top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Regenboog unicorn snoep taart

Een snoeptaart is altijd een vrolijke taart, dus perfect voor op een kinderfeestje. Mijn jongste bakte een taart met mijn lievelings snoep: zure matten! Het zijn regenboog zure matten, dus besloot ze er een complete regenboog unicorn snoeptaart van te maken. Leuke tip voor bij mijn unicornfeest.

Regenboog unicorn snoep taart

Wat heb je nodig?

Deze keer bakte mijn jongste geen biscuittaart zoals meestal. Nee, ze ging vol voor het thema. Het werd een wolkentaart. Dat is een luchtige taart die ze bakte met de bakmix van Dr. Oetker. Ze ging voor de smaak Chocolade - vanille.


· Een pak wolkencake van Dr. Oetker

· Ingrediënten die nodig zijn voor de mix: 200 ml slagroom, 3 eieren en 1 el melk

· 2 repen witte chocolade

· Look-o-Look regenboog zure matten

· Regenboog zuurstokjes

· Sprinkels

· Katja regenboog geluk snoep

Regenboog unicorn snoep taart wolkencake

Wolkencake bakken

Hier valt weinig aan uit te leggen: bak de cake zoals staat aangegeven op de verpakking van de cake. Wel handig is om de eieren even op kamertemperatuur te laten komen voor gebruik. Na ongeveer 50 minuten was de taart klaar en kon hij afkoelen.


Taart zagen

De taart was behoorlijk bol toen deze uit de oven kwam. Een platte taart was beter volgens mijn dochtertje. Daarom zaagde ze de bovenkant van de cake recht met de taartzaag.

Regenboog unicorn snoep taart candymaker

Taart drippen en decoreren

Nadat de taart goed was afgekoeld, draaide ze ‘m op zijn kop. Dus de gladde onderkant naar boven. Ze wilde de taart namelijk glazuren met gesmolten choco. Als je de chocolade op de open gezaagde cake giet, trekt de choco in de cake. Dat is niet de bedoeling! Dat wordt een beetje te veel chocolade.

Regenboog unicorn snoep taart wolkentaart

De chocoladereep die ik had gekocht bleek geen reep, maar allemaal stukjes te zijn. Dat was handig voor het smelten. Voor de eerste keer smolt ze de chocolade met onze nieuwe candymaker. De chocolade smolt hiermee een stuk sneller dan normaal au bain-marie in een pannetje. Ideaal dit ding! Ze had maar net tij om een paar zure matten in stukjes te knippen en toen was de chocolade al klaar. De gesmolten chocolade goot ze over de cake heen. Toen alles goed verdeeld was met een lepel, dripte ze nog een beetje chocolade aan de buitenste rand van de cake. Daardoor ontstonden er ‘drips’ langs de cake.

Regenboog unicorn snoep taart zure mat

Terwijl de Chocolade nog een beetje warm is, versierde ze meteen de cake. Dan blijft de decoratie goed vastplakken als de chocolade hard is. Er werden klein zuurstokjes in gestoken, stukjes zure mat en regenboog snoep opgelegd en sprinkels. Degene die wij gebruikten zijn van Hema, die noemt het musket versierplezier.

Regenboog unicorn snoep taart kinderfeestje

Regenboog unicorn snoep taart eenhoorn kinderfeestje

Nadat de chocolade hard was geworden, werd er meteen van geproefd natuurlijk. Wat overbleef, staat nu in een taartdoos in de koelkast. Erg handig zo’n doos, dan blijft de taart goed en droogt deze niet uit!

regenboog unicorn taart kinderfeestje

Unicorn kinderfeestje

Leuk als je ook meteen een kijkje neemt bij mijn eenhoorn kinderfeestje. Of is de jarige meer van de zeemeerminnen? Dat kan natuurlijk ook! Maar ik heb nog meer leuke thema’s voor kinderfeestjes hoor. Wat dacht je bijvoorbeeld van een professorfeestje, Pokemonfeest of Harry Potterfeest.


Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page