top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Review: Doctor Squishy Maker

Elke keer als we in een speelgoedwinkel staan, vermaakt mijn jongste zich opperbest bij het rek met van die flubber-slijm-knijp dingen. Hebben die dingen eigenlijk een officiële een naam? Dus toen ik gevraagd werd om de Doctor Squishy Maker uit te testen kon ik geen nee zeggen. Dochterlief meteen enthousiast, terwijl ik daar zo mijn bedenkingen over had.

review doctor squishy maker vanKaat

Voorzorgsmaatregelen

Die bedenkingen werden er om eerlijk te zijn niet beter op na het lezen van allerlei instructies op de brief van Doctor Squish, zoals kleurinkt kan afgeven en leg handdoeken klaar. Gelukkig was dit allemaal overbodig; we hebben namelijk hiervan niks moeten gebruiken of poetsen (ondanks dat de ballon toch losschoot).


Test Squishy

Op YouTube staat een handig instructie filmje. Dus die bekeken we meteen. Volgens de instructie op de brief hebben we eerst alles getest met een lege bal. Stap voor stap deden we hetzelfde als in het filmpje. En het lukte. Dochterlief vond dat ze toen wel toe was aan het echte werk: een gevulde squishy. Ook ik had er wel vertrouwen in, het ging best goed als we samenwerkten. Dat is wel nodig!


Squishy maken

De eerste stap is de kleine bal om de squishy maker doen. Daarna de kom er overheen zetten en vastklikken. Zit die niet goed vast, dan loopt de bal leeg bij het oppompen. Dat ging allemaal goed, dus kon de bal gevuld worden met het poeder, de kleurstof en glitters. Het enig wat hier mis ging was dat het ringetje van het kleurstofflesje in de bal viel. Gelukkig kon ik dat er uitpakken zonder opnieuw te moeten beginnen! Als laatste water erbij en alle ingrediënten zitten er in.


Dan komt het aan op samenwerken. Want die bal moet je dus dichtdraaien en een klemmetje er omheen doen. Alleen best lastig, maar samen goed te doen. De een draait de bal dicht, de ander klipt het klemmetje vast. Gevaarlijk moment dit, want hier bestaat dus de kans op een smurrie ontploffing. De tip is goed samenwerken op dit punt, dan lukt het zonder knoeien!


Squishy klem

De bal met inhoud is best stevig, dus kapot knijpen dat zal niet snel gebeuren. Maar dat klemmetje kan wel losschieten! Wat dus ook gebeurde na een paar keer knijpen. We schrokken er alletwee van, om vervolgens de slappe lach te krijgen toen bleek dat er niks aan de hand was. Mijn dochtertje had namelijk het uiteinde van de bal, het tuutje, tussen haar vingers geknepen toen ze er in zat te knijpen. Dus gelukkig geen rondspetterende rode glitter smurrie waar de handdoeken en een poetsbeurt voor nodig zijn. Ze had dat tuutje vast zei ze, omdat ze bang was dat hij kapot zou knappen. Voor de zekerheid hebben we er toch maar een elastiek er omheen gedaan. Geeft mij een iets beter gevoel. En wordt de squishy niet gebruikt, dan ligt hij in een dicht zipzakje. Want tja, je wilt niet de kast opentrekken met de kans daar een berg glittersmurrie te vinden.

Doctor Squishy maker review

Leuk!

Ondanks mijn bedenkingen vond ik het gezellig om samen de squishy te maken. Maar dat klemmetje vertrouw ik niet, dat moet beter. Dochterlief vindt de Squishy leuk, zowel het maken van de squishy als om in te knijpen. Dat snap ik, je kan ‘m namelijk maken zoals je wilt: gekleurd, met glitters, sterretje, confetti. Ik denk dat de volgende snel gemaakt wordt!

Doctor squishy maker review blog

Nog meer tips voor leuke spellen

Wil je nog meer leuke tips voor spellen en speelgoed? Kijk dan verder op mijn blog.


Kinderfeestje

Neem ook meteen een kijkje bij mijn kinderfeestjes, zoals het professorfeest, Pokemonfeest en zeemeerminfeest. Omdat ik draaiboeken en feestpakketten verkoop waarmee je makkelijk zelf een kinderfeestje thuis kan organiseren, blog ik ook over traktaties en cadeautips zoals spellen. Bij kinderfeestjes horen immers traktaties, taarten en cadeautjes!



Komentarai


bottom of page