• van Kaat

De 16 leukste ideeën en thema’s voor een kinderfeestje thuis

De leukste kinderfeestjes vier je thuis! Dat zijn namelijk de verjaardagsfeestjes die je lang onthoud. Daarom vind ik het elk jaar weer superleuk om nieuwe kinderfeestjes te bedenken! Eerst alleen voor mijn eigen kinderen, maar met mijn webshop nu ook voor heel veel andere ouders, zo leuk! Dus ik heb genoeg ideeën voor kinderfeest thema’s voor je.

Professor met proefjes doen

Het kinderfeestje wat mijn dochtertjes en hun vrienden en vriendinnen het allerleukst vonden, is het professorfeest. Mijn dochtertjes waren toen gek op proefjes doen en dus maakte ik een proefjesfeest. Ze deden de hele middag proefjes. Om het echt ‘echt’ te laten lijken, had ik voor iedereen labjassen, haarnetjes en veiligheidsbrillen geregeld. Dat was een goed begin van het feestje! Met hun professor outfit aan deden ze proefjes, van makkelijk tot moeilijk, van regenbogen en ronddraaiende vissenkommen tot geklieder met putty en een spuitende cola fontein.


Dit thema is, zowel bij jongens als meiden, het populairste kinderfeestje voor thuis in mijn webshop.

Challenge a la TikTok

Ik heb twee tieners in huis die redelijk verslingerd zijn aan TikTok en Snap. Vooral om de filmpjes te kijken. Vaak flimpjes waarin challenges worden gedaan die je zelf ook kan nadoen. Daarom maakte ik een feestje met allemaal verschillende challenges. Van eetchallenges tot muziek en van grappige dilemma’s tot foto opdrachten. Er zijn echt veel challenges, dus daar kan je een feestje wel mee vullen! Of een paar doen op een slaapfeestje, ook leuk.

Zeemeermin staarten maken

Het allereerste feestje wat ik organiseerde was het zeemeerminfeestje. Ook wel onderwater kinderfeestje genoemd, omdat er ook jongens waren. Mijn eerste thuisfeestje, dus lekker enthousiast aan de slag gegaan. Een beetje te misschien, want ik maakte samen met manlief zeemeerminstaarten voor alle kinderen. Met heel veel schubben die we uit glitterpapier knipten… Nu maken de kids die staart zelf op het feestje, maar dan wel makkelijker met karton, sokken en een vrolijke zeemeermin print!

Bakken op je feestje

Bakken is altijd leuk, vooral met je vrienden en vriendinnetjes! Helemaal populair nu door de tv programma’s Cupcakecup en Heel Holland Bakt Kids. Met z’n allen op een bakfeestje in de keuken het beslag maken is misschien een beetje te enthousiast. Een soort wedstrijd zoals bij de programma’s is veel leuker! Knutselen met cupcakevormpjes en een bakquiz horen hier ook bij. En wat dacht je van verven met chocolade? Leuk en Lekker!

Eenhoorn poep speurtocht

Een speurtocht op een feestje blijft altijd leuk! Bij het thema unicorn kan je speuren naar eenhoornpoep met een speurtocht. Poep in alle kleuren van de regenboog dus! Onderweg doe je een quiz in eenhoornthema. Omdat dit een ideaal thema is voor meisjes in de eerste groepen van school, is knutselen ook een goed idee. Van een eenhoornmasker tot regenbogen.

Parfum maken

Heb je een beauty liefhebber in huis? Dan is zelf parfum maken leuk. Ieder zijn eigen geur laten ontdekken en maken. Natuurlijk hoort het in een flesje en mooi versierd doosje, dus dat kan je de meiden laten knutselen. Even naar buiten om te ontsnappen aan de geurexplosie in huis met een speurtocht. Laat ze speuren naar geuren! Langs de bakker bijvoorbeeld.

Stoere superhelden

Voor stoere jongens en meiden kan je ook een superheldenfeest organiseren. Leuk voor jongens en meiden. Superhelden zijn namelijk niet alleen stoere mannen! Test samen met de kinderen of ze net zo sterk, lening, slim zijn als een superheld. Bijvoorbeeld met een parcours, (nep)plankjes doorslaan, door een web van Spiderman. Een lekker actief feestje dus!

Dieren in de jungle en op Safari

Gek op dieren? Dan is een safari of junglefeest superleuk! Om te testen of alle kinderen veel van dieren weten begin je met een dierenquiz. Daarna laat je ze hun safari outfit of blaaspijp maken. Dan zijn ze klaar om op pad te gaan, dus een speurtocht door de buurt met dieren opdrachten onderweg. Iedereen heeft wel een lievelingsdier, dus leuk voor iedereen dit feestthema.

