top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Galaxy cupcakes voor bij het ruimtefeest kinderfeestje

Bijgewerkt op: 16 sep. 2022


Mijn allernieuwste thema voor een kinderfeestje is het ruimtefeest. Een kinderfeestje wat je makkelijk zelf thuis viert. Hoe leuk om de galaxy wereld te ontdekken met een raketrace, vallende sterren redden, maanstenen zoeken, een speurtocht, een ruimtequiz , sterrenbeelden, een ufo met alien maken, een raket repareren en meer! Een superleuk kinderfeest in galaxysfeer dus. Altijd leuk om ook de snacks in het feestthema te doen. Daarom maakte ik samen met mijn jongste galaxy cupcakes.

Galaxy ruimte cupcake bakken ruimtefeest kinderfeestje thuis traktatie

Benodigdheden

· een pak Homemade Galaxy cupcakes (met spuitzak, vormpjes en decoratiestrooisel)

· 100ml water voor de cupcaks

· 80gr roomboter

· 60ml water voor de botercrème

· voedingsmiddelkleurstof

· 2 extra spuitzakken


Homemade Galaxy Cupcakes

In de supermarkt zagen we een pak galaxy cupcakes van Homemade op de bakafdeling. Dat moesten we natuurlijk wel kopen om uit te proberen voor het ruimtefeest! Dus dit keer weer ’s lekker makkelijk gebakken met een pak met complete bakmix. Natuurlijk kan je ook zelf zonder dit pak de cupcakes bakken. Je kan dan bijvoorbeeld het recept van Laura’s Bakery voor chocoladecupcakes gebruiken.

Ruimtefeest kinderfeestje traktatie cupcake

Beslag maken

Bakken begint altijd met de oven voorverwarmen. Stel deze in op een baktijd van ongeveer 20 minuten op 180°C. Schud het zakje chocolade cupcakemix leeg in een beslagkom. Giet daar 100ml water bij en mix dit tot een glad beslag in een paar minuten. Terwijl de keukenmachine zijn werk doet, kan je al de vormpjes in het bakblik zetten.


Cupcakes bakken

Het beslag verdeelden we over 9 (niet alle 10 gebruikt uit het pak dus) paarse cupcakevormpjes. Een beetje voller dan de beschrijving op het pak dus. Maar dat is dat wij wat bollere cupcakes leuker vinden. Zet de cupcakes voor ongeveer 20 minuten in de oven. Snij daarna 80 gram roomboter in stukjes. Laat deze buiten de koelkast staan, zodat de boter alvast wat zacht kan worden.


Als de oven klaar is, bij ons piept ‘ie dan, controleer dan of de cupcakes gaar zijn. Of ze gaar zijn, kan je zien door met een prikker in het midden van een cupcake te prikken. Zit er chocolade aan de prikker? Dan moeten ze nog een paar minuten. Niks aan de prikker? Dan zijn ze klaar! Nou ja, nu moet je even geduld hebben en de cupcakes laten afkoelen. Beste is om ze meteen uit het bakblik te halen en op je aanrecht neer te zetten.

Ruimtefeest kinderfeestje thuis galaxy cupcakes

Botercrème maken

Als de boter zacht is, kan je alvast de botercrème maken. Doe de boter in de beslagkom en mix in ongeveer 5 minuten de boter zacht. Dus dat de boter aan de kom ‘plakt’ als een soort van chocopasta. Gelukt? Meng dan de botercrèmemix uit het zakje in 60ml water tot een klontvrije mix. Als er geen klontjes meer inzitten, giet je deze mix bij de boter in de beslagkom. Mix op de hoogste stand in ongeveer 5 minuten de mix en de boter tot botercrème. De hoeveelheid botercrème die ‘ontstaat’ lijkt misschien weinig, maar is echt genoeg voor hoge toefjes hoor!


Galaxy variant

De botercrème is geel. Om er echt een ruimte variant van te maken, kleurde mijn dochtertje de helft van de crème paars en de andere helft blauw. De kleuren schepte ze in twee aparte spuitzakken. En die twee zakken deed ze strak naast elkaar in een derde spuitzak. In een knip van de schaar waren alle spuizakken open op dezelfde hoogte. Door goed in de zak te knijpen, komt zowel de paarse als de blauwe crème eruit. Die kleuren mengen zich dus terwijl je toefjes op de cupcakes maakt. Dat toefjes spuiten kan pas als de cupcakes goed afgekoeld zijn. Anders smelt de botercrème en glijdt deze eraf, zou jammer zijn.


Decoreren

Als laatste strooiden we er de decoratiestrooisels uit het pak overheen. Best veel zit er in zo’n zakje. Dus royaal strooien kan! Wel handig om dit boven een kommetje te doen, anders heb je niet alleen galaxy cupcakes, maar ook een galaxy keukenvloer.


Nog meer ideeën

Deze cupcakes kan je natuurlijk ook voor mijn andere thema feestjes maken. Kleur de boter crème bijvoorbeeld rood en geel voor bij het Pokemonfeest , in regenboogkleuren voor bij het unicornfeest of geel en zwart voor bij het professorfeestRecente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page