top of page
 • Foto van schrijvervan Kaat

Bak ’s een hartige taart: een spinazietaart!

Bijgewerkt op: 14 jun. 2022

Elke week wordt er hier in huis wel een paar keer gebakken. Meestal zijn dat zoete dingen, zoals taarten en cupcakes. Voor de lekkere trek zeg maar. Maar ook als avondeten kan je een taart bakken! Natuurlijk geen zoete dan, maar een hartige! Onze favoriet is spinazietaart. Hoe je deze maakt, lees je hier. Leuk om samen met je kids te doen. Sterker nog, bij mij bakken ze deze taart zelf. Scheelt mij weer een avondje koken!

hartige taart: een spinazietaart

Ingrediënten

 • 450 g spinazie à la crème

 • 5 plakjes bladerdeeg

 • 4 eieren

 • 400 g rundergehakt

 • 175 g geraspte kaas

 • peper

 • zout

 • Mexicaanse gehaktkruiden

 • cashewnoten

 • boter / bakspray


Hoe maak je de taart?

Als eerste zorg je dat alles klaar staat. Dus laat het bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 °C. En vet of spray alvast de taartvorm of ovenschaal in. Ook kan je alvast de cashewnoten in de blender in kleine stukjes malen. Heb je geen blender, dan kan je ze ook gewoon verbrokkelen met je handen. Zet ook alvast een grote kom klaar waar je straks de vulling in kan mengen.

Als het goed is, is nu dan wel het deeg ontdooit. Rek elk plakje deeg een beetje uit voor je deze in de vorm legt. Niet alleen op de bodem moet bladerdeeg, ook aan de zijkanten. Anders stroomt straks de spinaziemix er doorheen.

hartige taart: een spinazietaart gehakt

Pannen op het vuur

Bak het gehakt in een koekenpan rul. Bestrooi het gehakt royaal met Mexicaanse gehaktkruiden voor een beetje pittig smaakje. Doe gewoon iets minder kruiden als je liever een wat mildere smaak hebt. Is het gehakt klaar? Schep het gehakt dan in een schaaltje. In dezelfde pan van het gehakt kan je nu de spinazie ontdooien (scheelt weer wat afwas). Terwijl de spinazie zachtjes ontdooit in de pan, kan je ondertussen de eieren los kloppen in de grote kom. Strooi er een beetje peper en zout bij.

hartige taart: een spinazietaart quiche

Vies mengsel

Je gaat nu wat mengen, waarvan je als je het resultaat ziet denkt “hoe kan dit ooit lekker zijn?”. Je schept namelijk het gehakt, de ontdooide spinazie, de geraspte kaas en de cashewnoten in de kom met de losgeklopte eieren. Als je dit mixt ziet het er echt alles behalve lekker uit. Mijn kinderen noemen het ook wel ‘kots-prut’. Je snapt precies wat ze hiermee bedoelen als je het mengsel maakt! Lijkt me ook wel slim om hier meteen te zeggen dat ze deze taart echt superlekker vinden. Echt!!!

hartige taart: een spinazietaart cashew noten

Dit mengsel giet je in de taartvorm op het bladerdeeg. En dan ben je al klaar! Zet de taart in het midden van de oven. Als de oven piept na ongeveer 40 minuten, dan kan je meteen aan tafel. Of naar buiten dus, want het is nu echt heerlijk weer om buiten te eten met z’n allen. Zet de taart op een snijplank op tafel en snij er taartpunten uit. Goed blazen, want het komt net uit de oven! Smakelijk eten.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page