top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Kijkje achter de schermen

Bijgewerkt op: 13 jun. 2022

“Wat doe jij nou eigenlijk allemaal voor zo’n kinderfeestje?” Die vraag krijg ik regelmatig te horen. Dat ik ‘iets’ met kinderfeestjes doe, dat is duidelijk. Maar dat daar veel bij komt kijken, bij de meeste niet echt. Daarom vind ik het tijd om jullie ‘s een kijkje achter de schermen te geven. Een samenvatting van de afgelopen week.

Kijkje achter de schermen van Kaat kinderfeestje thuis

Werken in het weekend

Het meeste werk probeer ik op de doordeweekse dagen te doen. Toch zat ik afgelopen weekend elke dag op zijn minst een uur of twee achter de computer. Net als alle andere weekenden, want dat komt doordat ouders meer tijd in het weekend hebben om een feestje te regelen. Wat ik helemaal snap als werkende ouder. Als de meiden in bed liggen, plof ik ook het liefst neer op de bank met Netflix. Dat plofmoment is wel steeds later, want ze gaan echt niet meer vroeg naar bed.


Dus dat betekent ook meer bestellingen in het weekend. Nu hoef ik die niet meteen te beantwoorden, maar zelf zou ik het als klant ook fijn vinden als ik binnen een paar uur een reactie krijg. Daarom beantwoord ik toch alle mails in het weekend. Behalve dan na half negen ’s avonds, want dan blijft de computer toch echt uit.

Kijkje achter de schermen van Kaat blog traktatie taart

Taarten bakken en traktaties maken

Taarten bakken en traktaties maken voor mijn blog doe ik ook vaak in het weekend. Maar dat zie ik eigenlijk niet als werk. Om eerlijk te zijn hoef ik daar ook niet echt veel voor te doen, want mijn jongste dochtertje bakt en maakt het meest van al dat lekkers! Mijn taak is dan eigenlijk alleen foto’s maken en proeven. Altijd leuk en gezellig om samen in de keuken bezig te zijn!


Ook dit weekend bakte ze weer een taart. De bedoeling was een confettitaart.

Helaas mislukte het confetti gedeelte van die taart. We hadden blijkbaar niet de juiste confetti. De kleur ging in het beslag namelijk van de sprinkles af, waardoor er geen vrolijk gekleurde spikkels meer in de cake te zien zijn. Dus die taart moeten we echt nog een keer proberen. Gelukkig was de taart wel lekker!

Kijkje achter de schermen van Kaat kinderfeestje zeemeermin

Hoe was het feestje?

De meeste kinderfeestjes worden nog altijd op woensdag of in het weekend gevierd. Op maandag en donderdag begin ik mijn dag dan ook altijd met het sturen van review mails naar de ouders om te vragen hoe het feestje was. Want tja, ik ben er zelf nooit bij, maar hoor wel graag hoe het was natuurlijk! Daar blijf ik elk feestje weer opnieuw benieuwd naar, want dat is echt waar ik het voor doe: de jarige en de ouders blij maken met mijn feestjes!


Echt zo gaaf dat veel ouders reageren en ook nog ’s met enthousiaste verhalen. Zo mailde moeder Inge mij afgelopen maandag: “Mijn dochter heeft afgelopen week haar eerste kinderfeestje gegeven, een heus zeemeerminnenfeest. De meisjes (5 jaar) hebben ervan genoten. We hebben niet eens alle activiteiten kunnen doen, het programma was (dag) vullend en de meiden hebben zich niet verveeld. Alle elementen om een spel te doen, zit bij de printables inbegrepen of in de doos met spullen, aan alles is gedacht. Zeker een aanrader!”. Zelfs met de foto hierboven erbij om te laten zien hoe blij de jarige met het feestje was. Je snapt, mijn maandag kan dan niet meer stuk!

Pakketten inpakken

Omdat er elke dag nieuwe bestellingen binnen komen, ben ik ook elke dag bezig met het maken van de feestpakketten. Die maak ik op mijn werkkamer waar alle spullen verzameld staan. De kamer dus die je op de foto ziet. Is al een oude foto, pre Corona zeg maar, want nu zit ik hier elke dag met manlief samen te werken. Daardoor is het meteen voller geworden in mijn kamer, want het lijkt wel of hij de halve snoepfabriek thuis heeft staan. Kan ik niet echt heel goed tegen; ik ben meer van het lege bureau aan het eind van de dag zeg maar. Terwijl ik nu dus overal Fruittella papiertjes vind!

Kijkje achter de schermen van Kaat kinderfeestje kantoor

Het ene pakket gaat wat sneller als het andere. Met het superheldenfeest bijvoorbeeld ben ik altijd langer bezig, want daar komt veel maakwerk bij kijken. Van kokers op de juiste lengte maken met de decoupeerzaag tot het snijden van ‘krachtplankjes’ uit piepschuim platen. Lekker statisch al dat spul, dus ik zie er altijd uit als een sneeuwpop na dit werk. Gevolg is dat mijn hele werkkamer vol ligt met piepschuimbolletjes en kartonzaagsel. Dus het hele huis stofzuigen is de klus die meteen daarna volgt.

