top of page
 • Foto van schrijvervan Kaat

Jungletaart voor bij het Safarifeestje

Bijgewerkt op: 10 jan.

Een Kitkat taart staat al lang op de to do list. Ziet er zo leuk uit met die rand van Kitkat om de taart heen. Maar, net als altijd gaan wij voor onze eigen variant. Eentje die past bij een van mijn kinderfeestjes. In de kerstvakantie bakte mij jongste dochtertje namelijk een jungletaart voor bij het safarifeestje. Niet met Kitkat maar met lange nekken.

safari jungle taart kinderfeest recept zelf maken bakken Hema

Wat heb je nodig voor een safaritaart?

 • Taart

 • Botercrème mix

 • 100 gram roomboter

 • 125 ml melk

 • HEMA taartkaarsjes safariprint

 • HEMA zure slangen

 • Krokovlokken

 • Lange Nekken

 • Jungledieren (speelgoed van HEMA)

safari jungle taart kinderfeest recept zelf maken bakken Hema

De basis: een hoge taart

Als basis gebruikt mijn dochtertje meestal een biscuittaart. Ook dit keer weer: een hoge taart in een bakvorm van 20 cm. Ze volgt daarbij het recept van een biscuittaart van 22 cm. Ik hoor je denken: “bakvorm van 20 cm en recept voor 22 cm?”. Dan wordt hij lekker hoog is haar beredenering hierbij. Kijk voor het recept in mijn HEMA Unicorntaart blog.

safari jungle taart kinderfeest recept zelf maken bakken

Botercrème als vulling en lijm

Nadat de taart is afgekoeld, zaagt ze de taart door de helft. De botercrème maakt ze met een zakje botercrème mix. Kan je ook helemaal zelf maken, maar ach, waarom moeilijk doen als deze mix net zo lekker is! Die mix mengt ze met de roomboter en de melk in de keukenmachine tot een luchtige crème. Op de onderste taartlaag smeert ze een lekker dikke laag botercrème. Voor een feestelijke binnenkant strooit mijn jongste ook nog wat krokovlokken over de botercrème heen. Het leuke aan die vlokken is dat er groene in zitten. Past dus goed bij het junglethema!

safari jungle taart kinderfeest recept zelf maken bakken

Nadat ze de bovenste laag op de crème heeft gelegd, smeert ze de buitenkant van de taart in met een dun laagje botercrème. Lekker, maar vooral functioneel: lijm voor de koekjes. Koekjes, lange nekken, dus en geen kitkat zoals het idee ooit was. Lange nekken vindt ze namelijk meer op boomstammen lijken. De lange koekjes meet ze naast de taart en snijdt ze op verschillende hoogtes af. Dat geeft een leuker effect dan alleen maar dezelfde hoogte koekjes. En de te kleine stukjes, die eet je meteen op! De stukjes koek plak je in de botercrème. Daarin blijven ze meteen vastzitten. Mooie afwerking rond de taart zo!

safari jungle taart kinderfeest recept zelf maken bakken

Jungle versiering

Het laatste beetje botercrème smeert ze op de bovenkant van de taart. Daarop strooit ze een dikke laag krokovlokken. Bij HEMA zag ik op de speelgoedafdeling een pot met jungledieren. Daarin zitten niet alleen dieren, maar ook een paar palmbomen en boomstammen. Perfect formaat om op de taart te zetten! Ook kocht ik daar zure slangen, dus snoep, ter decoratie voor op de taart. En dan hadden ze ook nog taartkaarsjes met safariprintjes op de kinderfeestafdeling . Met al die spullen heb je echt een complete versiering voor een echte jungletaart voor op het safarifeest!

safari jungle taart kinderfeest recept zelf maken bakken

Eerst zette mijn dochtertje een paar van de jungledieren en een boom erop. De slangen deed ze tussen de dieren. Als laatste stak ze de kaarsjes in de taart. Zonder heel veel gedoe een best spectaculaire verjaardagstaart voor bij het safarifeest toch!


Heb jij binnenkort een kinderfeestje? Kijk dan eens op mijn website bij alle kinderfeest thema’s. Van professor en Pokemon tot zeemeermin, van draaiboek tot compleet feestpakket.

safari jungle taart kinderfeest recept zelf maken bakken

 

 

 

 

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page