top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Review: Origami 3D Pauw

Bijgewerkt op: 5 okt. 2022

Van Selecta kreeg ik hun Origami 3D pauw opgestuurd om uit te proberen. Nou ja, niet ik, maar mijn jongste dochtertje, want zij kan dat wel. Die vouwt namelijk ook gelukssterretjes en kraanvogels. Nieuwsgierig ben ik er wel naar, want deze origami is een van de winnaars in de categorie knutsel en creatief van de verkiezing speelgoed van het jaar 2022. Wat onze beoordeling is, dat lees je hier.

Origami 3D pauw review speelgoed van het jaar

Knutselen

Uren heb ik met de meiden en hun vriendinnen geknutseld. Daarom zitten er bij al mijn kinderfeestjes dan ook leuke knutselopdrachten. Maar vouwen, dat was niet echt mijn ding. Te onduidelijk die pijltjes op zo’n mini velletje hoe je het dier moest vouwen. Ik hield het dus bij simpele hoedjes, happertjes en bootjes. Ik was dan ook blij dat bij deze pauw een code zit waarmee je online uitleg krijgt. Dat bleek niet nodig, want dochterlief vond de papieren handleiding voor de pauw best duidelijk. Maar, toch handig dat er instructievideo’s zijn voor de wat minder ervaren vouwers.

Review Origami 3D pauw speelgoed van het jaar

Vouwen oftewel origami

Enthousiast begint mijn dochtertje met vouwen. Dat gaat best snel! Dat komt omdat ze steeds hetzelfde figuurtje moet vouwen. Een figuurtje wat ze vouwt uit voorgestanste gekleurde papiertjes. Nadat ik alle stukjes uit de grote vellen heb gehaald, help ik even mee met vouwen. Ok, deze kan ook ik makkelijk en netjes vouwen! De vouwlijnen zitten namelijk gedrukt in het stukje papier. Omdat het steeds hetzelfde figuurtje is wat je vouwt, gaat het al snel automatisch.

Review Origami 3D pauw speelgoed cadeautip

Het is wel een projectje hoor: je moet namelijk 549 driehoekjes vouwen voor de pauw. Er zijn trouwens ook kleinere varianten. Maar goed, 549 stukjes, dat vouw je waarschijnlijk niet in één keer. Dus na een half uurtje stopten we ermee. Om vervolgens ’s avonds tijdens het tv kijken er weer wat bij te vouwen.

Review Origami 3D pauw speelgoed

3D pauw bouwen

Na drie vouwsessies was het zover: alle stukjes gevouwen, dus er kon gebouwd worden. Ja gebouwd, want de gevouwen stukjes zijn eigenlijk een soort bouwstenen. Je steekt ze in elkaar waardoor het stevig wordt. Je hebt er geen lijm of iets voor nodig. Ook dit vraagt weer wat geduld, want dit is stiekem best ingewikkeld! Je moet niet alleen kijken hoe je de driehoekjes in elkaar moet steken, maar het moet ook nog stevig vast zitten. Het lijf weegt ondanks alle lichte papiertjes behoorlijk zwaar. Niet gek natuurlijk, want je duwt heel wat driehoekjes strak in elkaar.

Review blog Origami 3D pauw speelgoed van het jaar

Ook dit bouwen doet mijn dochtertje weer in een paar sessies. Maar ze gaat wel enthousiast door. Ze wil namelijk weten hoe de pauw eruit komt te zien. Dus regelmatig pakt ze de doos er even bij en bouwt ze een paar veren verder. Gevolg is dat ze in het weekend de hele pauw klaar heeft! Ze vond het echt leuk om te doen en is ook, je voelt ‘m al aankomen, zo trots als een pauw dat het haar goed gelukt is!


Kinderfeestje thuis organiseren

Wist je dat ik je graag help ik met het organiseren van een superleuk kinderfeestje thuis? Op mijn website vind je naast mijn blog namelijk mijn webshop met Van digitale draaiboek met speurtochten tot compleet feestpakketten! Thuisfeestjes in de leukste feestthema's; zoals het populaire professorfeest en het Pokemonfeest. Leuk als je even een kijkje neemt!


Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page