top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Leuke ideeën en tips om kinderfeest cadeautjes in te pakken

Bijgewerkt op: 8 jun. 2022

Ook al ging ik naar veel verjaardagen en feestjes, nog steeds is inpakken niet echt mijn ding. Sanne daarentegen vindt inpakken tof zoals zij zegt. En zo heet dan ook haar account op Instagram: inpakken is tof! Ze is met meer dan 220 rollen inpakpapier echt verslaafd aan inpakken. Sommige ideeën passen perfect bij de thema’s van mijn kinderfeestjes. Superleuk dan ook dat ik die met jullie mag delen.

 idee tips kinderfeest cadeautjes inpakken

 idee tips kinderfeest cadeautjes inpakken papier

Opleuken

Dit blauwe cadeautje past perfect bij het elfenfeestje met die vlinder en lieveheersbeestjes. Heel simpel, maar wel superleuk door de cadeaulabels die er op geplakt en gehangen zijn. Het Japanse kat is superleuk voor een sushi fan!

 idee tips kinderfeest cadeautjes inpakken lieveheersbeestje

 idee tips kinderfeest cadeautjes inpakken sushi lucky cat

Verschillende soorten inpakpapier

Soms kan het heel simpel zijn: gebruik verschillende patroontjes inpakpapier, maar wel in het zelfde thema. Net als hier bijvoorbeeld allemaal zebra’s voor bij het safarifeestje www.vankaat.nl/safarifeestje. Door ze te combineren ziet het er meteen feestelijk uit. Maak het helemaal af met een kaartje, speeltje, gelukspoppetjes of gummetje in het thema. Of een cijfer van de leeftijd geknipt uit inpakpapier.

Slinger

Hoe leuk is deze tip voor bij het zeemeerminfeestje. Het inpakpapier is helemaal in het thema, maar ook de kraaltjes en de grote zeemeermin. Dat is een hanger van een slinger. Ook een handige tip om een slinger uit elkaar te halen en de hangers te gebruiken.

 idee tips kinderfeest cadeautjes inpakken zeemeermin

Kaftpapier

De scholen zijn net weer begonnen. Misschien is er nog wel wat kaftpapier over bij je oudere kids. Dat kan je ook prima als inpakpapier gebruiken. Is ook lekker stevig, dus scheurt niet zo snel. Dit is kaftpapier met Pizza en patat van Hema. Leuk gecombineerd met de matching Hema sokken en frietsnoep. Past bij alle feestjes toch?

 idee tips kinderfeest cadeautjes inpakken pizza tiener

Mini cadeautje erbij

Geef je een reis om de wereld kinderfeestje? Pak dan alles in met wereldkaart papier. Daar kan je natuurlijk ook bladzijden uit je oude bosatlas voor gebruiken. Om het net wat extra’s te geven, plakte Sanne er een gummetje in de vorm van een helikopter op. Die mini gummetjes zag ik bij Action in verschillende vormen liggen. Van dieren tot snoepjes, dus voor elk thema wel iets te vinden.

 idee tips kinderfeest cadeautjes inpakken reis

Cadeauzakje

Een onhandige vorm kan je makkelijk inpakken in een cadeauzakje. Scheelt heel wat frustraties door lelijke vouwen en kreukels in het papier. Het zakje combineerde Sanne met een verrassingszakje Lego en afbeeldingen van Lego voor bij een Legofeestje. Die afbeeldingen kan je natuurlijk printen, maar ook gewoon knippen uit een gratis Lego speelgoedboekje wat bij de meeste Intertoys op de Lego afdeling ligt.

 idee tips kinderfeest cadeautjes inpakken lego

Cadeaudoos

Niet alleen leuk om te geven, maar ook leuk om op te sturen zo’n verrassingsdoosje! Pimp een ‘gewone’ brievenbusdoos om tot feestpakket met mini slingertjes, ballonnetjes, confetti, veertjes, stickers en natuurlijk cadeautjes.

 idee tips kinderfeest cadeautjes inpakken feestpakket

Creatief inpakken

Ben je creatief en heb je wat tijd over? Dan kan je net als Sanne deed uitpakken voor een unicornfeest. Verschillende cadeautjes op verschillende manieren ingepakt zoals in een rolletje. Stickers, letters, snoep en lolly erop. Tja, dit is echt een feestje als je dit cadeaupakket krijgt!

Met deze ideeën heb je vast wel wat inpak inspiratie gekregen. Lukt het echt niet, dan kan je Sanne een bericht sturen via Instagram en wie weet kan zij je helpen!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page