top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

9 voordelen van een kinderfeestje thuis

De leukste kinderfeestjes vier je thuis vind ik. En ik ben trouwens niet de enige! Uit onderzoek van een aantal jaar geleden van actiepagina.nl volgt namelijk dat de meeste ouders het kinderfeestje thuis vieren. Niet gek zo’n thuisfeestje, want het is niet alleen superleuk, maar heeft ook veel voordelen!

voordelen van een kinderfeestje thuis

Mee feesten

Het grootste voordeel vind ik wel dat je meefeest. Of dat nou als ‘begeleider’ is van het feestje of als gekke professor, maakt niet uit. Gewoon lekker meedoen en samen met je kind genieten van het feestje in plaats van toekijken. Zo heeft niet alleen je kind een leuke herinnering, maar jij zelf ook omdat je het feest meebeleeft.

Samen feesten

Thuis feesten alle kids samen, een echte feestgroep. Ze doen samen de activiteiten. Dit in tegenstelling tot in een feestparadijs waar iedereen zijn eigen gang gaat. Groepsgevoel en samen lol hebben dus! En dat is waar het uiteindelijk om gaat toch: de jarige heeft een superleuke tijd met zijn vrienden en vriendinnen!

voordelen van een kinderfeestje thuis

Vrijheid

Niets zo fijn als vrijheid! Je kan een thuisfeestje helemaal indelen zoals je zelf wilt. Je zit dus niet vast aan een bepaalde tijd voor eten of een bepaalde activiteit. Ook kan je verschillende dingen doen zoals spelletjes, speurtocht en knutselen. Je kan een thuisfeestje helemaal vieren zoals je het zelf het fijnst vindt. Zo maak je er je eigen speciale feestje van!

In de buurt

Je hoeft natuurlijk het feestje niet te beperken tot je huis en tuin. De hele buurt is bekend terrein voor de kids. Dus ga naar een parkje in de buurt voor leuke opdrachten of spelletjes. Of doe een speurtocht door de wijk.

voordelen van een kinderfeestje thuis speurtocht

Persoonlijke sfeer

Thuis zijn kinderen in hun vertrouwde omgeving met alleen maar bekenden. Voordeel daarvan is dat kinderen zich veilig en thuis voelen. De sfeer is daardoor lekker ontspannen. Je kan ook inspelen op de sfeer in de groep. Als je ziet dat een activiteit niet aanslaat bij de kids of dat ze moe worden, dan kan je het programma meteen aanpassen.

Lekker eten

Wat je eet kan je met een thuisfeestje zelf bepalen. Je zit dus niet vast aan friet of pannenkoeken of een feestmenu. Met je kind kan je overleggen wat leuk en lekker is om te eten op het feestje. Broodje hamburger, pizza, picknick of een high tea bijvoorbeeld. De boodschappen moet je wel zelf halen, maar dat kan meteen met de wekelijkse boodschappen toch? Lees voor eet ideeën mijn feestlunch, avond eten en toetjes blog.

Goedkoper

Een thuisfeestje kan je zo duur maken als je wilt, maar het blijft meestal wel goedkoper dan een feestje buitenshuis. Het scheelt alvast meteen de kosten van een externe locatie. Voordeel is dat je een thuisfeestje helemaal af kan stemmen op je budget, wat fijn is. Mijn draaiboeken zijn er al vanaf € 17,50, dus lekker voordelig!

Meer kinderen uitnodigen

De jarige kan zoveel kids uitnodigen als jij goed vindt. Je zit namelijk niet vast aan een maximum aantal kids voor een activiteit of het aantal kids wat in de auto past. Dus dan hoeft de jarige niet te kiezen!

voordelen kinderfeestje thuis

Geen drukte

Thuis of in een park in de buurt ben je alleen met je eigen feestgroep. Je hebt dus goed het overzicht, waardoor de kinderen zich meer op hun gemak voelen. En jij ook! Geen chaos of drukte met andere feestvierders. Ook heb je geen gedoe met het op en neer gaan naar een feestlocatie. Scheelt wat stress dus.

Thuisfeest ideeën

Heb je geen tijd of inspiratie om een kinderfeestje te regelen? Of zie je er tegenop? Dan help ik je daar natuurlijk graag bij. Een kinderfeestje thuis organiseren is namelijk niet moeilijk met mijn uitgebreide draaiboeken! Als je wilt kan je zelfs een compleet feestpakket bestellen. Daarin zitten alle spullen die je nodig hebt voor de activiteiten uit het draaiboek. Hoef jij alleen nog maar eten en drinken te regelen. En een hulp (partner, zus, vriendin), want met z’n tweeën een feestje begeleiden is veel fijner.


In mijn draaiboek of compleet feestpakket in verschillende thema’s; van proefjes doen op een professorfeest en toverles op het Harry Potterfeest tot speuren naar Pokemons op het pokemonfeestje en zeemeerminstaarten maken op het onderwaterfeest.


voordelen van een kinderfeestje thuis

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page