top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

9 voordelen van een kinderfeestje thuis

Bijgewerkt op: 27 jun. 2022


De leukste kinderfeestjes vier je thuis vind ik. En ik ben trouwens niet de enige! Uit onderzoek van een aantal jaar geleden van actiepagina.nl volgt namelijk dat de meeste ouders het kinderfeestje thuis vieren. Niet gek zo’n thuisfeestje, want het heeft veel voordelen!

Mee feesten

Het grootste voordeel vind ik wel dat je meefeest. Of dat nou als ‘leider’ is van het feestje of als gekke professor, maakt niet uit. Gewoon lekker meedoen en samen met je kind genieten van het feestje in plaats van toekijken.

Samen feesten

Thuis feesten alle kids samen, een echte feestgroep. Ze doen samen de activiteiten. Dit in tegenstelling tot in een feestparadijs waar iedereen zijn eigen gang gaat. Groepsgevoel en samen lol hebben dus!

voordelen van een kinderfeestje thuis

Vrijheid

Niets zo fijn als flexibiliteit! Je kan een thuisfeestje helemaal indelen zoals je zelf wilt. Je zit dus niet vast aan een bepaalde tijd voor eten of een bepaalde activiteit. Ook kan je verschillende dingen doen zoals spelletjes, speurtocht en knutselen.

In de buurt

Je hoeft natuurlijk het feestje niet te beperken tot je huis en tuin. De hele buurt is bekend terrein voor de kids. Dus ga naar een parkje in de buurt voor leuke opdrachten of spelletjes. Of doe een speurtocht door de wijk.

voordelen van een kinderfeestje thuis speurtocht

Sfeer

Als je ziet dat een activiteit niet aanslaat bij de kids of dat ze moet worden, dan kan je het programma meteen aanpassen. Je kan dus inspelen op de sfeer in de groep.

Lekker eten

Wat je eet kan je ook zelf bepalen. Je zit dus niet vast aan friet of pannenkoeken. Met je kind kan je overleggen wat leuk en lekker is om te eten. Broodje hamburger, pizza, picknick of een high tea bijvoorbeeld. Lees voor eet ideeën mijn feestlunch, avond eten en toetjes blog.

Goedkoper

Een thuisfeestje kan je zo duur maken als je wilt. Bij lekker weer heb je niet veel meer nodig dan een zwembadje, tuinslang en waterballonnen. Ook met mijn feestpakketten ben je minder kwijt dan op een feest locatie!

Meer kinderen uitnodigen

De jarige kan zoveel kids uitnodigen als jij goed vindt. Je zit namelijk niet vast aan een maximum aantal kids voor een activiteit of het aantal kids wat in de auto past. Dus dan hoeft de jarige niet te kiezen!

voordelen kinderfeestje thuis

Geen drukte

Thuis of in een park in de buurt ben je alleen met je eigen feestgroep. Je hebt dus goed het overzicht, waardoor je je meer op je gemak voelt. En de kids ook! Geen chaos of drukte met andere feestvierders.

Thuisfeest ideeën

Heb je geen tijd of inspiratie om een kinderfeestje te regelen? Dan help ik je daar natuurlijk graag bij. Met een draaiboek of compleet feestpakket in verschillende thema’s; van proefjes doen op een professorfeest en Pikachu vangen op een Pokemonfeest tot op avontuur op een safarifeestje.

#kinderfeestje #thuisfeestje #voordelen #thuis #verjaardag

63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page