top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Tips voor de 10 leukste taarten op je kinderfeestje

Een verjaardagstaart hoort erbij als je jarig bent! Mijn jongste bakt graag en maakt daarom voor haar verjaardag altijd een testtaart. Elk jaar kiest ze weer een moeilijker recept uit. Goed excuus om een keertje te oefenen en dus al een week voor haar verjaardag taart te eten. De leukste verjaardagstaarten die ze maakte, geef ik graag als taarttip!

tips voor verjaardag taart op je kinderfeestje discodip

Discodip taart

Een hele vrolijke taart is de discodip taart. Deze taart ziet er misschien ingewikkeld uit met overal die discodip. Maar dochterlief had daarvoor een goed trucje gezien op tv. Daardoor kan je van een ‘simpele’ taart met veel discodip iets spectaculairs maken!

tips voor verjaardag taart op je kinderfeestje safari jungle

Safari taart

Ok, misschien mag je dit officieel geen taart noemen. Maar deze cakerol vind ik toch echt een feesttaart! Mijn dochtertje en ik bakten deze samen voor bij het safarifeest. Wij dachten dat zo’n patroontje met het beslag maken te ingewikkeld zou zijn. Maar dat was dus echt niet zo! Inmiddels maakte ze er al meer, zoals met hartjes voor Valentijn. Hoe je deze cakerol maalt, lees je in mijn safaritaartblog.

tips voor verjaardag taart op je kinderfeestje regenboog kwarktaart

Regenboog kwark taart

Een kwarktaart was het verzoek van ome Ko. Dat werd dus een regenboog variant. Het leuke van deze taart is dat je de kleuren aan kan passen aan het feestthema. Zo maakte mijn jongste deze taart ook al ’s in gifgroen en felgeel voor bij het professorfeest! Handig om te weten: voor deze taart heb je geen oven, maar een koelkast nodig!

tips voor verjaardag taart op je kinderfeestje  mega donut taart

Mega donut taart

Gek op donuts? Dan is deze mega donuttaart leuk om te bakken. Het is dus geen echte donut, maar een ‘nepperd’ van cake. Past perfect bij het TikTok Challengefeest deze taart. Want op Tiktok zie je altijd de nieuwste varianten van vullingen, decoratie en vormen voorbij komen.

tips voor verjaardag taart op je kinderfeestje eenhoorn unicorn

Eenhoorntaart

Voor bij het unicornfeest bakte mijn jongste samen met een vriendinnetje deze eenhoorntaart. De oren en de hoorn van de eenhoorn hadden ze bij Hema gekocht. De rest hebben ze echt helemaal zelf gemaakt.

Fondant taart

Kochten ze voor de eenhoorntaart nog kant en klare fondant decoratie, dat is bij deze taarten wel anders! Voor deze sushi en kaktustaart hebben ze echt alles zelf gemaakt. Dus dat betekende veel fondant kneden en kleuren. Ziet er wel echt spectaculair uit. Je moet fondant wel lekker vinden, want dat zit er echt veel op!

tips voor verjaardag taart op je kinderfeestje confetti

Confetti hoedjes taart

Er zit niet alleen confetti op de taart, maar ook in de taart! Het was even uitproberen hoe het werkte, maar met bakvaste sprinkles lukte het. Als je de taart aansnijdt, zie je dus een nog feestelijkere taart.

tips voor verjaardag taart op je kinderfeestje snoep zure mat

Taart en snoep, een perfecte combi volgens veel kinderen denk ik! Ik moet eerlijk toegeven dat ik deze taart er toch superleuk vind uitzien. Maar die mini zuurstokjes ga ik echt niet samen met m’n taart eten. Ja, die zure matten wel, daar ben ik namelijk gek op!

tips voor verjaardag taart op je kinderfeestje pinata

Zeemeermin pinata taart

Voor bij het zeemeerminfeestje maakten de meiden deze verrassingstaart: een pinatataart. In de taart zit dus iets verstopt wat pas te voorschijn komt als je de taart aansnijdt. Ik maakte er ook al eens cupcake varianten van. Deze grote taart heeft wel een beter effect!

tips voor verjaardag taart op je kinderfeestje likkoekje traktatie

Mini taartje

Dit mini taartje is te leuk om niet in deze taartenblog te laten zien. Dit is echt mijn favoriete traktatie. Zo simpel, maar toch zo vrolijk! Dus dat betekent voor iedereen een eigen taartje!


Dit zijn de taarten die ikzelf het leukst vind. Er zijn er nog meer, ook cupcakes. Je vindt ze allemaal op mijn blog. En mijn draaiboeken en feestpakketten voor superleuke kinderfeestjes zie je ook op de website staan.

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page