• van Kaat

Tips voor traktaties met koekjesdeeg

De deeghaken aflikken, dat is en blijft lekker bij het bakken! Zelfs als je best vaak bakt zoals wij doen. Niet alleen ik, maar ook mijn meiden vinden het lekker om van het deeg te smullen. Tja, welke kinderen willen nou niet de deeghaken aflikken? Niet gek dus dat je dat koekjesdeeg nu gewoon kan kopen: kant-en-klare Cookie Dough in een bakje. Dus een traktatie snack met koekjesdeeg voor op je kinderfeestje leek ons een leuk idee om uit te proberen.

Koekjesdeeg

Je kan voor deze traktaties zelf gemaakt deeg of kant en klaar deeg gebruiken. Dit keer gingen wij ‘s niet zelf de keuken in, maar mochten kant en klaar deeg van Let’s Dough it proberen. Het is deeg zonder ei en houdbaar in de koelkast. Je hebt veel verschillende smaken. Welke smaak je voor de traktaties gebruikt, maakt niet uit. Gewoon wat jou het lekkerst lijkt! Wij hadden Chocolate Chip, Speculicious en Coco. Coco, dat vinden wij de lekkerste smaak van deze drie.

Betrapt door de meiden terwijl ik het beslag stond af te likken...



Bitterballen = feest

Ouders associëren een bitterbal vaak met een feestje of borrel. Zelf geef ik trouwens de voorkeur aan een frikadel, vlammetje of kipnuggets als vette snack op een borrel. Maar terug naar de bitterbal… Van het deeg kan je een zoete variant op die hartige bal maken. Gewoon een goede lepel deeg uit het bakje scheppen en die ronddraaien tot een balletje. Vrolijke prikker erin en klaar ben je al. Qua formaat is dat een goede portie.

Lepelen maar

Voor een echt feestelijke look maak je een feestschaaltje. Ik gebruikte amuse glaasjes, maar voor op een kinderfeestje zijn plastic cupjes misschien een beter idee. Eerst verkruimel je een paar koekjes tot kruimels. Die verdeel je over de bodem van de cupjes. Daarna doe je er een grote lepel cookie dough bij. Plet het een beetje plat aan de bovenkant. Strooi er als finish touch vrolijke sprinkles overheen. Een lepeltje is wel handig, dus steek er een ijslepeltje in. Zo kan je lekker veel mini hapjes van het deeg eten!

Dubbel deeg

Met het deeg kan je figuurtjes ‘kleien’. Dus laat je kinderen leuke mini figuurtjes maken. Mijn jongste maakte mini koekjes voor op een cupcake. Dus dat betekent eerst cupcakes bakken waar je het beslag kan aflikken en daarna ook nog koekjesdeeg snoepen… Want als de cupcakes klaar zijn, spuit je er een toef slagroom of botercrème op. En als decoratie discodip en het mini koekje van cookie dough. Dubbeldeeg dus!

IJsjes

Een hoorntje gevuld met cookie deeg in plaats van ijs. Dat was wel echt veel hoor! Voor mij een beetje too much om eerlijk te zijn. Dus een ijslepeltje erbij om af en toe een hapje van te kunnen nemen lijkt me een beter idee.

Koekjes

Ook al lijkt het deeg wat je in het bakje krijgt in eerste instantie niet heel veel, dat is het dus wel. Heel zo’n bakje deeg in één keer opeten, dat lijkt mij namelijk iets te heftig. Vandaar dat het ook handig is dat je van het overgebleven deeg ‘gewoon’ koekjes kan bakken. Alle restjes van de drie smaken bakten we tot koekjes. Dus het rook weer lekker in de keuken! Tip is om de koekjes ver uit elkaar te leggen, ze werden namelijk mega in de oven. En alle meiden die proefden waren het er over eens: die koekjes zijn echt superlekker!


48 keer bekeken