top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Sushi taart voor op je kinderfeestje

Na mijn blog met tips voor taart en traktaties bij het Japanse feestje , kreeg ik veel berichtjes met de vraag “hoe maak je die Sushi taart?” Niet ik, maar de meiden maakten die samen in de zomervakantie. Ook al hielp ik niet mee, ik heb wel gezien hoe ze deze sushitaart maakten! Daarom kan ik toch deze sushitaart blog voor jullie schrijven.

Japan sushi kinderfeestje thuis draaiboek sushitaart

De basis: een biscuit taart

De basis van de sushi taart is een gewone taart. Je kan deze makkelijk maken met een pak taartmix. De meiden maakten een biscuittaart (die we best vaak als basis gebruiken) volgens het recept van Laura’s Bakery. Dit is een lekkere luchtige, hoge taart. Ze gebruikten het recept voor de 22 cm en bakten ‘m in een hoge Hema springvorm van 22cm. De taart zaagden ze door de helft na het bakken en afkoelen. Handig om hiervoor een taartzaag of snijder te gebruiken. Voor de zwarte fondant laag is het namelijk wel nodig dat de taart recht is. Anders gaat de zwarte rand er raar uitzien.

Japan kinderfeestje thuis draaiboek sushitaart

Botercrème: de lijm

Voor tussen de taart en voor de buitenkant maakten ze botercrème. Die crème kan je makkelijk met een roze zakje mix van Dr. Oetker maken (zoals de meiden deden) Maar echt zelf met een recept kan natuurlijk ook. Tussen de twee biscuit lagen smeerden ze een dikke laag. Aan de buitenkant en bovenop de taart een dun laagje. Die buiten laag gebruikten ze als lijm voor de fondant.


Fondant

Op Xenos.nl bestelden ze een groot pak witte en zwarte fondant. De zwarte fondant werd eerst goed gekneed. Daarna rolden ze er een dun laagje van. Met een liniaal sneden ze de fondant plak op maat. De een plakte de fondant op de taart, de andere draaide de taart rond. Dat rond draaien gaat erg makkelijk met een draaiplateau. Wij hebben de Snudda van Ikea en werkt goed!

Japan sushi kinderfeestje thuis draaiboek sushitaart fondant

Sushi

De witte fondant verdeelden de meiden in stukken. Elk deel gaven ze een andere kleur met kleurstof. Donkergroen voor de sojabonen, lichtgroen voor de komkommer, donkerrood voor de tonijn, lichtroze voor de zalm. De een deed het priegelwerk, de ander de grote delen. Met modelleerpennen brachten ze wat details aan. Al deze onderdelen plakten ze in de botercrème op de bovenkant van de taart.


Rijst

Zelf had ik bedacht dat misschien witte mini marshmallows een goed idee voor de rijst in de sushi rol is. De meiden vonden echter iets veel beters: anijshagel (de witte variant van fruithagel). Dat lijkt echt op rijst en is nog lekker ook! Met twee chopsticks bovenop maak je de taart helemaal af!


Japan sushi kinderfeestje thuis draaiboek sushitaart rijst

Van het maken van de sushi taart maakten de meiden een reel. Zo krijg je een idee hoe de taart stapje voor stapje ging. Niet alleen ik was trots op de bakkunsten van de meiden, zelf waren ze ook blij met het resultaat!
Sushi kinderfeestje

Deze taart is dus leuk voor bij het Japanse sushi feest. Maar kan eigenlijk wel bij ieder feestje, als de jarige maar gek is op sushi! Heb je binnenkort een jarige in huis? Kijk dan meteen bij mijn kinderfeestjes. Voor ideeën, maar ook voor draaiboeken en complete feestpakketten. Voor kinderfeestjes met thema’s van Sciencefeest en Pokemonfeest tot zeemeerminfeest en Harry Potterfeest.


Japan sushi kinderfeestje thuis draaiboek sushitaart feest

Comments


bottom of page