top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Organiseer een Professor kinderfeest thuis met proefjes doen

Mijn meest populaire feestthema is het professor kinderfeestje. Een thuisfeestje waar alle kinderen in hun eigen labjas een hele middag proefjes doen. Samen onderzoeken en experimenteren dus. Niet alleen het meest bestelde feestpakket, maar ook stiekem wel mijn favoriete feestje (naast het zeemeerminfeest en Harry Potterfeest). Waarom dit proefjes thema zo favoriet is, leg ik je graag uit.

Professor proefjes science kinderfeestje thuis organiseren

Proefjes doen

Mijn dochtertjes deden op school soms proefjes. Dat vonden ze superleuk om te doen. Op internet zochten ze thuis samen met vriendinnen naar nog meer proefjes om te doen tijdens het afspreken. Het werd helemaal een populaire activiteit toen ze de labjas van manlief aan mochten doen tijdens het experimenteren. Daarom bedacht ik dan ook voor mijn oudste het professorfeest toen ze 7 jaar werd. Het was een groot succes!

Professor proefjes science kinderfeestje thuis organiseren

Party look: labjas

Om meteen de goede sfeer te geven, hingen de labjassen al klaar voor alle vrienden en vriendinnen toen ze binnen kwamen. Niet alleen een labjas, maar ook een haarnetje. Ze voelden zich meteen heel wat zo in die outfit! En manlief en ik ook trouwens, want wij hadden ook labjassen aan en waren de gekke professoren voor uitleg op het feestje. Dus ook wij hadden veel plezier! Iets wat ik ook van veel ouders te horen krijg na het feestje: dat ze het net zo leuk vonden als de jarige zelf!

Professor proefjes science kinderfeestje thuis organiseren labjas

Weinig voorbereiding met het feest pakket

Bestel je het feestpakket, dan heb je (afgezien van een fles cola) meteen alles in huis. Ook zit alles voorbereid in het pakket. Dus het enige wat je nog moet doen is het draaiboek doorlezen, ballonnen opblazen, de spullen voor de proefjes klaar zetten, de labjassen en veiligheidsvoorschriften ophangen en de labpassen voor elk kind printen. En vergeet ook niet de playlist met laboratorium geluiden aan te zetten. Weinig voorbereiding voor een superleuk feestje, hoe fijn is dat!

Proefjes

De kinderen doen 15 proefjes. Van makkelijk, maar toch met een verbazend effect, naar moeilijk met grootser effect. Van gezichtsbedrog, water op zijn kop en klei maken tot skittles regenboog, bubbelend brouwsel en een spetterende colafontein. De proefjes doen de kinderen allemaal tegelijk en zelf. Ze nemen dus naast de labjas en het haarnetje ook wat resultaten van de proefjes mee naar huis.

 

Het feestje duurt ongeveer 4,5 uur als je alle proefjes doet. Sommige proefjes duren kort, andere wat langer. Maar niet zo lang dat kinderen hun aandacht verliezen. Natuurlijk is er tussendoor ook tijd voor cadeautjes geven met het  cadeauspel, taart en eten!

Professor proefjes doen science kinderfeestje thuis organiseren

Professor feest thema

Zelf vind ik het altijd leuk om de feestruimte een beetje in het thema aan te kleden. Maar ook om de traktatie, snack en het eten in het thema te doen. Daarom maakte ik vlaggen voor aan een slinger in het professorthema en vlaggetjes voor op prikkers in de cupcakes en snacks (krijg je bij het draaiboek). De reageerbuis en molecuul traktatie zijn mijn favoriet. Maar ook het drinken in maatbekers geven en flessen met brouwsels op tafel neerzetten ter decoratie. Al mijn tips voor het proefjesfeest kan je lezen in mijn professorblog. Daarna kan je losgaan met het thema zoveel als je wilt.

Professorfeest thuis op tv bij RTL4 Eigen Huis & Tuin

RTL4 belde mij vorig jaar met de vraag of ik een item voor het tv programma Eigen huis & Tuin wilde maken met tips voor kinderfeestjes. Zij vroegen mij om het professorfeest voor het programma te organiseren. Een hele belevenis voor mij zo’n tv crew een hele dag in huis! Maandag 4 maart was het item in de uitzending. Lees alles over de opname en uitzending in mijn tvblog.

Professor proefjes science kinderfeestje thuis organiseren RTL4 eigen huis en tuin

Review kinderfeest

Ouders laten mij regelmatig weten hoe de jarige en zijzelf het kinderfeestje ervaren hebben. Ook over het professorfeest. Daarom laat ik je een paar van de laatste reviews zien:

 

·          “Het professorfeestje was super leuk bedankt! De kinderen vonden de proefjes erg leuk en wij en de kinderen hebben genoten!" Neelke 17-03-2024

·         "Mijn dochter heeft een fantastisch feest gehad. De kinderen raken er niet over uit gesproken en er zijn vriendinnen die het hele weekend hun labjas aan hebben gehad. Ook wij hebben genoten van alle proefjes en het enthousiasme van de meiden. Wat was het een feest om de doos kant en klaar binnen te krijgen, zodat we niets meer zelf hoefden te kopen. Aan alles heb je gedacht! Van punaise voor het balonnenprik spel tot aan a4 tjes die al in 4 stukken zijn gedeeld. Ze roept al dagen dat het haar leukste feestje ooit was! Heel erg bedankt!" Fleurtje 11-03-2024

·         "Lynn heeft enorm genoten van haar feestje! Haar vriendjes/vriendinnetjes vonden het ook erg leuk. Soms moest ik echt aansporen om door te gaan naar het volgende proefje, omdat we anders in tijdnood kwamen. Geweldig trouwens hoe uitgebreid het pakket is. Super bedankt voor dit te gekke feest." Nicolet 23-01-2024

 

Kortom, superleuk voor de jarige, de vriendjes en vriendinnetjes, maar ook voor de ouders! Enthousiast geworden over dit feestje? Bestel dan meteen het feestpakket! Heb je dit feestje al gevierd? Kijk dan bij het Sciencefeest. Dat feestthema maakte ik op verzoek van ouders nadat zij super enthousiast waren over het professorfeest en een vervolg wilden. Bij dat feestje doe je ook proefjes (andere dan op het professorfeest natuurlijk) in labjas en een speurtocht en quiz.

Professor proefjes science kinderfeestje thuis organiseren

 

 

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page