Betoverende elfen en feeën

Nadat we zo ongeveer alle Tinkerbell en Lillifee films en series hadden gezien, organiseerde ik voor mijn jongste dochtertje een elfenfeest als eerste kinderfeestje. Een superleuk thema voor jarige meiden in de kleutergroepen. Samen glinsterend elfenstof maken en natuurlijk toveren. Maar ook vliegen, want dat is toch wel echt speciaal voor elfjes! Ik weet nog dat ik in de planning 5 minuten had ingepland voor ‘vliegles’. Ze waren echter zo in de elfen wereld beland, dat ze er helemaal in opgingen en allemaal om de beurt vliegles aan elkaar wilden geven. Vliegles mag dus echt niet ontbreken op een elfenfeest.

Spanning met spionnen en detectives

Een vriendin vroeg mij voor de 8ste verjaardag van haar zoontje een spannend en stoer kinderfeest te organiseren. Een spionnenfeest, dat leek hem wel wat. Om het extra geheimzinnig te maken laat je de kinderen alleen binnen nadat ze gescand zijn op wachtwoord en vingerprint. Daarna zijn ze klaar voor geheime spionnenmissies. Denk aan geheimschrift maken, geheime codes ontcijferen, vermommen. Je kan het zo spannend maken als je wilt. Dus voor elke leeftijd geschikt.

Samen Pokemon vangen

Een jaar of vijf geleden wilden de meiden ineens heel vaak gaan wandelen. Dat bleek een reden te hebben: Pokemon Go spelen en zoveel mogelijk Pokemon zien te vangen. Blij dat ik dat toen veel gedaan heb, want later kreeg ik de vraag of ik een Pokemon feestje wilde maken. Begin met het maken van een Pokedex. Dan kunnen de feestvierders daar later de gevonden Pokemon tijdens een speurtocht in aankruisen. Maak ook Pokesnoep van rode en witte marshmallows als snack, leuk en lekker!

Creatief, actief en lol met Lego

Er is hier heel wat met Lego gebouwd. En nu trouwens bouwen we nog steeds af en toe een nieuwe grote Lego, van Harry Potter Kasteel tot wereldkaart. Maar je kan er nog veel meer mee doen dan bouwen alleen! Je kan er spelletjes meedoen zoals Legospringen en Legopoepen. Ook kan je creatief doen met Lego, zoals je eigen poppetje ontwerpen. Of een speurtocht in huis naar Legohoofden. Je ziet, je kan echt vanalles met Lego!

Net als Harry Potter naar de Toverschool

Met drie Harry Potter fans in huis (de meiden en ikzelf) mag een Toverschool feestje niet ontbreken in het lijstje met feestthema’s. Een thema waarbij je kan denken aan activiteiten als een bruisend toverdrankje maken en toverspreuken leren. Maar ook een beetje spanning met de enge spin Aragog en als actief onderdeel zwerkbal. Vergeet als snack niet de smekkies in alle smaken, met je camera in de aanslag voor de gekke gezichten bij de vieze smaken!

Japan en sushi

Nadat manlief een paar keer naar Japan was geweest voor werk, staat dat land op het wensenlijstje van de meiden om ooit nog een keer naar toe te gaan. Een land met heel veel gekke gewoontes! Maar ook het land van de sushi, dus met snoep sushi maken is een leuke activiteit en snack. Ook maken Japanners vaak foto’s met peace vingers. Geef de kinderen daarom ook leuke foto opdrachten die ze buiten kunnen doen. Maak van een drinkmomentje een echte theeceremonie. En vergeet ook de Ninja hoofdband of gelukspoppetjes maken niet!

Reis om de wereld in een middag

Reisgidsen, die mooie glossy van het reisbureau, die haal ik regelmatig. Gewoon te leuk om bij weg te dromen. Met al die reisinspiratie maakte ik een reis om de wereld feestje. Om het echt te maken met een feest paspoort van alle landen waar de kinderen tijdens het feestje naar toe gaan. Veel landen hebben wel iets speciaals, dus daar kan je de activiteit aan koppelen. Van de jungle in Brazilië tot mummies maken in Egypte. En vergeet de Franse Frietjes als avondeten niet.

Robot

Op verzoek maakte ik een feestje met een Robot thema voor de 6de verjaardag van een stoere jongen. Om de kinderen helemaal in de robotwereld op te laten gaan begin je met een robotpak maken. Natuurlijk kan lopen en eten als een robot dan ook niet ontbreken op dit feestje! Om ze even lekker uit te laten razen zet je een speurtocht uit met opdrachten als robottikkertje. En ook in huis kan je ze actief laten zijn door een laserstraalogen web te maken waar iedereen door heen moet zien te komen.


Voor veel van mijn kinderfeestjes heb ik een blog geschreven met decoratie-, traktatie-, taart- en lunchtips voor die thuisfeestjes. Die blog vind je hier.


Wil je wel een thuisfeestje organiseren, maar ontbreekt het je aan verdere ideeën of heb je te weinig tijd. Bestel dan gewoon een uitgebreid draaiboek waarin alles staat, van planning tot boodschappenlijstje. Of maak het jezelf nog makkelijker en bestel meteen het complete feestpakket. Dan ben je in 1 keer klaar! Klik hier om verder te kijken naar mijn feestjes.

44 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven