• van Kaat

Ideeën voor winter traktatie en snacks

Morgen gaat het sneeuwen! Nou ja, dat zeggen de weermannen. Sneeuw blijft gewoon iets magisch. Ik kan niet wachten op het eerste sneeuwballengevecht, superleuk! Sneeuw, het hoort gewoon bij de winter. Daarom maakten mijn dochtertjes en ik een paar nieuwe traktaties en snacks in het thema winter.

Oreo ijsberen

Deze schattige ijsbeertjes zag ik op een Pinterestvideo https://nl.pinterest.com/primarythemeprk/video_pins/ . Ik vond ze zo leuk, dat we ze probeerden na te maken. Met de nadruk op proberen, want wat een rotwerkje was dat! Probeer maar ’s de twee oreo koekjes heel van elkaar te krijgen en dan ook nog de crème heel te houden. Uiteindelijk is het Evie gelukt met een heel scherp mes. Ik zou volgende keer een witte choco oreo als basis gebruiken, dus dat is mijn tip voor je! De oortjes en neus zijn halve mini marshmallows, het puntje op de neus een chocoballetje en de oogjes suikeroogjes. Die plak je vast met wat glazuur en dan heb je een cute ijsbeertje.

Oreo sneeuwpop

Met oreo’s kan je nog veel meer! Vorige winter maakten de meiden van witte oreo’s een sneeuwpop. Was erg lekker dat zoete in combi met die zure mat! In de blog die ik hierover toen schreef, lees je hoe je deze kan maken. Ook vind je nog meer winterse traktaties zoals sneeuwman poep en ijsbeerpopcorn.

Gesmolten sneeuwpop

De gesmolten sneeuwpop had ik echt al vaak gezien, maar nog nooit gemaakt. Ik maakte een makkelijke versie met kant en klare spullen uit de supermarkt: grote biscuits, witte fondant, marshmallows, skittles en choco decoratiestift. De fondant rolde ik goed uit om daarna met een koekjes uitsteker een passend rondje te maken. Dat rondje plakte ik op het koekje vast met een paar puntjes decoratiestift. Nadat ik met die stift het gezichtje op de marshmallow maakte, plakte ik die vast op het fondant. De skittles duwde ik een beetje in de fondant, waardoor ze bleven zitten. Als laatste tekende ik armpjes op het fondant met de decoratiestift. Ook leuk om als ‘knutsel’ te maken met je kind.

Sneeuwpop taart

Heb je zin om een middagje aan het bakken te zijn? Dan is deze taart een idee! Als basis kan je elke taart bakken die je wilt. Onder deze sneeuwpop zit een frisse taart verstopt. Evie bakte namelijk een biscuittaart met limoensap en rasp erin. Maar chocolade of welke andere smaak kan natuurlijk ook. Gewoon wat je lekker vindt.


Je kan pas met het decoreren van de taart beginnen als deze helemaal is afgekoeld. Want anders smelt de fondant! Je ziet, er zitten verschillende laagjes fondant op. Hou daar rekening mee met het uitrollen, dus zo dun mogelijk. Anders wordt de taart echt te zoet.

Sneeuwvlok

Wil je echt een hele snelle winterse traktatie? Dan is deze sneeuwvlok iets voor je! Met een koekjes uitsteker in de vorm van een sneeuwvlok maak je van een eierkoek een sneeuwvlok. Hetzelfde figuur maak je van een goed uitgerold laagje witte fondant. Versier deze met zilveren snoeppareltjes en je bent al klaar. Heb je een vaste hand? Dan kan je ook de randen van de vlok versieren met bijvoorbeeld een blauwe decoratiestift.

Marshmallow sneeuwpop

Deze sneeuwpop maakte mijn oudste al heel wat jaren geleden, vandaar dat het er niet heel netjes uitziet. Maar daar gaat het hier ook niet om, het gaat namelijk om het leuke effect van het smelten van de sneeuwpop marshmallows in de warme chocomelk! Het resultaat is wel mierzoete chocomelk, maar ach, dat is het met een grote toef slagroom natuurlijk ook.


Hou je niet van warme chocomelk? Dan prik je de marshmallow sneeuwpop gewoon op een prikker. Je kan ‘m dan ook nog wat verder ‘aankleden’ als je wilt. Een zure mat als das bijvoorbeeld of een dropje als hoed.


Sneeuwpop fudge

Deze zomer maakten we koekiemonster fudge. Was echt lekker en makkelijk te maken. Zonder de groene kleurstof is je fudge basis wit, dus perfecte sneeuw ondergrond. Om deze fudge winters te maken, doe je er suikeroogjes als ogen, zoute sticks als armen, oranje smartie als neus en gekleurde smarties of skittles als knopen in. Dan krijg je sneeuwpopfudge.


Sneeuw maken

De kans bestaat dat de weermannen het fout hebben, dus dat het niet gaat sneeuwen. Dan kan je de sneeuw gewoon heel makkelijk zelf maken! Dit is een leuk idee ter variatie op het slijm maken. Hoe je dat kan doen, lees je in een andere blog.119 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven