top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Oreotaart voor op je kinderfeestje

Bijgewerkt op: 3 jun. 2022

Oreo’s, dat zijn heel populaire koekjes. Ondanks dat ik een koekjesmonster ben volgens mijn kids, vind ik deze nou niet echt lekker. Maar de kids dus wel. En niet alleen mijn kids, want de Oreo’s challenge is ook populair bij mijn TikTok Challenge feestje !

Kinderfeest verjaardag taart oreo

De meiden gingen samen de keuken in om een Oreo taart te bakken. Een taart die op een Oreokoekje lijkt was het idee. Het resultaat is een taart met Oreo’s die een klein beetje op het koekje lijkt, maar vooral op een kikker, koekiemonster, nou ja, iets met oren en ogen. Ben jij of je kind gek op Oreo’s, lees dan verder voor het recept.


Chocoladecake

Het begint met het bakken van een chocoladecake. Omdat ze niet de hele middag de tijd hadden, maakten ze het zichzelf makkelijk dit keer. Ze kochten een pak kant en klaar mix van HomeMade. Zo’n pak waar je alleen water bij moet doen. Bij meer tijd gebruiken ze het recept van Laura’s Bakery

Kinderfeest verjaardag taart oreo recept

In het Homemade pak zit een bakvorm, maar dat gebruikten de meiden niet. Het moest namelijk een ronde cake worden, in de vorm van het koekje. Daarom deden ze het beslag in een hoge springvorm van Hema. Door het beslag strooiden ze Oreo kruimels. Je kan hiervoor een pakje koekjes kopen en ze verkruimelen. Maar er zijn dus ook gewoon Oreo Crumbs te koop bij de groothandel, Action en Delhaize. Zo’n zakje is 300 gram, daar gebruikten ze een derde van voor door het beslag.

Kinderfeest verjaardag oreo taart bakken

Zwitserse room

Na een half uur in de oven was de chocoladecake klaar. In de tijd dat de taart staat af te koelen, werd meteen de Zwitserse room gemaakt. Daarvoor klop je eerst 250 ml slagroom met 24 gram suiker tot lobbige slagroom. Dus totdat je pieken van slagroom aan je garde hebt. Daarna maak je banketbakkersroom. Dat kan je zelf met een recept, maar zo’n zakje mix van Dr. Oetker is net zo makkelijk en lekker. Deze mix banketbakkersoom meng je met water in de mixer tot een stevige pudding. Meng de slaroom door de banketbakkersroom en klaar is je Zwitserse room.

Kinderfeest verjaardag taart oreo glazuur

Nog meer chocolade

Nadat de cake is afgekoeld, kon de cake in tweeën gezaagd worden. Dat doen wij altijd met een taartzaag, zodat je zeker weet dat de taart recht doorgesneden wordt. En daardoor dus niet kan gaan schuiven omdat ‘ie scheef is. Het bovenste deel van de cake gaven ze een laagje chocolade glazuur. Meteen als het laagje erop zit, strooit de ander de kruimels over de nog warme choco heen. Dan blijven ze goed plakken! Ook steken ze er een paar Oreo in, nadat ze eerst met een mes een inkeping in de cake maakten. Zo blijven de koekjes mooi rechtop staan.

Kinderfeest verjaardag taart oreo koekjes

Oreotaart!

Dan is het alweer tijd voor het laatste deel van het maken van de taart: de room spuiten. Een spuitzak vullen de meiden vol met de room. De onderste laag van de cake spuiten ze helemaal vol met redelijk hoge toeven room. Die zakken namelijk nog in als je de bovenste laag cake er op legt. Juist vanwege dat inzakken is de tip om de room niet helemaal op het randje van de cake te spuiten. Dan bestaat namelijk de kans dat de room er tussen uit stroomt als je de best zware bovenlaag erop legt.

Kinderfeest verjaardag taart oreo maken

Ja, er blijft best wat room over. Maar dat is echt geen probleem! Bij elk stukje taart geef je gewoon nog een extra klodder room erbij. Snij de taart in niet al te grote stukken, want deze is echt mierzoet en machtig!

Kinderfeest verjaardag taart oreo oreotaart

Gelukkig denken ze eraan dat ik nog foto’s van de taart wil maken, voor ze aanvallen. Ineens vinden ze het niet meer op een Oreo koekje lijken, maar op een kikker! Oh, en ook nog koekiemonster. Het resultaat is dus een Oreo fantasie taart, die ze ook nog superlekker vinden!

Kinderfeest verjaardag taart oreo challengefeest tiktok

Een taart die lekker is bij al mijn kinderfeestjes, bij het Challengefeest waar zelfs op de uitnodigingen Oreo’s staan en er een challenge met Oreo's is. Maar bijvoorbeeld ook bij het professorfeest en Harry Potter Toverfeest!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page