Kijkje achter de schermen van Kaat kinderfeestje thuis feestpakket

Eindje fietsen

Mijn dagelijkse beweging bestaat altijd uit het op en neer fietsen naar Primera om de pakketten te versturen. Sinds Corona ben ik gaan het hardlopen, dat probeer ik ook een paar keer per week ’s ochtends te doen. Tenzij het te koud is, regent of sneeuwt. Het moet wel leuk blijven, ik doe het tenslotte voor mijn lol.


Bloggen en sociale media

Een paar keer per week wil ik een nieuwe post en stories op Instagram en Facebook zetten. Elke week heb ik sowieso een nieuwe post met mijn blog. Want die schrijf ik elke week. De ideeën voor mijn blogs zijn soms vragen van ouders, een taart of traktatie die mijn dochtertjes willen uitproberen of maken, een review als we weer een nieuw spel hebben gekocht of gekregen of tips als het bij ons thuis tijd is voor verlanglijstjes. Net als deze blog een idee is dor de vraag “wat doen je nou eigenlijk als werk”.


De foto’s van alles wat je op mijn website, blog en sociale media ziet, maak ik zelf. Behalve als het foto’s van feestende kinderen zijn die ik van ouders kreeg. Dan staat dat er ook altijd bij! De foto’s uit mijn blog zet ik ook allemaal op Pinterest. Op mijn Pinterest vind je trouwens niet alleen mijn eigen foto’s, maar ook foto’s van anderen die ik leuk vind als tip bij mijn feestje en dus op mijn borden gepind heb.


Bij foto’s en berichten plaatsen op social media blijft het niet. Op de reacties, persoonlijke berichten en chats die binnenkomen, reageer ik namelijk ook. En dan bekijk ik zelf ook nog posts en stories van anderen. Daar ben je altijd langer mee bezig dan je denkt.

Kijkje achter de schermen van Kaat kinderfeestje instagram

Nieuw feestthema

Elk jaar wil ik een nieuw feestje maken, vorig jaar het challengefeest. Echt het leukste werk van alles wat ik doe! Daar ben ik nu ook mee bezig. Verschillende ouders vroegen mij namelijk om een ruimtefeest, want hun kinderen zijn gek van aliens, de ruimte en astronauten. De afgelopen weken verzamelde en bedacht ik al heel wat activiteiten voor dit nieuwe feestje. Nu ben ik aan het bedenken wat de leukste spellen en knutsels zijn en in welke combi. Ik probeer namelijk voor elk thuisfeestje een goede mix te maken van rustige, actieve en creatieve activiteiten.


Dat er een Among Us speurtocht in komt staat al vast. Dat spel is erg populair blijkbaar, maar mij totaal onbekend…. Gelukkig kreeg ik een uitgebreide uitleg van de meiden over dit spel. En gaven ze me meteen ideeën voor opdrachten in het thema onderweg. Heel fijn die hulp!


Naast het draaiboek schrijven, maak ik ook altijd zelf de ontwerpen voor de uitnodigingen, slingers, vlaggetjes en printables voor activiteiten. Die krijg je bij het draaiboek. Bij de meeste feestpakketten maak ik ook een afspeellijst op Spotify met muziek in het feestthema. Als achtergrond muziek of om er een afsluitende disco van te maken, wat jij het leukst vindt.

Kijkje achter de schermen van Kaat confetti kinderfeestje organiseren

De rest

Niet echt leuk te noemen, maar hoort er wel bij, is de administratie. Met elke dag bestellingen, betekent dat ook elke dag facturen maken. Maar ook de belasting, inkomende facturen enzo. Ook bestel ik elke week nieuwe feest spullen, zodat ik altijd genoeg voorraad in huis heb om alle pakketten te kunnen maken. Ik heb dus inmiddels een goede band opgebouwd met de verschillende pakketbezorgers!


Dit is het wel zo’n beetje eigenlijk. Werk waar ik superblij van word, omdat iedereen met wie ik contact heb zin heeft in een feestje of heeft net een feestje gevierd. Dat is altijd gezellig! Nog steeds geen spijt dus dat ik mijn baan als juriste vijf jaar geleden opzegde om mijn bedrijf te beginnen. Het was spannend, maar ook een hele leuke uitdaging met veel nieuwe dingen. En als je dan zoveel positieve reacties krijg op het feestje, dan weet ik dat het gelukt is! Dus ik blijf gewoon nog lekker doorgaan met dit superleuke werk: de jarige en ouders helpen een feestje laten vieren ‘om nooit te vergeten!”.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page