• van Kaat

Leuke ideeën voor het maken van een Sinterklaas surprise

Bijgewerkt op: 8 jun.

Sorry, ik wil je niet in de stress laten schieten, maar het is nog maar drie weken tot Sinterklaas! Wel handig dus om nu alvast een beetje na te denken over wat je als surprise wilt maken. Heb je nog niet echt een idee? Lees dan even verder, want ik verzamelde wat surprises die mijn dochtertjes ooit maakten en kregen. Maar ook ideeën van volgers die foto’s postten op mijn Facebook

Leuke idee tips  maken Sinterklaas surprise

Surprises thuis maken

Mijn surprises zijn niet echt inspirerend om te zien helaas. Ik ben meer van het dichten zeg ik altijd maar. Maar, een oven voor mijn jongste was best goed gelukt al zeg ik het zelf. En ook het skateboard leek best goed. Manlief is er echt goed in vind ik. Zo maakte hij vorig jaar een keukenmachine voor Evie, twee jaar geleden om de oudste met haar nieuwe beugel te plagen deze mond vol spaghettislierten beugel. Het jaar daarvoor kreeg ik mijn eigen vliegtuig. Van mijn oudste kreeg ik vorig jaar een mega theepot.

Leuke idee tips  maken Sinterklaas surprise beugel mond

Unicorn surprise

Unicorns zijn nog steeds erg populair bij meiden. Dus heeft jouw kind een unicornfan klasgenootje, maak dan deze eenhoorn. Best makkelijk, maar toch superleuk. Je hebt er alleen een doos en wat knutselpapier voor nodig.

Leuke idee tips  maken Sinterklaas surprise unicorn eenhoorn

Lama surprise

Wil je het grootster aanpakken? Dus niet alleen een hoofd, maar het complete dier? Dat is wat uitdagender, maar kan wel! Mijn jongste kreeg in groep 8 deze lama van haar klasgenootje. Alleen voor degene die er echt zin in hebben, want het is wel even een werk lijkt me al die watjes plakken. En dan ook nog zorgen dat hij recht blijft staan.

Leuke idee tips  maken Sinterklaas surprise lama

Fortnite

Ook bij Fortnite heb je een lama, maar dan in het paars / roze. Deze mega lama maakte de zoon van Heidi. Ziet er leuk uit en lijkt me ook goed te doen. Dozen stapelen en veel crêpepapier knippen en plakken. Ook Shania heeft een Fortnitefan in huis met als resultaat deze twee surprises: de battle bus en een airdrop.

Dieren surprises

Veel kinderen hebben een lievelingsdier, dus dat kan je altijd maken. Dieren zijn ook gewoon grappig om te maken. Maar vooral ook om te krijgen, omdat ze vaak groot zijn. Deze giraffe bijvoorbeeld!


De dochter van Helma maakte deze grote uil voor haar juf. Ze gaf als tip dat het knippen van de veren sneller gaat als je het vel papier vierdubbel vouwt. Mijn jongste maakte in groep 8 voor het surprise feestje met haar vriendinnen een kangoeroe. Was makkelijk te maken van een groot vel bruin karton. Ze maakte er een grote en een kleinere koker van als hoofd en lijf. Deze was echt snel klaar!

Tropisch eiland

De favoriete vakantiebestemming kan ook een leuke basis zijn voor een surprise. Van een plaat piepschuim maakte mijn jongste een tropisch eiland met palmbomen van keukenrollen, een strand van opgeplakt zand en de zee kleurde ze gewoon met een blauwe stift op het piepschuim.

Eten

Sushi, dat zag ik ook veel in de klas bij mijn dochtertjes. Van een bord vol sushi tot een mega sushirol, superleuk! Maar ook deze noodlesoep van een klasgenootje van Evie vond ik erg leuk. De reuze milkshake die Mirjam mij stuurde is ook supergaaf om te zien. Hier een combinatie van watjes en crêpepapier, en vergeet ook het rietje niet! Ook mijn oudste pakte het groots aan een paar jaar geleden met deze Starbucks beker. Tja, ook weer watjes en een rietje! Het logo had manlief extra groot voor haar geprint. Voor de juf die gek is op pasta met zalm werd dit dienblad met een bordje pasta gemaakt. En Sajenna maakte een mega grote cupcake!


Leuke idee tips  maken Sinterklaas surprise cupcake

L.O.L. Surprise

Ze had zin in groots dat jaar denk ik, want ook voor haar zus maakte Julie een mega surprise: een l.o.l. surprise ballen doos waar je steeds nieuwe ballen uit kon pakken en ‘unboxen’. De ballen maakte ze van papier-maché. Pas op pakjesavond werd het mij duidelijk wat toch steeds die rare geur in haar kamer was: de behanglijm die nog niet helemaal droog was…

Leuke idee tips  maken Sinterklaas surprise lol bal

Haken

Kan je kind goed haken? Dan is een gehaakte surprise een idee. Zo haakte Arianne een dolfijn. Ikzelf heb er echt het geduld niet voor, maar het ziet er wel mooi uit.


Hobby’s

Heb jij op je lootje het klasgenootje dat van haken of naaien houdt? Dan kan jij haar een naaidoos geven. Deze naaidoos met accessoires maakte de dochter van Monique voor een klasgenootje dat een naaimachine heeft en lapjes stof als cadeau wilde.

Sporten populair als surprise

Op school zag ik ook vaak sport surprises: padelracket, voetbalkampioen, paardrijden, tafeltennistafel, het paard van turnen, de klimwand die mijn dochtertje kreeg. Zelf maakte Evie al eens een grote voetbal van plastic bekertjes. Een variant op de bekende sneeuwpop.

Cactus

Ook al hebben ze stekels, veel meiden vinden kleine cactussen leuk. Waarom? Ik weet het echt niet. Zo’n cactus surprise is wel handig, want de echte gaan toch steeds dood… Deze cactus is van Shana.


Tekenfilm en strips

Deze Sinterklaas minion werd bij Mirjam thuis gemaakt. Ook op school zag ik andere striphelden klaar staan, zoals een Donald Duck.


Nog meer leuke surprise ideeën verzamelde ik op Pinterest. Dus als je nog meer inspiratie wilt, neem dan daar even een kijkje.


Heb jij ook nog leuke tips voor een Sinterklaas surprise? Laat dat dan in een reactie met uitleg of een foto weten in een reactie op mijn surprisepost op Facebook of tag me op Instagram.


Doe je thuis nog geen surprises, maar wil je er wel een gezellige pakjesavond van maken? Speel dan mijn pakjesavondspel met jong en oud! Nog inspiratie nodig voor zoete en hartige sinterklaas snacks en traktaties? Lees dan mijn Sinterklaas snackblog hier. En kijk ook even bij mijn kinderfeestjes in mijn webshop!


Veel plezier en succes allemaal met het knutselen van de surprises!

1.523 weergaven0 opmerkingen