top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Proefjes en oordoppen op het Professorfeest

Bijgewerkt op: 23 jun. 2022


“Ein-de-lijk” was het zover: vrijdag gaf Evie haar kinderfeestje, het professorfeestje. Het was een gezellige boel met enthousiaste meiden. Dus mijn oordoppen heb ik niet alleen voor de knalproef gebruikt!

Cadeautjes en taart

Ook al kwamen de 10 meiden lichtelijk hyper uit school, toch deden we meteen een knallend cadeau spel. Blijft spannend zo’n ballon met confetti in kapot prikken. Geeft ook de leuke foto’s trouwens met die schrikkende gezichtjes als de knal komt! En om het stuitergehalte nog wat op te krikken, was er ook nog taart. Een door mijn jongste zelf gemaakte tompouce taart.

Professorfeest kinderfeestje thuis proefjes doen

Party outfit: labjas aan!

Toen was het tijd om met het proefjesfeest te beginnen. Dus manlief en ik trokken onze labjassen aan om als gekke professors het feestje te begeleidden. Ook de meiden kregen een echte professor partyoutfit: labjas, haarnetje en oordopjes. Na het geven van de veiligheidsinstructies was het tijd voor de eerste proef.

Professorfeest kinderfeestje thuis proefjes doen labjas

Proefjes doen

Simpele proefjes, zoals gezichtsbedrog, deden we als eerste. Ondanks dat ze simpel zijn, hebben ze toch een superleuk effect op de kids! Daarna werd het steeds een beetje ingewikkelder. Vooral de smerige proeven (kliederen met maïzena en afwas) waren erg populair. Het spul wat ze maakten was namelijk “zo superzacht”, “supermooie kleur” en “nog fijner dan slijm!”.

Waar alle meiden helemaal niks van snapten, maar wel supergaaf vonden, was de hard of zacht proef. Het ene moment brak je lepel in het mengsel en het andere moment glibberde het zo door je vingers heen. Dat leverde wat hilarische acties op, dus er werd flink bij gegild. Niet gek met 10 meiden! Gelukkig kon ik mijn oordoppen van de knalproef in doen…

Professorfeest kinderfeestje thuis proefjes doen

Cola fontein

Met een vader die in de snoepfabriek van Mentos werkt, konden we natuurlijk niet anders dan afsluiten met de cola fontein. Mentos hadden we dus genoeg voor het proefje. De in de zon goed opgewarmde cola spoot dan ook best goed de lucht in. Niet heel hoog, maar wel zo dat de kids het toch ‘cool’ vonden.

Professorfeest kinderfeestje thuis proefjes doen cola

Kids High Tea

“Eten we vanavond pizza?” was een vraag die vaak werd gesteld. Niet gek, want Evie wilt elk feestje al pizza als feesteten. Dit keer wilde ze een high tea. Lekker, maar ook heel praktisch. Alles kan je namelijk al voorbereiden voor het feestje begint. De tafel zag er vrolijk uit met al die mini tompoucejes, soesjes, wafels, worstenbroodjes, tosti’s, verschillende smaken broodlollies!

Met hun labjas en een tas vol gemaakte proefjes gingen de kids naar huis. Mijn jarige job vond het een superleuk feestje. Andere kids ook trouwens lieten ouders mij weten: van “meteen toen we thuiskwamen heeft ze alle proeven gedemonstreerd” tot “ze heeft het erg leuk gehad”! Weer een geslaagd thuisfeestje dus!


Wil jij ook zo'n proefjesfeestje organiseren voor je kind? Kijk dan bij het professorfeestje.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page