top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Pop it chocolade reep

Bijgewerkt op: 9 jun. 2022

Er is weer een nieuwe hack op TikTok! Ken je ‘m al, de popitchocolate? Dat is dus een chocoladereep die je maakt met gebruik van het populaire fidget rage de pop it. Je weet wel, dat ding waar kinderen steeds de bolletjes van indrukken, verkrijgbaar in allerlei vormen, maten en kleur. En wat een superirritant geluid maakt. Precies, dat ding dus. Toch fijn om te weten dat je er ook iets mee kan waardoor er even niet gepopt wordt toch? Dus als je even van dat irritante geluid af wilt zijn, lees verder!

Pop it chocolade reep

Wat heb je nodig?

· een pop it fidget

· een reep melkchocolade

· Skittles

· een pan, schaaltje, zeef en lepeltje

· ovenwanten

Pop it chocolade reep skittles

Hoe maakt je de chocoladereep?

Waarschijnlijk hebben er al veel vingers de bolletjes ingeduwd. Dus je begint met een goede poetsbeurt van de pop it. Laat ‘m goed drogen voor je verder gaat. Is ‘ie droog? Dan leg je vrolijk gekleurde ronde snoepjes in de holletjes van de pop it. Je kan hiervoor net als mij Skittles gebruiken. Maar smarties en M&M’s kunnen ook.

Pop it chocolade reep choco smelten

Chocopasta

Zet een pan met water op en breng die aan de kook. Het handigste is om een pan te kiezen waar je zeef op past en dus goed blijft hangen. Terwijl je wacht tot het water kookt, breek je de chocoladereep in stukjes. Hoeft natuurlijk niet perse melkchocolade te zijn. Je kan het ook maken met witte, puur, karamel, nou ja, gewoon welke je lekker vindt! In de supermarkt heb je trouwens ook smeltchocolade. Dat zijn een soort chocodruppels of –rondjes speciaal voor smelten. Die kan je ook gebruiken als je wilt dat het wat makkelijker en sneller smelt.


Doe de chocolade stukjes in een schaaltje of bakje wat tegen hitte kan. Zet dat schaaltje in de zeef en hang die boven op de pan. Door de stoom en warmte smelt de chocolade langzaam in het schaaltje. Roer steeds goed door, zodat het een gladde chocomelk wordt. Kijk wel uit, want die stoom is heet. Daarom de tip om een ovenwant te gebruiken ter voorkoming van verbrande handen!

Pop it chocolade reep uitleg

Geduld hebben

Is de chocolade goed gesmolten, dus zonder stukjes? Dan kan je de pop it vullen met de chocolade. Zachtjes gieten, want dan blijven de Skittles goed recht liggen. Als de pop it helemaal gevuld is, schud er dan een paar keer mee. Zachtjes natuurlijk, anders stroomt alles eruit. Dit is om eventuele luchtbelletjes te laten verdwijnen. En dan is het dus geduld hebben. Je moet de pop it nu namelijk voor minimaal drie uur in de koelkast zetten om hard te laten worden. Die minimaal is natuurlijk zelf in te vullen en afhankelijk van de tijd dat je even van de pop it verlost wilt zijn….

Pop it chocolade reep maken

Het resultaat

Is de chocolade weer hard geworden? Dan kan je de pop it uit de koelkast halen. Nu is het de truc om de choco eruit te poppen. Wel voorzichtig, want anders breken de repen. Zelf kreeg ik de plak er niet als groot stuk uit, maar wel in reepjes. Ook goed, want iedereen wilde meteen een stukje proberen. Gelukkig kon ik nog net een foto maken. Maar, snel opeten is sowieso wel een goed plan, want buiten de koelkast smelt de chocolade weer een beetje bij warm weer.


Door de gekleurde Skittles zien de repen er vrolijk uit. Dus ook leuk om als traktatie op school of als snack op een kinderfeestje te geven, bijvoorbeeld bij het challengefeest! Of maak het samen met je kinderen als ze zich vervelen of op een regenachtige dag. Dan heb je en een leuke activiteit en iets lekkers!

Pop it chocolade reep maken skittles

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page