top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Recept voor Hema unicorn verjaardag taart

Laatst liep ik binnen bij de Hema en zag een rek vol met taartdecoraties. Meteen viel mijn oog op de vrolijkste van allemaal: ‘Versierplezier regenboogfeest’. Dit is een eetbare taarttopper in de vorm van een unicornhoorn met twee eetbare oren. Past perfect bij mijn eenhoornfeestje, dus die kon ik echt niet laten liggen! Ze hebben trouwens ook een dino versierset. Wat denken jullie, zal ik ook nog een draaiboek voor een dinofeestje maken?


Maar oké, de unicorntaart dus. Samen met een vriendinnetje bakte mijn jongste zondag deze eenhoorntaart. Ziet er, vind ik dan hè, best spectaculair uit! En toch was deze makkelijk te maken. Wel even de tijd voor nemen, want de taart moet afkoelen en je moet ook nog versieren.

unicorn taart hema eenhoorn kinderfeestje bakken

Ingrediënten

· 210 gram ei

· 120 gram suiker

· 7 gram vanille suiker

· 90 gram bloem

· 30 gram maïzena

· zakje dr. Oetker botercrème

· 100 gram zachte roomboter

· 125 ml halfvolle melk

· pakje kleurstoffen dr. Oetker

· decoratiestift dr. Oetker


Biscuit taart

Als basis bakten de meiden een biscuittaart. Hiervoor gebruikten ze het biscuit recept van Laura’s Bakery . Dat recept gebruiken wij best vaak, omdat het zo’n lekkere, luchtige cake geeft. Deze taart bakken we in een hoge springvorm van 22cm van Hema. Na het bakken lieten ze de taart goed afkoelen. In deze wachttijd maakten ze alvast botercrème. Geen recept voor, want het is gewoon zo’n roze zakje van Dr. Oetker uit de supermarkt waar je nog melk en boter bij doet.

unicorn taart hema eenhoorn kinderfeestje bakken botercreme

Botercrème

De botercrème verdeelden ze in vier porties. Een portie voor tussen de taart en om de taart mee in te smeren. De drie andere, kleinere porties gaven ze verschillende kleuren. In elk schaaltje botercrème deden ze een paar druppels voedingsmiddelen kleurstof. Zo maakten ze lichtroze, donkerroze en lichtblauwe crème.


Taart decoreren

Met een taartzaag sneden de meiden de taart door de helft. Daar smeerden ze een laagje botercrème op. Natuurlijk met wat discodip voor een echt regenboogeffect! De bovenkant legden ze er weer op en smeerden de taart af met de witte botercrème.

unicorn taart hema eenhoorn kinderfeestje bakken smeren

Regenboog bloemetjes

Een unicorn heeft gekleurde bloemetjes op haar hoofd. Mijn jongste heeft een trucje om de verschillende kleuren crème samen in één op de taart te spuiten. Ze maakt met een lepel streepjes botercreme in de verschillende kleuren naast elkaar op een stukje vershoudfolie. Dat stukje rolt ze op en doet het in een spuitzak. Zo kan je ‘galaxy’ oftewel gemengde kleuren als toefje spuiten op een taart of cupcake. Dus nadat ze de eetbare hoorn en oren in de taart hadden gestoken, konden ze los met galaxy toefjes.

unicorn taart hema eenhoorn kinderfeestje bakken kleuren

Om de unicorn echt helemaal af te maken ‘tekenden’ ze met een chocostift een paar ogen op de zijkant van de taart. En dan heb je dit dus als resultaat!

unicorn taart hema eenhoorn kinderfeestje bakken

Al eerder bakten we taarten, van regenboog en safari tot oreo en mega donuts. Kijk voor alle taarten in mijn taartnenblogs. Heb je vooral interesse in een unicornfeestje, -traktaties en versiering, lees dan mijn unicornblog.


Unicorn eenhoorn kinderfeestje thuis

Ook leuk als je meteen een kijkje neemt bij mijn kinderfeestjes. Voor inspiratie, draaiboeken of complete feestpakketten.

unicorn eenhoorn kinderfeestje thuis maskers maken draaiboek feestpakket speurtocht


Commenti


bottom of page