top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Tompoestaart maak je zo!

Bijgewerkt op: 22 jun. 2022


Gek op tompoes is ze! Daarom bakt Evie graag haar eigen tompoestaart. Een stuk makkelijker te eten dan een echte tompoes, maar ook nog ’s veel groter. Dus dat betekent niet één keer, maar vaker tompoes eten! Of met z’n alleen op een kinderfeestje. Omdat ik veel vragen kreeg over het recept van deze taart, schrijf ik er een blog over.

Tompoestaart maak je zo!

Ingrediënten

· een pak cakemix (Evie gebruikte bijna kant-en-klare van Homemade)

· 2 verse limoenen of een paar druppels limoensap

· bakspray / boter om in te vetten

· mix voor banketbakkersroom (Evie gebruikte van Dr. Oetker)

· water

· glazuur of water, poedersuiker en kleurstof

· mimi marshmallows

Wat heb je nog meer nodig?

· een springvorm

· beslagkom

· keukenmachine of mixer

· mes of cakezaag

· paletmes of glad mes om mee te smeren

Tompoestaart banketbakkersroom pudding

De cake

De eerste stap is natuurlijk de oven voorverwarmen. Daarna laat je de keuken lekker fris ruiken door de limoenen uit te persen. Om de taart extra snel klaar te hebben, maakten Evie en haar vriendinnetje de taart van bijna kant-en-klare cakemix. Dus dat betekent mix in de beslagkom doen, water en het limoensap erbij en mixen maar. Als het goed is, is na ongeveer drie minuten je beslag helemaal glad en romig zonder klontjes.

Geduld is een schone zaak

De springvorm vetten ze in met de bakspray. Natuurlijk spoten ze de helft ernaast, waardoor ik een lekkere glimmende keuken kreeg…. Het beslag kan dan in de vorm worden gegoten. Niet alles moet in de springvorm, want er moet nog wel wat te snoepen overblijven. Alleen de mixhaak aflikken is niet meer genoeg tegenwoordig! Schud het beslag even zodat het mooi verdeeld is over de vorm voor je ‘m een uurtje in de oven zet.


Tompoestaart maak je zo! roze glazuur

Banketbakkersroom

Terwijl de cake afkoelt, kan de banketbakkersroom gemaakt worden. Voor eieren scheiden was er geen tijd, dus ook voor de room gebruikten de meiden een zakje bijna kant-en-klare mix. In een paar minuten heb je dan een lekkere banketbakkersroom in de beslagkom! Extra lekker om deze nog even in de koelkast te zetten voor je de room gaat smeren. Met de cakezaag sneden ze de taart in tweeën. De onderste laag werd met een hele dikke laag banketbakkersroom bedekt. Bovenste cakedeel erop leggen en dan kan je door naar de volgende stap.

Tompoestaart bakken

Glazuur, oftewel plakzooi

Roze glazuur smeerden ze op de bovenkant van de cake. Als je het een beetje gelijkmatig over de cake giet, dan blijft het meeste wel op de bovenkant. Doe je dat niet, dan krijg je een soort van dripcake effect. En zit waarschijnlijk ook je keuken onder de plak. Toen de hele cake roze was, werden snel de mini marshmallows op de taart gelegd. Want dat glazuur droogt best snel en dan plakken de marshmallows er niet meer aan vast. Dus het was even snel zijn, maar toen was de tompoestaart wel klaar! Echt superlekker met die koude banketbakkersroom!

Eet smakelijk!


Kinderfeestje thuis organiseren

Taart betekent een jarige in huis! Graag help ik je met het organiseren van een kinderfeestje thuis, zodat je makkelijk en zonder stress en superleuk feestje voor je kind kan regelen! Van digitaal draaiboek met speurtocht tot een compleet feestpakket met alles spullen die je nodig hebt voor het feestje. Thuisfeestjes in originele thema's; van professorfeest en Tiktok challenge feest tot zeemeerminfeest en spionnenfeest. Klik hier om naar mijn feestjes te gaan.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page