochter naar een parfumfeestje gaat.


Nog meer leuke tips:

  • nagellak in alle kleuren van de regenboog (leuk voor bij het unicornfeest of parfumfeest)

  • accessoires zoals vrolijke party socks sokken, een enkelbandje of een buckethat

  • Crackling Body Mousse en Party Confetti Scrub van Rituals

  • een BathBomb van Lush

  • een grappig slaapmasker of badspons

  • BFF kettinkje of armbandje

  • gezichtsmaskertjes

  • een bon van de H&M is ook altijd goed

tips cadeautje kinderfeestje € 7,70 tot € 10,- kinderboek

Boek cadeau op kinder verjaardag

Boeken vind ikzelf superleuk om als cadeautje te geven. Het eerste wat ik doe als ik een dagje ga shoppen, is de boekwinkel ingaan. Als het aan mij ligt, lopen we daar uren rond. De kids denken daar na een half uur iets anders over helaas. Maar, toch weer een paar leuke boeken kunnen ontdekken! Vanwege de prijs wel een cadeautje wat een paar kinderen samen aan de jarige geven. Of een oom of tante natuurlijk. Soms heb je boek van de maand wat dan in de aanbieding is.


Deze keer ontdekte ik een nieuwe serie kinderboeken: ontsnap uit dit boek. Een boek waar je op drie verschillende manieren in kan beginnen en steeds naar andere bladzijden gaat voor opdrachten. Een soort escape boek dus. Tip voor bij het TikTok challengefeestje, waar het ook allemaal om uitdagingen doen gaat.


Een andere serie (die ik als tip kreeg voor bij het superheldenfeest) is Dogman. Boeken waarin een hond de superheld is. Het verhaal wordt verteld met tekeningen, een soort stripboek, maar dan veel dikker! Vol gekke tekeningen en grappen.

tips cadeautje kinderfeestje € 7,70 tot € 10,- boeken

Een serie die mijn kids altijd lazen, Spekkie en Sproet, komt ook nog steeds met nieuwe boeken. In deze boeken proberen Spekkie en Sproet verdachte zaken op te lossen. In de handboek versie staat alles over sporenonderzoek, iemand bespioneren, vingerafdrukken onderzoeken en geheime codes. Past perfect bij het spionnenfeest.


Is je kind gek op bakken en geef je een cupcakefeestje? Dan is het grote kook- en bakboek van de zoete zusjes een leuk cadeau. Nog meer boeken tips lees je in mijn grote boekenblog.

tips cadeautje kinderfeestje € 7,70 tot € 10,- tas

Zomers vakantie cadeautje

Met zomers weer is niets zo lekker verkoelend als een watergevecht, ijsjes te eten, bellen te blazen en te chillen op het water. Met zo’n supergroot opblaasbaar ding in de vorm van een unicorn van onze buren hebben we de grootste lol gehad! Maar dan in iets kleinere vorm dus! Cadeautjes voor onderweg of op vakantie zijn ook altijd een succes.

tips cadeautje kinderfeest  €7,50 €10, opblaas zwem
  • schatkist of doosje om alle vakantievondsten (lees stenen, schelpen, stokjes…) in te bewaren

  • een bullet journal om alle vakantie avonturen in op te schrijven of te tekenen of te plakken

  • zomerboeken en doeboeken, zoals Donald Duck, Tina, Zo zit dat, Meiden

  • moppenboeken en puzzelboeken (vergeet geen pen!)

  • opblaasbaar luchtbed of band voor in het zwembad in een leuk figuur (leuk voor bij het zeemeerminfeest)

  • Kubb, het populaire spel waarbij je houten torens omvergooit. In goedkope versies te koop

  • een frisbee, vlieger of lekker ouderwetse badmintonset

  • snorkel, duikbril en opduikringen (leuk voor bij het reis om de wereldfeest)

  • strandtas zoals die paarse van mijn dochtertje op de foto van Hema

  • of zo’n telefoontasje met een palmboomprintje

  • vrolijk of grappig nekkussen

  • opblaasbare bekerhouder

  • kinderreisgids van de vakantiebestemming

  • grappige oortjes om muziek, films of luisterboeken mee te luisteren


tips cadeautje kinderfeest  €7,50 €10, spel

Spellen geven als cadeautje

Natuurlijk ontbreken ook de spellen niet bij deze cadeautips. Ik vind spellen namelijk superleuk. Regelmatig geef ik dan ook speltips. Daarvoor verwijs ik je naar mijn spellenblog Spellen hoeven trouwens niet duur te zijn, hou gewoon de reclamefolders van Bol.com en Kruidvat in de gaten. Die hebben echt vaak spellen voor minder dan € 10,00.


Zelf kochten we voor op de terugweg in de trein een SmartGame: Plug en Play Puzzler. Een 3D puzzel die er simpel lijkt, maar toch niet blijkt te zijn. Een aanrader voor bij het professorfeest. Maar kaartspellen en dobbelspellen blijven bij ons thuis favoriet. En die zijn vaak voor dit bedrag te koop. Daarom kocht ik ook nog het kaartspel Beverbende.


tips cadeautje kinderfeestje € 7,70 tot € 10,- spel lama

  • een kaartspel, zoals Uno, Beverbende, Dobble of Lama

  • een leuk dobbelspel, zoals Keer op Keer of Qwixx

  • een breinbreker die je alleen kan spelen zoals een kubus of IQ Puzzler

  • actief buitenspel: Kubb, frisbeeën of tafeltennissen!

  • een balspel voor buiten zoals beachball is altijd leuk voor op vakantie

In een ander blog geef ik een kijkje in onze spellenkast. Daarin staan nog meer speltips.

tips cadeautje kinderfeest  €7,50 €10, pop-it chocolade reep

Speelgoed

Dit is altijd een lastige nu kinderen vaak al best veel hebben. Uitdaging is dan om iets te vinden wat niet is of lijkt op datgene wat ze al hebben. Voordeel van speelgoedrages is dat je ergens nooit genoeg van kan hebben. Dus nog een fidget toy (de rage van dit moment) erbij is echt niet erg!


· een pop it bekend van Tiktok (daar kan je chocoladerepen mee maken, zie in mijn eerdere blog!)

· game tegoed

· Lego is nu erg populair door Legomasters

· en tja, slijm, dat blijft ook nog steeds populair!

tips cadeautje kinderfeestje € 7,70 tot € 10,- slaapkamer lucky cat

Nog meer leuks

· grappige gelukskat met zwaaiende arm (leuk voor bij het Japanse Sushifeestje)

· ledlightsstrip om leuke foto's te maken

· een stoere poster voor op de slaapkamer

· een los tijdschrift zoals Donald Duck, National Geograpic Junior, Meiden of Tina!

· een tegoedbon om samen iets leuks te doen, zoals samen de lievelingsmaaltijd maken, filmavond en logeren of een ijsje halen

· een fotolijst met foto’s van leuke herinneringen samen

Wil je de cadeautjes leuk inpakken? Kijk dan in mijn inpakblog. Heb je zelf binnenkort een kinderfeestje te regelen? Kijk dan bij mijn kinderfeestjes!


bottom of page