top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Kerstdiner op school, hoe regel je dat?

Bijgewerkt op: 28 jun. 2022


Was een oplettende moeder je net voor? Dan zijn het stokbrood, de tortillachips en de knakworstjes natuurlijk al ‘ingepikt’. Dus ontkom je er niet aan om iets te maken voor het kerstdiner. De verwachting is dat je de traktatie samen met je kids maakt. Kids die er natuurlijk ook nog ‘kerstig’ uit willen zien voor het kerstdiner. En dat in nog geen twee uur tijd…

Kerstdiner op school

De lijst

Vorige week was het zover: de inschrijflijst voor het kerstdiner hing op! Natuurlijk had ik dat pas door na het wegzetten van fruit en lunch. Dus de alerte moeders vulden meteen hun favoriete keuze in. Gelukkig was ik daar dit keer op voorbereid. Mijn kids hadden namelijk al bedacht wat ze willen maken: wafels.

Race tegen de klok

Nou ja maken, meenemen dus. Want in het gunstigste geval zijn we om kwart over drie thuis. Wat betekent dat je voor alles maar iets meer dan 1 uur hebt. Om kwart voor vijf moeten we immers weer op school zijn om de creaties in de klassen te zetten. Ook al vind ik het heerlijk om uren in de keuken te staan, deze race tegen de klok vind ik helemaal niks!

Kerstdiner op school hapjes

Relaxed

Op mijn manier kunnen de meiden zich op het gemakje omkleden. Heb ik tijd om hun haren te doen (wat me eraan herinnert om een vlechtcursus te boeken, aangezien ik geen natuurtalent ben). Omdat het rustig gaat, denken we spontaan ook nog aan de 3B’s (bord, beker en bestek) en stoppen we het lampje voor de lampion bij de lampionnenoptocht in de tas. Compleet en relaxed kunnen we zo op tijd naar school.

Zelfgebakken wafels

Donderdag zorg ik dus dat de wafels gebakken zijn als ze thuiskomen. Als de meiden willen kunnen ze de wafels dan nog versieren met choco. Of nog makkelijker: gewoon de bus poedersuiker mee naar school. En nee, ik heb geen schuldgevoel als ik de kerstdinerideeën van de andere kids hoor. Die 30 wafels heb ik namelijk wel zelf gebakken en niet gekocht, dusss…

Simpel en lekker

Wafels bakten we al eerder voor het kerstdiner en vielen in de smaak. Want “ze waren allemaal supersnel op”. Dus zo hebben we met weinig inspanning toch een groots effect. Net als de makkelijke kerstboomlollies van ontbijtkoek die we ooit maakten. Dus al dat werk aan die 3D kerstboom van plakjes komkommer en tomaatjes was jaren geleden echt niet nodig.

Kerstdiner op school kersthapjes

Beginnersfoutje als moeder op de basisschool heet dat. Kijk voor de grap ’s in de kleuterklas en in groep 8. Verschil in creaties is overduidelijk te zien. Als je al van creatie mag spreken. Want in groep 8 regel je gewoon een zak friet en pizza. Lekkers waar de kids meteen op aanvallen. Dus waar zoveel moeite doen als de kids via die makkelijke oplossing heerlijk smullen?


Kijk voor veel makkelijke kersthapjes voor ket kerstontbijt, kerstlunch of kerstdiner op school of thuis in mijn kersthapjesblog!


643 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page