top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Aftellen naar Sinterklaas

Bijgewerkt op: 24 jun. 2022


Nog 33 dagen en dan begint het Sinterklaasjournaal! Nu zijn we in huis al even in sinterklaassfeer, snoeptechnisch gezien dan. Eind augustus kochten we namelijk al een paar zakken kruidnoten en taaitaai. En die zijn echt allang op!

Leuke tijd

Ook al kennen mijn meiden het grote geheim van Sinterklaas, ik blijf het een leuke periode vinden. Vroeg donker, met een dekentje op de bank, kopje thee en kruidnoten erbij. Maar ook een verlanglijstje bedenken, elkaar goed in de gaten houden voor gekke opmerkingen in het gedicht, shoppen voor cadeautjes, elkaar nieuwsgierig maken. Gewoon gezellig veel samen.

Sinterklaas spel pakjesavondspel

De nadelen

Ok, niet alles is altijd even leuk. Dat je tenen er zo ongeveer afvriezen tijdens het wachten op Sint bij de intocht bijvoorbeeld. Of als de wekker gaat en je bedenkt dat er nog geen cadeautjes in de schoenen liggen. Dat je de pech hebt dat net dat ene cadeau overal is uitverkocht. En ontdekken dat je plakband op is als je 1 cadeautje hebt ingepakt is ook niks.

Sintsfeer

Niet gek trouwens dat we al in Sintsfeer zijn. Je kan er eigenlijk niet meer omheen: de winkels liggen vol snoepgoed, de eerste speelgoedboeken werden in de brievenbus gegooid, pepernoten bakmix staat in de schappen bij de supermarkt. En natuurlijk niet te vergeten, de pieten discussie is ook weer opnieuw begonnen…

Sinterklaas spel pakjesavondspel aftellen

Tradities

Sinterklaas is ook tijd voor tradities. Zo eten wij op pakjesavond altijd deegventers. Een broodje tijdens sinterklaastijd uit Zeeuws-Vlaanderen (waar ik tot mijn 18e woonde). Broodjes met kaneel in de vorm van een poppetje, met twee rozijnen als ogen. Heerlijk met boter en bruine basterdsuiker. Zo blij met mijn lieve tante die ons elk jaar een paar zakken opstuurt!

Spelletjesavond

Een andere traditie is dat we op Pakjesavond spelletjes doen. Die lange aanloop naar Sinterklaas werd in no-time afgerond met het razendsnel openscheuren van de cadeautjes. Terwijl dat voor mijn gevoel echt veel langer mocht duren. Dus bedacht ik verschillende, gekke spelletjes in Sintthema om samen te doen. Ik noemde het “het pakjesavondspel”. Dat werkte en het was ook nog ’s gezellig! En zo hadden we er weer een traditie bij.

Sintspel pakjesavondspel

Ook beroepsmatig zit ik vol in de Sintsfeer. Ik ben namelijk bezig met deel 3 van het pakjesavondspel en de aftelkalender aan het aanpassen. Dus ik zit te rijmen, liedjes mee te zingen en nieuwe opdrachten te bedenken. En hoe kan ik dat nou beter doen dan met een zakje witte chocolade pepernoten naast me!


Wil je meer weten over mijn Sintspel: het pakjesavondspel? Lees dan mijn Pakjesavondspel blog met alle uitleg en info!

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page