top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Review: Slingers en fotoboek van Fotofabriek

Bijgewerkt op: 9 jun. 2022

Foto’s daar ben ik gek op! Niet alleen om te maken, maar ook om terug te kijken. Dus toen Fotofabriek mij vroeg of ik een fotoboek en fotoslinger wilde testen, zei ik dan ook meteen ja. Want om eerlijk te zijn heb ik de afgelopen jaren niet echt veel foto’s meer laten afdrukken. Afgezien van een paar leuke vergrotingen. Dus dat leek me een leuk werkje ter afwisseling van de feestpakketten inpakken!

Review: Slingers en fotoboek van Fotofabriek

Zonder slinger geen feest!

Het leek me leuk om een slinger te maken die we niet alleen met de verjaardag van de meiden kunnen ophangen, maar dat ik ‘m ook in mijn werkkamer kan hangen. Dus het moest wel een slinger met confetti op worden!


Dus ging ik in de online slinger editor op de website van Fotofabriek meteen op zoek naar confetti printjes als achtergrond. Ook al hebben ze zo’n print, ik zag ook dat je zelf bestanden als achtergrond kan uploaden. Nog beter, want dan heb ik gewoon mijn eigen confetti achtergrond! Alleen die confetti vond ik een beetje saai, dus zette ik er ‘feest’ en ‘hiephiep’ op in matching kleuren.


De andere helft van de vlaggetjes wilde ik een persoonlijk tintje geven. Voor die vlaggetjes koos ik voor een unikleur achtergrond in de confettikleuren met daarop een foto. Op een paar vlaggetjes zette ik een echte verjaardag foto van de meiden. Op de andere een vrolijke foto van een paar weken geleden in de Efteling. Ook uploadde ik een foto van mijn Instagram naar de editor. Die slinger was snel gemaakt! Ik was blij met het digitale voorbeeld wat ik te zien kreeg. Dus op naar het volgende.

Review: Slingers en fotoboek van Fotofabriek maken

Feestjes om nooit te vergeten geeft een boek vol herinneringen

Het fotoboek, dat duurde iets langer. Lag niet aan het maken hoor, maar wel aan mij! Ik wilde namelijk een fotoboek met al de kinderfeestjes van de meiden in. Al bladerend, nou ja, scrollend dus, door alle foto’s van alle feestjes kwamen er weer allerlei herinneringen boven. Van de meest grappige tot “waarom heb ik dat gedaan?”. Natuurlijk ook de meiden er even bij geroepen en een aantal foto’s laten zien toen ze “nog echt heel klein” waren. Tja, dan gaat de tijd ineens snel.


Het was lastig kiezen, want er zijn te veel leuke foto’s, Maar het lukte toch en dus kon ik eindelijk alle foto’s uploaden naar de fotoboek editor. Elk feestje gaf ik als achtergrond mijn confetti. Maar de opmaak deed ik steeds anders. Je kan namelijk uit verschillende opmaken kiezen en de foto’s bewerken. Niet alleen de kleuren, maar je kan ook effecten, vormen, frames en randen aan de foto’s toevoegen. Dat geeft grappige effecten!

Review: Slingers van Fotofabriek

Het resultaat

Al na vier dagen had ik de slinger en het fotoboekje in huis. Vooral de slinger vind ik er mooi en goed van kleur uitzien! Ja, je weet het nooit, want op een beeldscherm is het toch altijd net weer anders.


Alle vier de vlaggetjes die ik had gemaakt, kreeg ik drie keer afgedrukt opgestuurd. De vlaggetjes zijn best groot en stevig, dus het is een lange slinger die we meerdere verjaardagen kunnen gebruiken, heel fijn! De vlaggetjes reeg ik al aan het touwtje. Ophangen in mijn werkkamer doe ik nog niet, want ze moeten toch echt eerst gebruikt worden voor de verjaardagen van de meiden in augustus. Dus ik moet nog even geduld hebben voor ze vrolijk hangen in mijn werkkamer!

Review:  fotoboek van Fotofabriek

Comments


bottom of page