top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Traktatie tips voor bij het Super Mario kinderfeestje

Het nieuwste feestthema is klaar: Super Mario. Een superleuk kinderfeestje thuis voor een Super Mario fan. Een feestje waarbij je door verschillende activiteiten te doen veel levels probeert te halen. Activiteiten zoals een speurtocht naar prinses Peach, Goombas verslaan, een Yoshitong krijgt en munten verzamelt in je eigen coin box. Geef je dit kinderfeestje? Dan is het natuurlijk leuk om ook de traktaties voor op school of de snacks tijdens het feestje in het Mario thema te doen.

Super Mario kinderfeest traktatie trakteren op school

Super Mario traktatie

 

Goomba cupcake

Goomba, de bruine paddenstoel vijand van Mario en zijn vrienden. Mijn jongste vond deze leuk om te maken. En lekker natuurlijk! Ze bakte chocolade cupcake. Nadat deze afgekoeld waren, plakte ze er met glazuur zelf gemaakte marsepeinen ogen en tanden op. Ze maakte het af met een pure chocolade decoratie stift. Je kan ook kant en klare suikeroogjes gebruiken natuurlijk.

Super Mario kinderfeest traktatie trakteren op school Goomba cupcake

Toad Cupcake

Toad, dat is die grappige kleine paddenstoel en vriend van Mario. Toad cupcakes zijn dus cupcakes (die je kant en klaar kan kopen of zelf bakt) met een paddenstoel topping. Deze topping maakt je makkelijk van rode en groene marsepein. Rol de marsepein dun uit, steek er met een vormpje of glas een rondje uit, plak dit rondje vast op de cupcake met een beetje glazuur of chocopasta. Als laatste leg je er witte stippen op van marsepein of maak ze met een witte chocolade decoratiestift.

Super Mario kinderfeest traktatie trakteren op school Toad cupcake

Yoshi ei traktatie

Een andere bekend personage is Yoshi, dat gekke beestje met een extreem lange tong. Een yoshi wordt geboren uit een gestippeld ei. Je kan holle eieren kopen, er stippen op tekenen met een marker en vullen met lekkers. Of je koopt chocolade (verrassings) eieren en doe die in een doorzichtig zakje. Maak een printje met Yoshi op waarmee je het zakje kan dichtplakken. Handig is dat je deze al ruim voor het trakteren kan maken.

Super Mario kinderfeest traktatie trakteren op school yoshi ei egg

Munten in coinbox

In mijn draaiboek is een van de activiteiten een coinbox maken. Daarin kunnen de kinderen al hun gewonnen munten stoppen na elk speellevel. Dat doosje zit als printable in de bijlage van het draaiboek. Heb je dit feestje besteld, dan kan je die printable ook gebruiken voor een traktatie! Het maken van doosjes voor een grote klas lijkt me wel een grote klus. Maar het vullen is heel makkelijk met chocolade munten, gouden oreo’s of zoals ik deel met gevulde mini dubbels van Jumbo.

Super Mario kinderfeest traktatie trakteren op school coinbox munten

Rice Krispies Blocks

Deze Rice Krispies Blocks zijn iets meer werk en vooral veel geduld. Het is een mengsel van witte Rice Krispies met marshmallows, boter en chocolade. Hoe je een blok kan maken lees je in mijn Rice Krispie blog. Als je de basis, dus de grote plak, klaar hebt, moet je een paar uur wachten tot deze is uitgehard in de koelkast. Daarna maak je met gele kleurstof gele chocolade van witte. Dip de bovenkant van een gesneden blok daarin. Maak van fondant of een witte choco stift een wit vraagteken op de gele chocolade en klaar ben je.

Super Mario kinderfeest traktatie trakteren op school Krispie Rice

Mini Mario pizza

Mario is een Italiaan. Dus Italiaans eten past goed bij het thema. Als traktatie kan je mini pizza’s doen. Natuurlijk kan je deze ook als lunch of avondeten op het kinderfeestje geven. Of nog leuker: maak er een activiteit van en laat alle kinderen zelf hun pizza beleggen!

Super Mario kinderfeest traktatie trakteren op school pizza

Soesjes toren

Bestel je mijn draaiboek voor het Super Mario kinderfeestje? Dan zitten er in de bijlagen printables voor slingers en vlaggetjes voor op prikkers. Moeder Kimberley gebruikte de vlaggetjes voor op een soesjestoeren. Leuk en makkelijk idee!

Super Mario kinderfeest traktatie trakteren op school soesjes vlag prikker

Donkey Kong bananen

Die grote aap uit de Super Mario games is Donkey Kong. Hij eet graag en veel bananen. Irritant is wel dat hij die schillen overal weggooit en je er met je kart op slipt. Een simpele traktatie is een paar zakken snoep banaantjes kopen en deze verdelen over bakjes (stevige muffinvormpje van Hema zijn handig) Als je wilt kan je er nog een vlaggetje uit de bijlagen van mijn draaiboek insteken om het af te maken.

Super Mario kinderfeest traktatie trakteren op school donkey Kong bananen

Wil je meer weten over mijn Super Mario draaiboek? Kijk dan op de Super Mario feestpagina.

 

Nieuwsgierig wat andere ouders van het feestje vonden? Lees dan ook hieronder nog! 

 

"We hebben allemaal onwijs genoten van het Super Mariofeestje! Het contact met jou is snel, netjes en duidelijk. Het draaiboek is super uitgebreid en overzichtelijk. Vol met leuke ideeën en goede tips. We hadden tijd te kort! Na elk afgerond spelletje vroegen de jongens "hebben we weer een coin verdiend?" Zo blijven bij elk spel hun best doen! De Yoshi tongen en quiz waren favoriet. Al met al een super feestje. De kids gingen moe en voldaan naar huis!" Kimberley

"Het Super Mariofeestje was een geslaagd feestje! Het feestje zat super goed in elkaar en je hebt geen rare dingen nodig die je nog in huis moet halen. Zowel de kinderen van 6/7 als de kinderen van 9 vonden het kei leuk! En zoals altijd weer tijd te kort zodat we niet alles hebben kunnen doen. Maar ze hebben genoten" Jorien

Super Mario kinderfeest traktatie trakteren op school draaiboek speurtocht

 


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page