top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Nieuw: kerst cadeautjes uitpakken met het kerstspel

Toen mijn meiden nog klein waren, maakte ik het pakjesavondspel. Ik vond het namelijk echt jammer dat die spannende, maar leuke Sinterklaastijd eindigde met een kwartiertje openscheuren van de pakjes. En met dit spel duurt het ongeveer twee uur! Een spel waar jong en oud aan meedoet, gezellig samen dus. Pas na het doen van een opdracht in Sintthema mogen de kinderen een pakje open maken! Van veel ouders kreeg ik het verzoek voor een kerstvariant: het kerstspel!

kerstspel bingo opdrachten cadeautje uitpakken kerst spel spelletjes

Kerstspel

Het spel maakte ik eind vorig jaar. Dus dat betekende veel kerstspelletjes doen voor mijn gezin en vrienden met kinderen, terwijl Sinterklaas nog niet eens in het land was, haha! Ook een aantal van de ouders die mij vroegen om een kerstvariant te maken, hebben het spel uitgebreid getest afgelopen kerst. Een paar met hun eigen gezin, een paar met een groep vrienden met kinderen. Hun tips heb ik verwerkt in het spel.

kerstspel bingo opdrachten cadeautje uitpakken kerst spel spelletjes

Kerst cadeautjes uitpakken

Bij veel mensen liggen er een paar cadeautjes onder de kerstboom. Maak van het uitpakken een gezellige middag of avond met het kerstspel. Een spel met veel grappige opdrachten, een quiz en bingo. In kerstthema natuurlijk! De opdrachten doe je samen met je gezin, familie of vrienden, dus leuk voor groot en klein samen.


Hebben jullie met z’n allen de opdracht gedaan? Dan mag er een kerstcadeautje worden open gemaakt. Dus niet ‘gewoon’ de cadeautjes uitdelen en open maken. Maar eerst samen plezier hebben en tussendoor een cadeautje uitpakken.

kerstspel bingo opdrachten cadeautje uitpakken kerst spel spelletjes

Kerst activiteit

Geef je geen cadeautjes met kerst? Ook dan is het nog steeds superleuk om het kerstspel te spelen! Een leuke activiteit om te doen met kerst of op een pyjamadag in de vakantie. Je hoeft de opdrachten niet allemaal op een dag te doen. Dus ook leuk om elke dag van de vakantie een van de opdrachten voor die dag te kiezen. Maar ook leuk om met je kerstvisite te spelen voor of na het kerstdiner. Of tussen de gangen door bij het kerstdiner of gourmetten!

kerstspel bingo opdrachten cadeautje uitpakken kerst spel spelletjes

Kerstspel uitleg

Het spel heb ik uitgebreid beschreven in een draaiboek. Daarin staan alle 11 de verschillende opdrachten en spelletjes in kerst thema. Van kerstliedjes zingen en bingo tot sneeuwpop maken en kerstquiz. Dus een leuke mix van actief, creatief, kennis, maar vooral gezelligheid samen!

 

De opdrachten hebben geen vaste volgorde. Wel is het praktisch om de sneeuwpop opdracht en het sneeuwballengevecht achter elkaar te doen. Dan is de ‘sneeuw’ namelijk meteen weer netjes opgeruimd! Ja, ik heb aan alles gedacht zie je wel.   

 


kerstspel bingo opdrachten cadeautje uitpakken kerst spel spelletjes

De voorbereiding kost niet veel tijd: de activiteitenprintables (zoals de bingokaarten) en de opdrachtbriefjes printen en de briefjes in een envelop stoppen. En een paar dingen verzamelen, waarvan je waarschijnlijk het meeste al in huis hebt. Snel geregeld dus!

 

Tijd om te spelen? Trek om de beurt een envelop met een opdracht. Je kan de opdracht alleen, dus om de beurt doen. Maar natuurlijk ook samen, in teams of tegen elkaar!  

 ​

Naast de 11 opdrachten uit planning van het draaiboek, staan er ook nog extra activiteiten, tips voor kersthapjes (school lunch en diner) en gourmetten met kinderen in. In de bijlagen zitten printables voor een aantal activiteiten, zoals 12 bingokaarten. 

Digitaal kerstspel

Het spel kost € 7,50. Je ontvangt het spel digitaal. Omdat ik je het spel per mail toestuur, kan je het vandaag dus nog in huis hebben. Bestel het kerstpel via mijn website.

 

 

Comentarios


bottom of page