top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Tips voor bij het Japanse sushi kinderfeestje

Bijgewerkt op: 26 sep. 2023

Japan, het land waar mijn dochtertjes graag naar toe zouden willen. Waarom? Manlief is er meerdere keren voor zijn werk geweest en vertelde ons er alles over. Van sushi en thee tot Mount Fuji en van Kawaii en Lucky cats tot de kersenbloesem. Wij gingen dat jaar dan ook als Geisha’s carnavallen. En er moest toch echt een feestje in het Japan thema komen. Zo is het idee voor mijn Japanse sushi feestje ontstaan.


Japanse sushi kinderfeestje

Voor mijn kids is Japan het land van vooral sushi, Ninja’s, thee, karaoke, emoji’s, kersenbloesem, Kawaii. Deze dingen komen allemaal aan de orde op het feestje. Net als gelukspoppetjes of Ninja hoofdbanden maken, met stokjes eten en gekke foto opdrachten.

Tips Japan sushi kinderfeestje thuis draaiboek

Feestversiering

Net als bij al mijn feestjes, zitten ook bij het Japan feestje printables voor slingers (en uitnodigingen) in het thema bij het draaiboek. Deze kan je printen, knippen, plakken en ophangen. Ook is het leuk om het roze van de kersenbloesem als kleur te gebruiken voor bijvoorbeeld ballonnen en bordjes. Of juist zwart, rood en zilver van de ninja’s. Japanse leestekens (net als op de printable slinger) tekenen of printen en ophangen kan ook natuurlijk.


Ben je een beetje creatief? Vouw dan waaiers of een iets uitdagendere ninjaster van vrolijk gekleurd knutsel karton en hang deze op. Kan je net als mijn jongste kraanvogels vouwen? Superleuk om deze aan het plafond te hangen boven de tafel! Op mijn Pinterestbord van het Japanse feestje kan je ook vouwinstructies vinden. Maar even bij het reisbureau reisbrochures halen en de mooie plaatsjes uitknippen en op een groot vel opplakken is ook leuk!


Sushitaart

Manlief vertelde dat een jarige collega in Japan werd getrakteerd op een sushitaart in de ochtend. Gemaakt van echte sushi dus. Dat ging mijn kids te ver, dus maakten ze een nep sushi taart van biscuitdeeg en fondant, heel veel fondant!


Tips Japan sushi kinderfeestje thuis draaiboek sushitaart


Hoe ze die taart maakten, zie je in de reel hieronder.Lunch en avondeten

Eten doe je in Japan aan lage tafels op de grond. Benen gekruist onder je. Wij maakten voor het feestje een (nep) lage tafel van een paar grote planken met een paar blokken onder. Kussentjes als stoeltjes erbij. Op tafel natuurlijk Chopsticks (eetstokjes) voor degenen die ermee kunnen eten of geduld hebben! De sushi rolmatjes zijn leuk als placemats.


Noodles zijn erg populair tegenwoordig als lunch (bij mijn meiden op de middelbare). Extra leuk als je het in zo’n kartonnen noodle bakje kan geven. Maar ook rijstwafels met allerlei smeersel past perfect bij het thema. Papieren parapluutjes in de bekertjes passen er ook bij. Of sushi rolletjes van omelet.

Tips Japan sushi kinderfeestje thuis draaiboek sushi maken

Heb je de tijd en zijn de kids wat ouder? Dan is het leuk om ze zelf sushi te laten maken met nori vellen, rijst, rolmatjes, komkommer en omelet. Samen met vriendinnen maken de meiden regelmatig zelf sushi. Superleuk om samen te doen. Wil je ook het drinken in het thema? Dan mag Bubble tea natuurlijk niet ontbreken! Bij Xenos kan je Tapioca parels kopen om bubble tea mee te maken.


Traktatie tips

Tips Japan sushi kinderfeestje thuis draaiboek Pokemon donuts

Pokemon donut

Pokemon komt uit Japans! De traktatie tips voor bij mijn Pokemonfeestje, kunnen dus ook goed bij dit Japanse feestje. De Pokemon donuts bijvoorbeeld.


Kawaii traktaties

Kawaii is het Japanse woord voor schattig in het Japans. Niet alleen knuffels, maar ook traktaties en lunch kan schattig zijn. Zo maakten de meiden bijvoorbeeld al eens beren broodjes die in de categorie schattig vallen. Gemaakt van wit en bruibrood mix, een gezichtje erop getekend met decoratiestift. Je kan natuurlijk ook cupcakes en donuts schattige gezichtjes geven.

Panda rijstwafel

Op een zakje rijstwafels kan je ook gezichtjes tekenen met een marker. Een panda bijvoorbeeld. Of tekn er kersenblosem ook met en roze marker, supervrolijk! Makkelijk en snel te doen en ook nog ruim voor de trakteerdag te maken. Echt ideaal.

Tips Japan sushi kinderfeestje thuis draaiboek rijstwafel

Kersenbloesem

Zodra de kersenbloesem bloeit, is het groots feest in Japan. Kersenbloesem kan je tekenen op een wit bakje. Zelf vond ik het makkelijker en sneller gaan om bloesem te printen en er een bakje van te maken. Superleuk om daarin popcorn te doen, als witte bloesems. Bij mij zit er chips in, want mijn jongste houdt niet van popcorn.

Tips Japan sushi kinderfeestje thuis draaiboek traktatie chips

Geisha parapluutjes

Geisha’s lopen vaak met een papieren parasolletje als bescherming tegen de zon. Deze marshmallow traktatie is dan ook leuk bij het thema: een cupcake vormpje gevuld met roze marhsmallows en een parasolletje erin.

Tips Japan sushi kinderfeestje thuis draaiboek traktatie marshmallow

Snoep sushi traktatie

Snoepsushi maken de kinderen zelf op mijn Japanse sushi feestje. Kan natuurlijk ook als traktatie. Wel veel werk om dat voor een hele klas te maken! Ik zag op Pinterest ook nog nunchucks van twixen, Ninja’s van babybell en gelukskoekjes. Superleuk ook, maar de tips die ik geef zijn altijd makkelijk, lekker en snel. En snel klaar zijn deze echt niet, maar te leuk om niet te vertellen! \

Tips Japan sushi kinderfeestje thuis draaiboek snoepsushi

Kinderfeestje

Lijkt je een Japans sushifeestje wel wat? Heb je geen ideeën of te weinig tijd? Kijk dan naar mijn uitgebreide draaiboek waarin alles staat, van planning tot boodschappenlijstje en printabels. Dan ben je klaar voor een complete middag feest in Japanse stijl!

Tips Japan sushi kinderfeestje thuis draaiboek gelukspoppetje

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page