top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Ikea prinsessentaartje bakken voor bij het Tiktok Challengefeest

Na veel jaren is nu eindelijk het Ikea prinsessentaartje weer terug in het IKEA restaurant. Daardoor is het ook meteen weer populair op Sociale media. Waarschijnlijk kent iedereen met kinderen dat knalroze, zoete marsepeintaartje wel. Mijn jongste vond de terugkeer van dit taartje een goed reden om weer ’s naar Ikea te gaan. Dus in de meivakantie gingen we naar de Ikea in Breda.

Ikea prinsessentaart bakken recept kinderfeestje

21 dinner tafel

Het begon meteen goed bij binnenkomst: op de borden stond een prinsessentaartje. Dus het taartje is er echt weer. En dan maar hopen dat ze niet al op zijn na een rondje over de bovenste verdieping. De eerste kamer die we zagen toen we van de roltrap afkwamen was nieuw. “Zoiets dus” zei dochterlief meteen. Ik begreep direct wat ze bedoelde, want ook al is ze pas in de zomer jarig, ik weet al een poosje dat ze een 21 dinner wil. Nee, ze wordt nog lange geen 21, 16 wordt ze. Een 21 dinner table staat voor een over de top vrolijk gedekte tafel. En die Ikea tafel heeft daar wel wat van weg.

Ikea prinsessentaart bakken recept kinderfeestje  21 dinner

Prinsessentaartje eten

Na even in de rij staan is het dan zover: we hebben een prinsessentaartje! Ze zat te glunderen aan tafel. Ineens was daar het idee om zo’n taartje thuis proberen te bakken. Dus meteen googlen of daar een recept van te vinden is. Nee dus, maar, wel recepten voor Zweedse prinsessentaarten. Die zijn met groen marsepein. Niet helemaal hetzelfde, maar wel de bolle basiscake. In het recept van Paulines keuken  staat de serveerkom Blenda van Ikea als tip om de boltaart in te bakken. Dus je begrijpt, wij meteen de trap af naar de kookafdeling. Met nog een paar bakdingen in de gele tas liepen we tevreden, met een hotdog natuurlijk, de Ikea uit.

Ikea prinsessentaart bakken recept kinderfeestje

Prinsessentaart bakken: het recept

De basis biscuit bolcake bakte mijn jongste volgens het recept van Pauline keuken . Dus met 4 eieren, 120 gram suiker,100 grambloem en 20 gram maïzena. Terwijl de cake in de oven stond maakte ze banketbakkersroom. Dat kan je zelf maken met bijvoorbeeld het recept van Laura’s Bakery of makkelijk met een zakje mix van Dr. Oetker en melk (dit deed mijn dochter). De room zette ze in de koelkast om op te stijven en maakte meteen slagroom. Dat maakt ze van een bakje verse slagroom van 250ml met 30 gram suiker en een zakje slagroomversteviger. De slagroom heeft versteviger nodig, omdat anders de taartlagen kunnen inzakken.


De afgekoelde taart sneed ze met een taartzaag in vier lagen. Op de onderste laag smeerde ze een dun laagje aardbeienjam. Daaroverheen lepelde ze ongeveer de helft van de slagroom. Voorzichtig legde ze de op een na grootste cakelaag op de slagroom. Op die laag lepelde ze ongeveer driekwart van de banketbakkersroom (de rest kan je zo opeten terwijl je ‘m maakt). Op die laag legde mijn dochtertje de volgens cakelaag en smeerde die weer in met jam en het grootste deel van de slagroom wat er nog over is. Om er een mooie bol van te maken is er het kapje, het laatste laagje, cake.

Ikea prinsessentaart bakken recept kinderfeestje

Marsepein kneden en rollen

Smeer de boltaart in met een dun laagje slagroom. Dat werkt als ‘lijm’ voor de marsepein die er op komt. En dat is ook meteen de volgende stap: roze marsepein maken en kneden. Zet wel eerst de taart in de koelkast zodat de lagen kunnen opstijven. Mijn dochtertje kocht een pak blanke marsepein. Met een paar druppels rode kleurstof mengde ze de marsepein tot een mooie roze kleur: de kleur van het Ikea prinsessentaartje. Maar als je makkelijk wilt doen, kan je ook roze fondant kopen. Smaakt net iets anders, dat wel.

Ikea prinsessentaart bakken recept kinderfeestje

Is de marsepein mooi roze, dan is het tijd om deze uit te rollen tot een grote ronde. De ronde moet ongeveer 10 centimeter groter zijn dan de taart. Dan kan je de taart volledig bedekken met de marsepein. Dan komt het lastigste deel: de marsepein over de boltaart leggen en voorzichtig gladstrijken zodat er geen plooien in komen. Mijn dochtertje heeft een gladstrijker, maar dat geeft geen garantie op een perfecte taart hoor! Toch een plooi? Snij dan het overtollige marsepein weg en wrijf de randen samen tot een glad geheel op de taart. 

Ikea prinsessentaart bakken recept kinderfeestje

De decoratie van de taart

 Als laatste smolt ze chocolade au bain marie. Die chocolade dripte ze in dunne lijnen over de taart heen. Heb je nou een randje marsepein dichtgeplakt? Zorg dan ook dat daar wat chocolade komt. Dan is dat meteen (deels) weggewerkt! Klaar is de taart: smullen maar!

Ikea prinsessentaart bakken recept kinderfeestje

Challengefeest

Nu de prinsessentaart populair is op de socials, is het leuk om deze taart te geven op het Challengefeestje. Maar hij is roze, dus op het unicornfeest of parfumfeest kan ook. En natuurlijk is het ook een optie om de kleur aan te passen. Blauw voor bij het zeemeerminfeest bijvoorbeeld of gifgroen voor bij het professorfeest! De taart is gewoon superlekker, dus past op elk kinderfeestje!

Ikea prinsessentaart bakken recept kinderfeestje

Kinderfeestje thuis draaiboek organiseren Tiktok challenge feestje

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page