top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Review: Stuff-A-Loons Maker Station voor een leuk inpakidee

Bijgewerkt op: 14 jun. 2022

Een cadeautje leuk inpakken probeer ik wel, maar is nou niet echt mijn sterkte kant. Daarom was ik ook benieuwd naar de Stuff-A-Loons maker die we mochten testen. Een apparaat waarmee je ballonnen kan vullen met versiersels en cadeautje! Dit zou dus het apparaat zijn waardoor ook ik een jarige een feestelijk ingepakt cadeautje kan geven. Nou ja, mijn dochtertje Evie dus, want die gaat zo naar een kinderfeestje!

Review: Stuff-A-Loons Maker Station

Opblazen, vullen, vieren

Zo op de doos en de youtube filmpjes ziet het er makkelijk uit. Dus dit moet ik echt kunnen! Samen met dochterlief pak ik enthousiast het maker station uit de doos en hangen we meteen een ballon in de glazen bol. Gelukkig let Evie beter op dan mij, want ik vergeet al meteen de blauwe ring op de bovenkant van de glazenbol te doen. Zo voorkom je dat je ballon losschiet tijdens het opblazen, handig!


De roze knop is een pomp, daarmee kan je de ballon net zo groot maken als de glazen bol. Al na een paar keer pompen is de ballon goed en ben je klaar voor het leukste onderdeel: de ballon vullen! Dat kan je doen met de versierspullen uit de doos (twee verschillende soorten glitters, confetti, lintjes en waterballonnen) of met wat je thuis al hebt liggen. En natuurlijk het cadeautje niet te vergeten.

Review: Stuff-A-Loons Maker Station cadeautje

Hoe het niet moet

Dat cadeautje, dat kan alles zijn wat door het gat van de glazen bol past. Met wat pletten (squishy), fijnknijpen (knuffel), oprollen (geld of bon) kan er best veel in die ballon. Maar, niet alles is even praktisch. Een cadeaubon met scherpe hoekjes of een lolly met een puntig stokje bijvoorbeeld. Want tja, het is een ballon, dus dan knapt ‘ie. Deze tip scheelt jou veel glitters, confetti en waterballonnen in je woonkamer zoals bij mij gebeurde...


Poging twee

Dat betekent dus een nieuwe ballon opblazen en vullen. Dit keer gaat het wel goed, omdat we het briefgeld oprollen en met een touwtje vastbinden. Op naar de volgende stap: de ballon verder oppompen. Daarvoor moet je wel eerst de ballon om de roze knop krijgen. Best een uitdaging moet ik zeggen, nu de roze knop niet vastklemt aan de bovenkant van de glazen bol. Natuurlijk weet je dat niet de eerste poging en laat je ‘m in de ballon vallen. Gelukkig niet nog een ballon stuk, want met wat gepriegel kan Evie de knop er nog uitvissen.

Review: Stuff-A-Loons Maker Station ballon maken

Spannend momentje

Zit de ballon om de roze knop, dan kan je ‘eindelijk’ de ballon groot oppompen. Hij kan echt groot, maar overdrijf het niet, want dan knapt ‘ie! Kan je redelijk goed de inhoud van de ballon zien, dan is de ballon groot genoeg. Nu volgt een spannend moment: de ballon dichtdraaien en met een clip vastzetten. Best slim bedacht die clips, want de meeste kinderen vinden een ballon dichtknopen erg lastig. Die clip is dus een kindvriendelijke oplossing. Maar wel een spannende, want die clip moet je namelijk goed vastklikken om het gedraaide deel van de ballon. Zowel dochterlief als ik waren bang dat de ballon ging knallen. Dat gebeurde gelukkig niet!


Mijn dochtertje blij dat het is gelukt en meteen mee kan nemen naar een feestje, de jarige was blij met de vrolijke ballon met inhoud. Of haar ouders er ook zo blij mee waren weet ik eigenlijk niet, want de jarige prikte de ballon meteen stuk voor de confetti (en het geld natuurlijk).

Review: Stuff-A-Loons Maker Station verrassing

De gevulde ballon is echt een feestje en origineel om te geven. Leuke inpaktip dus! Niet alleen leuk om cadeautjes in te pakken trouwens. Want geef je een kinderfeestje, dan kan je de ballon vullen met het feestthema. Bijvoorbeeld een masker bij het superheldenfeest.


De Stuff-a-Loons is trouwens deelnemer van de verkiezing van het beste speelgoed van Nederland in de categorie 7-9 jaar. Een verkiezing waarbij gezocht wordt naar speelgoed wat kinderen dit jaar het leukst vinden en wat het best is om mee te spelen. Je kan nog stemmen tot 11 oktober.


Lijkt je Stuff-a-Loons ook wel wat, wees dan slim en gebruik wel de tip om eerst een keer te oefenen met een lege ballon. Dat scheelt een hoop gedoe en lichtelijke frustratie bij het maken van de eerste ballon. Ok, zo makkelijk als het er op de doos uitziet is het niet echt, maar het resultaat is superleuk!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page