top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Tips voor bij het astronaut ruimte kinderfeestje thuis

Feestjes en traktaties horen bij elkaar! Dus toen ik het draaiboek voor het ruimtefeestje aan het uitwerken was, maakte ik ook meteen ideeën voor lekkers in het nieuwe feestthema. Een superleuk feestje waarbij de jarige met zijn vrienden en vriendinnen ufo’s en sterrenbeelden maken, maanstenen zoeken, planetenbingo, een planetenrace en raketrace doen en meer. Een lekker actief feestje, dus daar moet ook goed bij gegeten worden!

Ruimtefeest kinderfeestje thuis draaiboek speurtocht tips cupcakes traktatie

Ruimtefeest traktaties

In de eerste lockdown maakte ik deze “ik mis je tot de maan en terug” traktatie. Die deed mijn dochtertje toen bij haar vriendinnen in de brievenbus. Het is een transparant zakje met maandrop en ufosnoep met blauw knutselkarton. De tekst kan je bij een traktatie weglaten of veranderen in bijvoorbeeld de naam van de jarige met de leeftijd of het woord feest!.

Ruimtefeest kinderfeestje thuis draaiboek speurtocht tips traktatie

Maanstenen trakteren

Op het kinderfeestje zoeken de kinderen naar maanstenen. Ook leuk om te maken als traktatie! Heel simpel: koop of maak iets lekkers en wikkel dat in met een groot stuk aluminiumfolie en vorm het tot een bal.

Ruimtefeest kinderfeestje thuis draaiboek speurtocht tips traktatie

Ufo koekjes

Koop voorverpakte ufo koekjes in de supermarkt. Plak deze aan de achterkant vast met een stukje dubbelzijdig tape op een stuk knutselkarton. Ik maakte deze al eerder op de ruimteslinger die je als printables krijgt bij mijn draaiboek. Nu koos ik voor een ruimtedoodle printje.

Ruimtefeest kinderfeestje thuis draaiboek speurtocht tips traktatie ufo koekje

Raket ijsjes

Is het lekker weer, dan is een lekkere en makkelijke traktatie natuurlijk gewoon een ijsje, een raketje! Hoe makkelijk wil je het hebben!

Ruimtefeest kinderfeestje thuis draaiboek speurtocht tips raket traktatie

Prikkers

Heb je wat tijd over? Dan kan je met koekjesuitstekers sterren, manen of planeten van fruit, kaas, worst, ontbijtkoek, rijstwafels maken. Of een raket van stukjes spekjes, druiven, banaan en aardbei. Steek die op een satéprikker om uit te delen. Kijk voor meer ideeën op mijn ruimtefeest pinterestbord.


Cupcakes en taart

De volgende tips zijn cupcakes. Maar deze kan je natuurlijk ook gebruiken als idee voor een taart. Een taart kan je immers op dezelfde manier versieren als de cupcakes.

Ruimtefeest kinderfeestje thuis draaiboek speurtocht tips galaxy cupcake taart

Galaxy cupcakes blog

In de supermarkt zag ik een pak bakmix voor galaxy cupcakes. Die moest ik wel meenemen voor mijn ruimtefeestje. Superleuk resultaat en ook nog ’s lekker. Hoe je deze maakt, lees je in mijn galaxyblog.

Ruimtefeest kinderfeestje thuis draaiboek speurtocht tips cupcake planeten ufo

Cupcakes met ufo’s en planeten

Amen met mijn jongste bakte ik cupcakes. Die smeerden we in met blauw gekleurde botercrème. Op de crème strooiden we dr Oetker Midnight Magic Mix. Naast een lolly als planeet, staken we er ook ufosnoep op een prikker in. Zo heb je een cupcake met ufo’s, planeten en sterren.

Ruimtefeest kinderfeestje thuis draaiboek speurtocht tips donut traktatie

Zwarte gat donuts

Zwarte gaten zijn iets mysterieus in de ruimte. Een donut met chocolade glazuur is net een zwart gat. Maak ze feestelijk met confetti strooisel. Hoe je deze donuts maakt van cupcakes, lees je in mijn nep donuts blog. Dat kan natuurlijk ook als taart: dan maak je een mega donut! Hoe wij die maakten lees je in mijn mega donut blog.


Cupcakes met alien

Een ufo met alien kan je maken door op een cupcake met botercreme een paar skittles in een rondje aan de rand te leggen. In het midden zet je een marshmallow waar je met eetbare stift een gek gezicht op tekent. Daaroverheen een klein doorzichtig bekertje (dop of shotglaasje).

Ruimtefeest kinderfeestje thuis draaiboek speurtocht tips cupcake alien traktatie

Snacks

Iets lekkers voor tussen de feestactiviteiten door of bij het knutselen kan je ook in het ruimtefeest thema doen. Dat kan al heel simpel met bakjes te vullen met mini mars en milkyway. Maar snoepringen, ringchips, snoeptomaatjes en druiven zijn ook leuk als planeten.

Ruimtefeest kinderfeestje thuis draaiboek speurtocht tips galaxy bark traktatie

Galaxy bark

Voor het unicornfeest maakte ik ooit unicornbark . Dit is makkelijk aan te passen naar het ruimtethema door melkchocolade en galaxy kleuren te gebruiken.

Ruimtefeest kinderfeestje thuis draaiboek speurtocht tips alien fudge

Aliens fudge

Voor Halloween maakte ik monsterfudge. Maar dat kan ook goed gebruikt worden als Alien fudge: gewoon de oogjes gek neerleggen. Hoe je deze fudge maakt, lees je in het monsterblog.


Partyfood

Met een beetje fantasie kan je alles wel omtoveren of presenteren als ruimte eten! Groene appel ranja of water met een paar druppeltjes groene voedingsmiddelenkleurstof is Alien drank. Maak galaxy cocktails van jus d’orange of sprite met siroop.


Teken op een tafelkleed planeten, een maan of sterren als ‘bord’ voor tafelfriet. Of bak pizza’s in stervorm. Een ronde pannenkoek is een goede planeet, waar je met suiker, stroop of een andere saus een ring omheen kan maken. Maar een hamburger die uitsteekt buiten het broodje is net zo goed een ufo!

Ruimtefeest kinderfeestje thuis draaiboek speurtocht tips tafelfriet

Feestversiering

Natuurlijk krijg je ook bij het ruimtefeest draaiboek printables om slingers en vlaggetjes te printen in het feestthema. Daarnaast kan je bijvoorbeeld bij Hema zilver metallic ballonen, een zilveren glitter gordijn als achtergrond voor foto’s, holografische cijfer ballonnen, zilveren kaarjes voor op de taart of cupcakes, zilveren slingers en tafelkleed en honeycombs van de aarde, saturnus en de zon kopen. Misschien heb je ook nog wel wat liggen van de ruimte / astronaut actie van de AH. Of zet als achtergrond een film op met de lancering van een raket. Als je wilt kan je dus helemaal los in het ruimtethema!


Kijk voor andere themafeest blogs in mijn Professorfeestblog, Harry Potterblog of PokemonblogRecente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page