top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Opname tips voor kinderfeestjes thuis voor RTL Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven

Bijgewerkt op: 6 mrt.

Gisteren was het zover: opnames bij mij thuis voor het RTL tv programma Eigen Huis & Tuin. Vorige week dinsdag werd ik gebeld met de vraag of ik als kinderfeestjes expert tips wil geven in een nieuw item van het programma. Superleuk natuurlijk, maar ik kreeg ook wel meteen de zenuwen! Ik sta namelijk liever achter de camera om foto’s te maken, dan ervoor. En met een videocamera al helemaal.

Opname RTL Eigen Huis & Tuin kinderfeestje tips professorfeest

Toch leek het me wel wat. Dus ik zei ja en mocht meteen aan de slag: maak een kort filmpje om jezelf voor te stellen aan de redactie. Dezelfde middag kreeg ik bericht dat er volgende week (gisteren dus) een opnameploeg bij mij thuis komt. De volgende dag had ik een teams meeting waar ik uitgelegd kreeg hoe zo’n opname in z’n werk gaat. Maar ook bespraken we natuurlijk mijn tips. Besloten werd dat aan de hand van mijn professorfeest ik uitleg hoe je thuis zonder stress een kinderfeestje kan organiseren.


De tips gaan over een thema voor het feestje kiezen en de versiering tot activiteiten op het feestje. Dat betekende dus heel wat voorbereiding de dagen voor de opname! Alle printables voor het professorfeest printen, slingers maken, vlaggetjes voor op prikkers in snacks, tafelversiering met de prints maken, uitnodigingen printen, proefjes voorbereiden, dozen met spullen klaarzetten. Bezig zijn hielp wel ter afleiding van de zenuwen!

Opname RTL Eigen Huis & Tuin kinderfeestje tips professorfeest proefjes

Om 10 uur ging de bel en een half uur later was de hele tv ploeg compleet: cameraman, geluidsman, verslaggever en productieassistente. Nee, Leco was er niet bij voor de Make-up en Hugo ook niet (die opmerkingen kreeg ik van vrienden, vandaar) Het was een gezellig team, waardoor ik me al snel op mijn gemak voelde. Zelfs met zender aan was het ontspannen en gezellig.


Maar toch, toen de camera voor het eerst op me gericht stond, kwamen de zenuwen weer. De tip “doe maar net of alleen wij hier zijn en niet de camera’s en de rest er omheen”. Werkte niet, want die camera zo dicht bij m’n gezicht kon ik echt niet negeren. Na een paar takes ging het gelukkig al goed. Dan ontdek je een beetje hoe het werkt. Niet in de camera kijken, kijken naar de verslaggever, foutje kan weer opnieuw. Al snel heb je het door wat goed werkt en wanneer je iets opnieuw moet doen. Sommige stukjes ging snel, sommige iets vaker opnieuw. Ook takes in één keer gelukt: “een one-taker!” werd er geroepen. En sommige tips werden vanuit verschillende hoeken opgenomen, of close en verder weg. Maar ook opnames van bijvoorbeeld de compleet versierde feesttafel of de etagères met cupcakes met prikkers, ‘beauty’s’ werd dat genoemd geloof ik.

Opname RTL Eigen Huis & Tuin kinderfeestje tips professorfeest organiseren

Het duurt allemaal best wel lang, want er is op verschillende plekken in de woonkamer, keuken, de trap en mijn werkkamer gefilmd. Dus elke take weer de lampen en camera’s verplaatsen, goede lichthoek bepalen enzo. Eind van de middag vertrok de tv ploeg weer en bleef ik achter met een leuke nieuwe ervaring en een compleet tot professorfeest versierde woonkamer!

Opname RTL Eigen Huis & Tuin kinderfeestje tips professorfeest proefjes doen

Als het goed is wordt het item nu gemonteerd. Ergens in het najaar, waarschijnlijk september, kom ik dus op tv! Ik ben erg benieuwd wat het uiteindelijke resultaat wordt van zoveel verschillende stukjes opname! Zodra ik het weet, laat ik het jullie weten via mijn nieuwsbrief, instagram en Facebook..

Opname RTL Eigen Huis & Tuin kinderfeestje tips professorfeest proefjesfeest labjas

De uitzending RTL4 Eigen Huis en Tuin

Maandagmiddag 4 maart 2024 was het zover! Om 17.00 uur zat ik samen met mijn gezin klaar om live de uitzending te kijken. Het begon al meteen goed: bij de intro van die dag kom ik al in beeld! Na een paar items was het tijd voor Tips voor een kinderfeestje thuis. Eindelijk kon ik zien wat ze hadden gemaakt van een hele dag opnemen! Even wennen om jezelf in beeld te zien en te horen. "Je stem lijkt wel vervormd' zeiden de meiden. Ondanks dat was het toch superleuk!

Opname RTL Eigen Huis & Tuin kinderfeestje tips professorfeest proefjesfeest labjas

Al die opnames die waren gemaakt, liepen goed in elkaar over. Close-ups van m'n handen die iets neerzetten, hoe ik de feesttafel voor het professorfeest versier, maar ook vol in beeld om wat te vertellen (natuurlijk zagen we meteen aan mijn gezicht hoe zenuwachtig ik was in het begin). Tijdens de uitzending kreeg ik meteen berichtjes van familie, vrienden en bekenden die me spontaan op tv hadden gezien. Maar ook via Insta en Facebook berichtjes van ouders die al 's een feestje bij mij bestelden, echt super! Erg grappig nu ik het programma zelf nooit kijk!


Conclusie: superblij dat RTL me belde of ze mij als feestspecialist mochten interviewen en filmen. Ik ben blij met het resultaat. Het programma kan je terugkijken op Videoland.

Ben je nu benieuwd geworden naar mijn professorfeest? Kijk dan alvast bij het feestje op mijn website en mijn blog met feesttips voor bij het proefjesfeest!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page