top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Geef een leuke herinnering als ‘uitdeelzakje’ op een kinderfeestje

Bijgewerkt op: 14 jun. 2022

Is het kinderfeestje afgelopen, dan gaan veel kids er vanuit dat ze een uitdeelzakje krijgen. Oftewel een heel goed gevuld snoepzakje of een klein cadeautje. Het blijkt dat veel ouders juist niet zo enthousiast meer zijn om die snoepzakjes te geven of mee naar huis te krijgen. Om de twijfel over wel of geen uitdeelzakje te omzeilen, kan je ook een leuke herinnering als alternatief meegeven.

herinnering als ‘uitdeelzakje’ op een kinderfeestje

Uitdeelzakjes

Ook bij ons krijgen de kinderen na afloop van een kinderfeestje een snoepzakje. Dat kan echt niet anders met een jarige die een vader heeft die in de snoepfabriek werkt. Echt, dat wekt hoge snoep verwachtingen! Op het moment dat kinderen zo’n zakje krijgen, krijg ik altijd het idee dat ze helemaal niks te eten hebben gehad op het feestje. Meestal is namelijk de helft al op voor ze de deur uit zijn! En dat terwijl ze echt nog geen vijf minuten daarvoor zeiden: “ik zit echt propvol”. Snoep blijft altijd een Willy Wonka effect hebben!


Cadeautje

Sommige ouders geven in plaats van snoep een (klein) cadeautje. Wat dat is en hoe duur dat uitdeelcadeautje is, loopt enorm uiteen. Van bellenblazen en mini dierenfiguurtjes tot onesies. Tja, je kan het zo gek maken als je wilt. Tip blijft wel, het hoeft niet hè! Laat je vooral niet hiertoe verplicht voelen omdat andere ouders dat doen.

herinnering als ‘uitdeelzakje’ op een kinderfeestje cadeautje

Wil je van het uitdeelzakje iets speciaals maken? Dan is deze gevulde Stuff-a-Loons ballon een leuk idee! Een ballon die je zelf kan vullen met wat je wilt. Wij vulden de ballon met confetti, glitters, kleine waterballonnen en als lekkers een lolly (als je goed kijkt op de foto zie je het stokje van de lolly). Die ballon kunnen de kinderen die geweest zijn thuis nog bewaren als herinnering aan het feestje. Maar meteen open maken kan natuurlijk ook: dan gaan ze thuis nog even door met feesten.

herinnering als ‘uitdeelzakje’ op een kinderfeestje zeemeermin staart

Feestkunstwerk

Geef je een van mijn kinderfeestjes, dan gaan alle kinderen sowieso met een leuke herinnering aan het feestje naar huis. Op mijn feestjes maken ze namelijk altijd iets, zoals een zakje elfenstof, een unicornregenboog, een superheld feestschieter, een cupcake met 3dfondant, een feest reispaspoort, een zeemeerminstaart of een labjas. De kinderen hebben dan dus al een paar dingen om mee te nemen. Praktische tip: maken of krijgen ze tijdens het feestje meer dan 1 ding om mee te nemen? Zet dan tasjes of doosjes klaar met hun namen op. Als ze klaar zijn kunnen de kinderen meteen hun ding in hun tasje stoppen. Bij mij is dit altijd een succes, want dan kunnen ze meteen hun ouders vertellen en laten zien wat ze op het feestje gedaan hebben.

herinnering als ‘uitdeelzakje’ op een kinderfeestje foto

Foto

Zelf vind ik het altijd superleuk om veel foto’s te maken op een kinderfeestje. Die blije, verraste gezichtjes vastleggen. Gewoon als ze bezig zijn met een spel of taart aan het eten. Maar ook vaak maak ik groepsfoto’s . Niet alleen gewone groepsfoto’s, maar ook andere dan anders. Bijvoorbeeld als hun handen in een figuur bij elkaar of alle kids in een grappige opstelling. Die foto’s bewerk ik eventueel tijdens het eten met leuke tekst of randjes. Daarna print ik ze met de Sprocket printer. Echt een handig ding, want die print meteen de foto vanaf je telefoon op een klein formaat sticker papier. Ook als je het kinderfeestje niet thuis viert kan dit, want deze printer is net zo groot als je telefoon. Hebben de kinderen al een telefoon? Dan kan je de foto’s natuurlijk ook heel simpel via What's App doorsturen.


En wat doe jij, deelt de jarige bij jullie op zijn of haar kinderfeestje uitdeelzakjes uit? Of heb je nog geen idee voor het kinderfeestje van je zoontje of dochtertje? Kijk dan even bij mijn thema's voor kinderfeestjes.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page