top of page
  • Foto van schrijvervan Kaat

Draaiboek voor een kinderfeestje thuis

‘De leukste kinderfeestjes vier je thuis’ is mijn motto. Zelf heb ik altijd veel plezier met het voorbereiden van een kinderfeestje. Omdat niet iedereen tijd, zin of ideeën heeft voor een feestje of opziet tegen het organiseren van een thuisfeestje, maak ik draaiboeken. Uitgebreide en complete draaiboeken waarmee iedere ouder makkelijk zelf een feestje kan geven. Graag geef ik meer uitleg over mijn draaiboeken.

draaiboek kinderfeestje thuis professor proefjes

Uitleg draaiboek

Al mijn draaiboeken beginnen met tips voor het organiseren van een kinderfeestje thuis. Zoals tips voor het kiezen van een feestdatum, de uitnodigingen maken en uitdelen, cadeautips, voorbereidingen en het versieren van de feestruimte in het feestthema. Daar verwijs ik ook naar mijn borden op Pinterest met leuke ideeën voor elk feestthema. Ook geef ik praktische tips hoe je het feest voor de kinderen en jezelf zo makkelijk mogelijk kan vieren. Over het handig klaarzetten van de spullen die je nodig hebt bijvoorbeeld.


Planning in draaiboek

Na de tips staat de planning voor het feestje. Het is een complete planning met een programma met tijdsindeling voor een hele middag feest! In de planning staan alle activiteiten met een tijdsblok aangegeven. Zo weet je hoe lang elke activiteit ongeveer duurt. Naast de quiz, spellen, speurtocht, en knutselen staan daar ook eet- en drinkmomenten in. Het is dus compleet uitgeschreven, je hoeft zelf niets meer te bedenken, handig toch!


Flexibele planning

De planning is trouwens flexibel. Je kan het feestje inkorten door een aantal activiteiten over te slaan. Maar ook verlengen met de extra tips voor spellen en activiteiten achterin het draaiboek. Ook de volgorde kan je veranderen natuurlijk. Bijvoorbeeld als het net regent als er een speurtocht gepland staat. Dan ga je gewoon later of doe je speurtocht opdrachten binnen.

draaiboek van Kaat kinderfeestje thuis

Hou er rekening mee dat sommige activiteiten sneller gaan dan je had verwacht. Maar ook omgekeerd! Soms willen de kids namelijk een bepaalde activiteit nog een keer of langer doen. Het is dus geen noodzaak om de planning op de minuut te volgen. Je hoeft namelijk niet alle geplande activiteiten te doen. Gaat erom dat je weet hoe lang elke activiteit ongeveer duurt.

Activiteiten en spelletjes

Natuurlijk maakte ik een leuke mix van afwisselende activiteiten in de feestplanning. Van aandacht voor de cadeautjes, de jarige en de gever bij het cadeau uitpakspel en lekker uitrazen bij de speurtocht, tot even rustig zitten knutselen en taart eten.

Bij elke activiteit staat:

· de uitleg, wat de bedoeling is;

· of en zo ja welke voorbereiding nodig is;

· alle benodigdheden die je nodig hebt voor deze activiteit;

· tekst welke je kan voorlezen aan de kids om de activiteit uit te leggen;

· eventuele tips voor bij de activiteit

· een foto

draaiboek digitaal kinderfeestje thuis ruimtefeest bingo

Boodschappenlijstje

Na de planning vind je een boodschappenlijst. Een lijstje met alle spullen die nodig zijn voor het hele feest.

Extra feesttips

Als laatste staan er tips in voor extra cadeau spellen, extra activiteiten en (als er geen speurtocht bij het feestje zit) uitleg en tips hoe je een speurtocht uit kan zetten. Maar ook tips voor verschillende lunch- en diner ideeën (in het feestthema).

draaiboek kinderfeestje thuis tips lunch en diner in feestthema pokemon

Digitaal draaiboek met bijlagen

Het draaiboek is digitaal, dus ontvang je per mail. Biij elk draaiboek zitten bijlagen met:

· verschillende uitnodigingen in het feestthema. Deze kan je personaliseren en printen zo vaak je wilt;

· afbeeldingen en/of teksten (bijvoorbeeld een quiz) welke nodig zijn voor de activiteiten uit het draaiboek;

· decoraties in het feestthema zoals vlaggen voor aan een slinger, vlaggetjes voor op satéprikkers als cake toppers en voor in snacks, hoe meer je print, hoe meer feestversiering je hebt;

· kaartjes om een speurtocht uit te zetten welke je kan printen.

Compleet draaiboek met extra’s!

Mijn draaiboeken zijn dus een compleet boekwerk met veel extra’s. Zo kan iedereen zelf makkelijk zelf thuis een kinderfeestje organiseren. Het draaiboek met bijlage ontvang je digitaal binnen 12 uur na betaling van € 17,50. Je kunt dus snel met de voorpret beginnen!


Kinderfeest thema’s

Door de vele kinderfeestjes die ik al organiseerde voor mijn dochtertjes en voor kinderen van vrienden, heb ik veel verschillende feestthema’s:

Klik op het feestje waar je meer over wilt weten en je gaat meteen naar mijn website.

draaiboek feestpakket kinderfeestje thuis van kaat speurtocht

Reviews van ouders

Twijfel je of je een feestje van mij wilt vieren? Lees dan wat andere ouders na afloop van het feestje ervan vinden.


· "Het Pokemonfeestje was erg geslaagd! Dank voor je uitgebreide draaiboek! Was helemaal goed"

· "We hebben net het challengefeest achter de rug. Het was een super gezellig feestje. Dankzij het draaiboek was het ook echt goed te doen, voorbereiden ging top waardoor het feestje echt soepel verliep.

· Helder draaiboek met veel inspiratie en afwisseling om een ruim 3,5 uur durend zeemeerminfeestje te vieren.

· "Het professorfeest was een super leuk feestje . Loïs en de andere kinderen vonden het erg leuk . Ik was vooral heel blij met al jouw voorwerk . Nogmaals heel hartelijk bedankt !!!"


Nog meer reviews lees je op mijn website.


Recente blogposts

Alles weergeven

header.all-comments


bottom of page