top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Tips voor bij het cupcake kinderfeestje: bakken op je feestje thuis

Bijgewerkt op: 14 jun. 2022

Cupcakes, die zijn altijd lekker. Maar door de tv programma’s Zapp Cupcakecup en Heel Holland Bakt Kids ook erg populair geworden om zelf te bakken. En de afgelopen twee jaar is bakken sowieso een favoriet tijdverdrijf geworden. Heb jij een mini bakker in huis, dan is een cupcakefeestje een superleuk idee om te organiseren! Als je wilt kan je ook nog de feestruimte en traktaties in het thema doen. Daar geef ik je in deze blog tips voor.

Cupcake bakfeest kinderfeestje thuis tips uitnodiging

Cupcake bakfeestje

Op het feestje maakt de jarige samen met zijn vriendjes en vriendinnetjes een 3D creatie van fondant voor boven op een cupcake. Natuurlijk wel met hun zelf versierde bakkersmuts op. Ook doen ze nog een speurtocht, spelletjes, quiz en maken ze een eetbaar schilderijtje met choco! Met hun bakkersmutsen op zien de kids er al uit als echte bakkertjes, de cakejes zijn er en de uitnodigingen zijn natuurlijk ook in cupcakestyle! Met mijn feestpakket en draaiboek heb je dus meteen alle spullen in huis voor de activiteiten op dit feestje. Nu de feestruimte in huis, de traktaties en de taart nog in het thema.

Cupcake bakfeest kinderfeestje thuis tips bakkersmuts

Feestversiering

Slingers en vlaggetjes voor op prikkers kan je maken van de printables die bij het draaiboek horen. Cupcakes zijn meestal superzoet, dus versier in zoete kleuren, zoals roze en turquoise. Tover de feestruimte om in een bakkerij door bakspullen op te hangen, bijvoorbeeld gardes, spatels, ovenwanten, cupcakevormpjes en taartonderleggers. Je kan natuurlijk ook een slinger maken van de bakkersmutsen uit mijn feestpakket. Dan kunnen de kinderen die eraf halen als ze hun mutsen gaan versieren. Vergeet ook niet een stapeltje bak- of kookboeken neer te leggen en potten met bloem. Vergeet ook niet de cupcakes die je geeft in plaats van taart gezellig op een etagère te zetten! Zo simpel kan het zijn.

Cupcake bakfeest kinderfeestje thuis tips etagere

Cupcake traktaties en snacks

Een echte verjaardagscupcake vind ik een piñata cupcake. Oftewel een cupcake met een verrassing in. Die verrassing zie je pas als je er een hap van neemt. Geeft misschien een beetje een rommeltje, maar wel een superleuk effect! Hoe je deze kan maken, lees je in mijn piñata blog.

Cupcake bakfeest kinderfeestje thuis tips pinata

Een vrolijk gekleurde cupcake past ook perfect en feestje. Die zien er namelijk vanzelf al feestelijk uit. Ze zijn makkelijk te maken met kleurstof. De uitleg staat in mijn regenboog cupcake blog.

Cupcake bakfeest kinderfeestje thuis tips regenboogcupcake

Ook leuk zijn mini cupcakes. Dan kan iedereen meerdere cupcakes eten op het feestje. Mini’s zijn namelijk een haps cupcakes. Bak ze in verschillende smaken, dan zit er voor iedereen wel wat lekkers tussen.

mini Cupcake bakfeest kinderfeestje thuis tips

Een plastic doorzichtig wijnglas, daar past precies een cupcake in. Omdat het niet zo handig is als de cupcake er helemaal in zakt, strooi je er wat skittles of m&m’s onder. Dan ziet het er meteen ook uit als een feestje. Een voorbeeld zie je op mijn cupcakefeest Pinterestbord.


In plaats van taart is het op een cupcakefeestje wel zo leuk om cupcakes te eten. Als je wilt, kan je er dus zelf voor het feestje al bakken. Maar je kan de kids natuurlijk ook zelf cupcakes laten versieren. Dan is het leuk om muffinbakvormen te vullen met alles waar de kids hun cupcake mee kunnen versieren: van discodip, fruithagel en hagelslag tot mini marshmallows en stukjes fruit. Zier er meteen feestelijk uit op tafel!

Cupcake bakfeest kinderfeestje thuis tips zeemeermin

Een snelle en makkelijke traktatie voor op school? Koop of bak zoveel cupcakes als dat er kinderen en juffen zijn. Sommige cupcakes kan je zelfs per stuk verpakt kopen en dus ook meteen C-proof. Koop wrappers, bijvoorbeeld deze die ik bij Wibra kocht, zet de cupcakes erin en steek het thema erin. Of Spuit een toef botercreme op een cupcake en zet er een feesthoedje, kocht ik bij Zeeman) op! Klaar ben je.

feesthoedje Cupcake bakfeest kinderfeestje thuis tips

Hartige cupcakes

Als snack wordt vaak iets hartigs gegeven. Dat kan ook in cupcakevorm! Mini quiches, die lijken net op cupcakes. Ook zag ik een recept voor pizza cupcakes bij Laura’s Bakery. Dan heb je een echte hartige cupcake. Lijkt mij lekker in ieder geval!


Cupcake taart

Wij bakten al ’s een mega donut taart. Dat kan je natuurlijk ook met een cupcake doen. Je kan een paar taarten bakken en dan de vorm van een cupcake uitsnijden. Maar er zijn ook gewoon bakvormen voor. Die ga ik op mijn verlanglijstje zetten! Ziet er namelijk superleuk uit. Zal echt supergoed matchen met mijn roze taartplateau die ik voor mezelf als kerstcadeautje kocht!

Cupcake bakfeest kinderfeestje thuis tips met chocolade verven

Cupcakes zijn dus niet alleen lekker, te maken in verschillende varianten, maar ook superfeestelijk! Vinden je zo’n cupcakefeestje wel wat? Dan help ik je graag met dit feestje met mijn draaiboek en complete feestpakket.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page